به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، علیرضایونسی، معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران امروز(4اسفند) در در آئین رونمایی از پوستر و سایت نخستین همایش ملی ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری در سالن کنفرانس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برگزاری این همایش را اقدامی ارزشمند و شایسته تقدیر دانست و گفت: پاسداشت یک مقام علمی، دینی و اخلاقی، تکثیر زیبایی هااست.
وی از این دو عالم برجسته به عنوان شاعر، ادیب، فقیه، مورخ و صاحب حکمت یاد کرد و اظهار داشت: حکیم بودن و حکمت داشتن این دو عالم فرهیخته، بسیار حائز اهمیت است.
یونسی با تاکید اینکه اشعار این پدر و پسر فرهیخته پاسخگوی نیاز همه اعصار و همه نسل ها است، گفت: این دو بزرگوار پرچمدار دین مداری، پاکی و اخلاق مداری بودند.
وی برضرورت شناسایی ابعاد مختلف شخصیتی، علمی و فکری ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری و معرفی به اقشار مختلف جامعه تاکید کرد.
دکتر حافظ فاخری، یکی از اعضای کمیته علمی نخستین همایش ملی ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری در ادامه این مراسم، عنوان داشت: مرحوم ملا علی فاخری در روستای سنار متولد شده و در سال1266در 78سالگی چشم از کره خاکی فروبسته و در نجف اشرف آرام گرفت.
وی ادامه داد: ملا علی فاخری تحصیلات ابتدایی خویش را در ایران به اتمام رساند و برای تحصیلات عالیه به حوزه علمیه نجف رهسپار شد و سرانجام با حکم فقاهت آل کلشف الغطاء به زادگاهش بازگشت و به مسایل شرعی مردم منطقه پاسخ می داد.
فاخری با بیان اینکه ملاعلی هم عصر با مجتهد تنکابنی بودند، افزود: این عالم برجسته جهان اسلام، شاعر و اهل عرفان بودند و علاوه بر رسیدگی به امورات شرعی مردم به صورت منظوم شعر می سرودند.
وی بابیان اینکه موسسه فرهنگی ملاعلی و شیخ آقا حسن فاخری، آثار این دوعالم برجسته را منتشر می کند، یادآورشد: تعزیه فاخر در برگیرنده 13مجلس با موضوع حادثه کربلا و ضامن آهو امام رضا(علیه السلام)، مرثیه فاخر(شامل 50مرثیه از ملا علی و 34مرثیه از شیخ آقا حسن) و گزیده اشعار فاخر در دو بخش از جمله آثار به چاپ رسیده به همت این موسسه فرهنگی است.
فاخری، اظهار داشت: شیخ آقاحسن فاخری فرد معتمد منطقه کلارستاق، متخلص به زاده فاخردر سال 1249متولد شد و در سن 61سالگی در شب قدر، دارفانی را وداع گفت ودر امام زاده علی بن موسی الرضا واقع در روستای سماء کلاردشت به خاک سپرده شد.
وی یادآورشد: شیخ آقاحسن فاخری در زمان فوت پدر، تنها 18سال سن داشت و راه پدر را در پیش گرفت و برای تحصیل عازم مدرسه عالی سپهسالار شد و سپس در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل شد و سرانجام برای پاسخ بخ شرعیات مردم منطقه کلارستاق به چالوس بازگشت.
فاخری با بیان اینکه روحانیت، معنویت، عرفان و بیان مفاهیم عمیق مذهبی در قالب شعر از جمله ویژگی های شیخ آقاحسن فاخری بوده، گفت: تلاش داریم با برگزاری همایش بزرگداشت ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری، ضمن مرور براحوالات زندگی این دوعالم برجسته جهان اسلام، پیام معرفتی برای دانشگاهیان و پژوهشگران داشته باشیم.
نظر شما