نشر کتاب در ایران فقیر است

خبرگزاری شبستان: یک استاد دانشگاه با بیان اینکه در سال ۲۰۱۲ رشد نشر الکترونیکی از نشر سنتی گذر کرد، گفت: رشد نشر الکترونیک بسیار بیشتر از سرعت نشر چاپی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر داریوش مطلبی، استاد دانشگاه امروز در رونمایی از کتاب نشر کتاب الکترونیکی در ایران که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: نشر کتاب در ایران از لحاظ مباحث نظری و منابع علمی فقیر است. در حوزه نوشتن مقاله هم همینطور است، رشته نشر مقطع ارشد و دکتری ندارد. طبیعتا پایان نامه های دانشجویی کمی به این حوزه پرداختند. کسانی که در این حوزه قلم می زنند بسیار کم و معدود هستند.

 

دکتر مطلبی با اشاره به نشر الکترونیک و نشر سنتی تصریح کرد: قدمت نشر الکترونیک در کشور نزدیک به 2 دهه است. بسیاری از آثاری که منتشر می شد نرم افزارهایی بودند که محتوا در اختیار مخاطب می گذاشتند اما به شکل ساختاریافته ویژگی کتاب های الکترونیک را نداشتند. بدنه نشر الکترونیک و نشر سنتی کاملا مجزا است. برخلاف دنیا که نشر الکترونیک از دل نشر سنتی خارج و جدا می شود عموما نشر الکترونیک در کشور ما یک گروه الکترونیک بودند که نشر را خوب نمی شناختند. انتشار کتاب های الکترونیک می تواند دانشی هرچند دانش کاربردی را به ناشران سنتی و همچنین به ناشران الکترونیک بدهد.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بسیاری معتقدند که در حال حاضر از نشر الکترونیک گذشته ایم و به نشر موبایل و وب رسیدیم. نشر موبایلی نوعی نشر الکترونیک است اما سازوکارش با نشر الکترونیک متفاوت است. نشر وبی نیز نوعی نشر الکترونیک است. در نشر وبی نویسنده به ناشر نیاز ندارد، در این نشر نویسنده اشعارش را چاپ کند و مخاطب مستقیم آنها را بخواند.

 

دکتر مطلبی با بیان اینکه نشر با سرعت زیاد در حال حرکت است، عنوان کرد: همه حوزه های کسب و کار که با حوزه الکترونیک سروکار دارند این سرعت زیاد را تجربه می کنند. برای گذر از نشر کاغذی نمی توان زمان تعیین کرد. در سال 2012 رشد نشر الکترونیک از نشر سنتی گذر کرد. رشد نشر الکترونیک بسیار بیشتر از سرعت نشر چاپی است. نشر الکترونیک دارد ماهیت نگارش را عوض می کند. در نشر الکترونیک نمی توان کتاب 700 صفحه ای و مجموعه های هفت جلدی منتشر کرد. نشر الکترونیک مطالب را ساندویچی می کند، مخاطب نشر الکترونیک کتاب های دو هزار صفحه ای نمی خواند.

کد خبر 612777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha