به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مهدی علیپور حافظی، امروز در رونمایی از کتاب نشر کتاب الکترونیکی در ایران که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: کتاب نشر کتاب الکترونیکی در ایران یکی از کتاب های ارزشمند در حوزه نشر الکترونیک است. من معتقدم این کتاب جامعترین کتاب در این حوزه در کشور است، دلیلش این است که این اثر به پژوهش وابسته است. اکثر کتاب هایی که در کشور نوشته می شود مبنای پژوهشی قوی ندارند و بهره گیری از آثار دیگر هستند. ارزش این کتاب را در پژوهشی بودن محتوای آن می بینم. کتاب نشر کتاب الکترونیکی ابزارهایی که در این حوزه است را به خوبی شناسایی، بررسی و توصیف کرده است و پژوهش های انجام شده در این حوزه را در قالب جدیدی تبیین کرده است. خانم دکتر فهیمیفر در دو فصل آخر کتاب دغدغه خود یعنی کتاب های الکترونیکی درسی را بیان کرده است. اگر به نشر در جامعه خود نگاه کنیم می بینیم نشر الکترونیک ما داده نشر سنتی نیست بلکه از دفتر مجزا گرفته شده است. اگر به مسیر رشد فناوری ها نگاه کنید می بینیم همه فناوری ها مسیری را طی می کنند که فناوری نشر هم به تبعیت از آنها شکل می گیرد. نشر الکترونیک مسیری است که همه دنیا به این سمت حرکت کرده اند. به تدریج ناشران ما نیز به سمت نشر الکترونیک در حال حرکت اند.
وی خاطرنشان کرد: این طور نیست که وقتی به سمت کتاب های الکترونیک می رویم باید کتاب های چاپی را کم کنیم همانطور که ما اکنون تلفن همراه داریم اما تلفن های کابلی منزل را جمع نکردیم. ما درک نادرستی از نشر الکترونیک پیدا کردیم. هر فایل الکترونیک را که می بینیم فکر می کنیم کتاب الکترونیک است. فناوری های جدید امکانات جدیدی در اختیار ما قرار می دهند که باید از آنها استفاده کنیم. انتشار کتاب هایی همچون کتاب نشر کتاب الکترونیکی در ایران به ما کمک می کند که راه را بدون آزمون و خطا درست طی کنیم.
دکتر حافظی با بیان اینکه ناشران ما دغدغه های زیادی در حوزه نشر الکترونیک دارند، عنوان کرد: به ناشران توصیه می کنیم آثاری همچون کتاب نشر کتاب الکترونیکی در ایران را مطالعه کنند تا مسیر درستی برای نشر الکترونیک خود تعیین کنند. ناشران نگران امنیت داده هایشان هستند، آنها نگران پیاده سازی امنیت در آثارشان هستند. ناشران همچنین نگران کمبود و پایین بودن عادت مطالعه هستند. امروزه نشر الکترونیک ضروری است و لوکس نیست همانطور که موبایل زمانی لوکس به نظر می رسید و امروز ضروری است. نشر الکترونیک مزایای زیادی برای جامعه ما فراهم می کند به شرطی که درست پیاده سازی شود.
وی با اشاره به اینکه عادت به مطالعه تغییر کرده است، اظهار داشت: امروزه مخاطبان از محتوای کوچک استفاده می کنند بنابراین نشرمان باید به این مسئله توجه کند. الان وقت انتشار دایره المعارف 30 جلدی و کتاب 500 صفحه ای نیست. حلقه ای که در نشر ما مغفول است ارتباط نویسنده با جامعه است. خیلی وقت ها نویسنده دغدغه های خودش را می نویسد نه دغدغه های جامعه را.
نظر شما