به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان٬ اولین جلسه اخلاق اساتید با موضوع «لزوم دقت و همه جانبه نگری در تدریس» با حضور حجت الاسلام مهدی اژه ای، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیأت امنای مدرسه، با حضور مدیریت، معاونین و اساتید در مدرسه علمیه حضرت فاطمه محدثه(س) برگزار شد.
حجت الاسلام اژه ای گفت: این گونه جلسات و گردهمائی اساتید حائز اهمیت است، چون امکان تبادل نظر را برای اساتید فراهم می کند و هر یک تجربیات خود را با دیگری در میان می گذارد.
وی با اشاره به اهمیت مطالعه جهت تدریس عنوان داشت: رسالت استاد سنگین است، استاد برای یک ساعت تدریس، ده ساعت مطالعه نیاز دارد تا بتواند اطلاعات دینی مربوط به درس خود را به دست آورد؛ زیرا این درس ها مانند پازل است که باید مجموعه اطلاعات کنار هم قرار گیرند تا هم فهم شوند و هم فهمانده شوند.
حجت الاسلام اژه ای بیان داشت: اگر نسبت به لغت توجه نشود «قهرمانه» در کلام امیر المؤمنین(ع) که زن ریحانه است نه قهرمانه، این حدیث اشتباه معنا می شود، یا بی توجهی نسبت به حدیث می شود که نقص عقل را برای زن بپذیریم در حالی که این خلاف نص قرآن است که «خلق لکم من انفسکم ازواجا» و همچنین خداوند در بسیاری از آیات زنان و مردان مؤمن را یکسان حساب کرده و تفاوتی قائل نشده است.
وی در ادامه با اشاره «قانتین و قانتات» اظهار داشت: خداوند در اجر و ثواب هم تفاوتی نگذاشته است که مثلا 2 رکعت نماز زن را چهار رکعت نماز حساب کند، بنابراین کلام امیر مؤمنان به معنای نقص عقل زن نیست، آیت الله جوادی آملی در کتاب «زن در آیینه جمال و جلال» می گوید زن آمادگی اش برای پذیرش امر الهی بیشتر است، ملکه سبأ با یک نامه ایمان آورد، ولی فرعون با این همه تلاش حضرت موسی(ع) ایمان نیاورد.
حجت الاسلام اژه ای بیان کرد: بر یک استاد لازم است که تمامی این دقت ها را داشته باشد تا انگیزه و دقت دانش پژوه را جلب کند و افزایش دهد و همچنین در مسئله اخلاق هر قدر استاد وارد فضای اخلاقی و متخلق به اخلاق الهی شود، به همان میزان هم شاگرد او اثر می گیرد.
نظر شما