«مزد جان»، روایت خانواده های شهدای فاطمیون

خبرگزاری شبستان: مداحی با بیان اینکه خانواده شهدای فاطمیون با مشکلات زیادی روبرو هستند، گفت: فیلم «مزد جان» پاسخی به سوءتفاهماتی است که در مورد شهدای فاطمیون وجود دارد.

حمید مداحی که با فیلم "مزد جان" در یازدهمین جشنواره بین المللی فیلم های صدثانیه ای شرکت کرده است، درباره اثر خود به خبرنگار شبستان گفت: این فیلم در مورد خانواده شهدای فاطمیون است که در مشهد ساخته شده است. اکثر این خانواده ها در افغانستان هستند. 200 خانواده از شهدای فاطمیون در مشهد ساکن هستند که مهاجرند.

 

مداحی با بیان اینکه با ساخت " مزد جان " خواستم سوءتفاهمات در مورد شهدای فاطمیون را از بین ببرم، عنوان کرد: باورهایی در مردم شکل گرفته بود مبنی بر اینکه کسانی که به سوریه می روند به خاطر پول این کار را انجام می دهند. من با 10 نفر از خانواده های شهدای فاطمیون گفت وگو کردم و چکیده صحبت های آنها را در مستند " مزد جان " آوردم. خانواده این شهدا مشکلات بسیاری دارند. بنیادشهید و سپاه پاسداران با این خانواده ها همکاری نمی کنند. یکی از مشکلات خانواده شهدای فاطمیون است که به آنها اقامت داده نمی شود. آنها در برزخی قرار دارند که نه می توانند به افغانستان بروند و نه اینجا به آنها تابعیت می دهند. اگر به افغانستان بروند طالبان برای آنها مشکلاتی ایجاد می کنند، همچنان که چند نفر را سر بریدند.

 

وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار در جشنواره فیلم های صدثانیه ای شرکت کردم، عنوان کرد: زمان ساخت فیلم " مزد جان " تقریبا سه هفته بود. یک هفته مشغول فیلمبرداری از10 نفر از خانواده های شهدا بودیم و تدوین فیلم هم یکی دو هفته زمان برد. من سه اثر به این جشنواره فرستادم که یک اثر پذیرفته شد. چندین سال است که فیلم می سازم اما مستندسازی را امسال شروع کردم.

 

مداحی با اشاره به اینکه فیلم های مستند در جشنواره فیلم های صدثانیه ای بیشتر شبیه فیلم های کوتاه است، بیان کرد: فیلم های مستند این جشنواره اکثرا بازیگر دارند. باید سعی شود، قالب مستند را حفظ کنیم و درد جامعه را بیان کنیم. در فیلم مستند باید دردل و مشکلات مردم را ببینیم، نقد و ضبط کنیم.

 

این فیلمساز جوان اظهار داشت: جشنواره فیلم های صدثانیه ای باید فرصتی را برای تعامل فیلمسازان جوان با کارگردانان و فیلمسازان و تدوین گران مطرح کشور فراهم کند. اکثر کسانی که در جشنواره فیلم های صدثانیه ای شرکت می کنند، نسل جوان هستند و نیازمندند از تجربیات بزرگان بهره مند شوند. این جشنواره می تواند فرصتی را فراهم کند تا شیوه های نوین فیلمسازی را به فیلمسازان جوان آموزش دهد. اگر در این جشنواره ارتباط فیلمسازان جوان با فیلمسازان فراهم شود، برای جوانانی که در شهرستان هستند به خصوص شهرستان های کوچک با امکانات کم بسیار مفید و اثرگذار خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه ساخت فیلم های کوتاه نسبت به فیلم های بلند سخت تر است، تصریح کرد: ایجازی که در کار کوتاه است، کار را سخت تر می کند. فیلمسازان باید پیام را در زمان کوتاه منتقل کند. در فیلم کوتاه زمان بسیار حایز اهمیت است برای همین مشکلات و محدودیت هایی وجود دارد به خصوص اگر فیلم، ثانیه ای باشد. احساس می کنم فیلم های کوتاهی که در حال حاضر ساخته می شود مخصوصا آنهایی که می خواهند پیام اجتماعی دهند، زیاد لوث شده است. مخاطب هوشمند است و می فهمد که فیلم واقعی است یا ساخته شده است. اگر می خواهیم مستند بسازیم، واقعا مستند بسازیم در این صورت مخاطب ارتباط برقرار می کند و اثرگذاری بیشتر خواهد بود.

 


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 612635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha