به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، نفیسه نخعی شامگاه (4 اسفند) در اختتامیه سومین جشنواره مد و لباس اسلامی ایرانی خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از نمادهای فرهنگ و تمدن در جامعه پوشاک است که با دین نیز پیوند نزدیکی دارد.
وی با بیان اینکه پوشش مناسب همواره از ضرورتهای جوامع بوده است، گفت: با پیدایش تمدنها نقش پوشاک به همراه زیورآلات قومی از نشانههای تمدن و فرهنگ شده است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه پوشش ایرانیان از ابتدای تاریخ تاکنون دارای اهمیت بوده است، تصریح کرد: ایران از گذشته تاکنون دارای فرهنگ و هنری غنی و پر بار بوده است.
نخعی با اشاره به اینکه لباس سنتی ایرانی فراوانی داریم، افزود: برخی از این لباسها با اندک تغییری، مناسب برای فضای جامعه امروزی خواهد شد و علاوه بر جذابیت برگرفته از سنتهای بومی مناطق مختلف است.
وی با توجه به اینکه لباس و هویت ملی در ترسیم افق فرهنگی و اجتماعی ملتها تاثیر بسزایی داشته است، ادامه داد: یکی از روشهای شناخت ریشههای فرهنگی جوامع بررسی پوشاک آنها است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه مسئله لباس، شکل و نوع آن امری ساده و سطحی نیست، اظهار داشت: فرهنگ، هویت و سنت در لباس افراد منعکس می شود و لباس نشان دهنده پرچم وجودی و ناخودآگاه فرهنگی هر جامعه است.
نخعی با تاکید بر اینکه تغییر پوشاک یک جامعه در واقع تغییر فرهنگ آن جامعه است، گفت: با تغییر پوشاک یک جامعه نوع معیشت و شیوه تولید مردمان جامعه نیز دچار تغییر می شود و تحولاتی در زندگی اجتماعی آنان به وجود می آید.
وی بیان کرد: طراح لباس با الهام از پوشاک سنتی مردم خراسان جنوبی به گونه ای باشد که به فرهنگ و هویت اسلامی ضربه ای وارد نسازد و باعث فراموشی پیشینه و اصالت ایرانی نشود.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در لباس مردم خراسان جنوبی جنس پارچهها بیشتر از مواد نخی و لطیف است، افزود: در انتخاب رنگ از پارچههای ساده و گلدار استفاده می شود.
نخعی با توجه به اینکه لباس محلی این روزها هویت فرهنگی هر منطقه محسوب می شود، خاطرنشان کرد: لباس محلی نوعی جاذبه فرهنگی نیز به دنبال دارد و در این بین ایران یکی از کشورهایی است که متنوع ترین پوششها را در بین اقوام خود دارد.
نظر شما