به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، احمد محبی شامگاه (4 اسفند) در اختتامیه سومین جشنواره مد و لباس اسلامی و ایرانی خراسان جنوبی اظهار داشت: لباس یکی از 3 نیاز بشر در کنار مسکن و غذا به حساب می آید و هویت انسان را شکل می دهد.
وی با بیان اینکه صنعت پوشاک در دنیا جز پرسودترین فعالیتهای اقتصادی است، گفت: دانشجوهای بسیاری در زمینه مد و لباس در مقاطع مختلف تحصیل می کنند و برخی از دانشگاهها در این حوزه به صورت تخصصی دانشجو می پذیرند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه لباس جزء هویت و نماد ایرانیان است، افزود: لباس در تاریخ ایران قدمتی چند هزار ساله دارد و باستان شناسان از روی لباس به شناسایی سلسلهها می پردازند.
محبی با توجه به اینکه صنعت پوشاک در ایران گردش مالی بالایی دارد، تصریح کرد: گردش مالی صنعت پوشاک در ایران 2 هزار و 500 میلیارد دلار است که 95 درصد آن مربوط به قاچاق پوشاک است که این آمار بسیار نگران کننده است و متاسفانه این گردش مالی بسیار گسترده در اختیار بخش قاچاق است.
وی با تاکید بر اینکه باید مدل و برندهای خارجی را از ذهن مردم خارج کنیم، ادامه داد: خارج کردن برندهای خارجی و جلوگیری از قاچاق پوشاک سبب می شود که این گردش مالی گسترده به سمت صنعت تولید کشور سوق داده شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه ایران ظرفیت بی نظیری در حوزه پوشاک در دنیا دارد، گفت: لباس ایرانی شکیل، زیبا و پوشیده است و باید زمینهای را ایجاد کنیم تا افراد با لباس ایرانی در مجالس حضور یابند.
محبی با توجه به اینکه با لباس می توانیم فرهنگ خود را به دنیا معرفی کنیم، افزود: بخشهای متولی در زمینه پوشاک اعلام آمادگی کرده اند تا افراد شاغل در این حوزه بتوانند کالاهای تولیدی خود را به دنیا معرفی کنند.
وی به مشکلات موجود در حوزه مد و لباس اشاره کرد و اظهار داشت: نقش طراحان را در حوزه مد و لباس فراموش کرده ایم و باید طراحان را دوباره وارد این فرآیند کنیم و واسطه گری را در حوزه پوشاک از بین ببریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه با تولید انبوه آثار اینگونه جشنوارهها به صنعت پوشاک کشور بزرگترین خدمت را کرده ایم، ادامه داد: تولید این آثار به تحقق اقتصاد مقاومتی نیز کمک می کنند.
محبی با بیان اینکه بانک اطلاعات طراحان استان باید تکمیل شود و حق و حقوق طراحان لباس نیز باید دیده شود، یادآور شد: در حوزه طراحی از دو کشور ترکیه و مالزی جلوتر هستیم.
نظر شما