میلاد طاهری نوری از فیلمسازان کشورمان که امسال با دو اثر در بخش اصلی مستند اکران یازدهمین جشنواره بین المللی فیلم های صدثانیه ای شرکت کرده است در مورد آثار خود به خبرنگار شبستان گفت: نام یکی از آثارم " مهربانی " است. متاسفانه امروزه مهربانی کمتر در جامعه دیده می شود. صبح ها که به سر کار می رویم و عصرها که برمی گردیم، می بینیم آدم ها به هم توجهی نمی کنند، حتی هدفون در گوششان می گذارند و به صورت همدیگر هم نگاه نمی کنند. با ساخت فیلم " مهربانی " خواستم تلنگری بزنم به بحث کمرنگ شدن مهربانی در جامعه و اینکه ریشه این امر به خانواده برمی گردد. فیلم " مهربانی " می گوید مهربانی را باید از خود و خانواده شروع کنی زیرا خانواده مثل نخ تسبیح است که همه افراد را به هم وصل می کند. ساخت این فیلم دو سه روز طول کشید.
طاهری نوری در مورد اثر دیگر خود با عنوان " فرکانس ممنوع " اظهار داشت: با ساخت این فیلم خواستم بیننده یک لحظه فکر کند که پدرش در پیشش نیست و در این صورت چه حس و حالی خواهد داشت. شاید این باعث می شود، وقتی کنار هم هستیم قدر لحظات با هم بودن را بدانیم و به جای اینکه سرمان در گوشی هایمان باشد، به هم توجه کنیم. فرکانس ممنوع موضوع احساسی دارد. شاید یک سری اعتقاد داشتند که نباید از مرگ صحبت کرد. من خواستم تلنگری به افراد به خصوص جوانان هم سن و سال خود بزنم که بیشتر به اطرافیان خود به خصوص پدر و مادرشان توجه کنند. شاید خود ما جوانان حواسمان نباشد که مدام سرمان در گوشی است و حتی پدر و مادرمان از این کار ناراحت می شوند. شاید لازم باشد جور دیگری رفتار کنیم. وقتی پیش عزیزانمان هستیم، گوشی خود را سایلنت کنیم و از بودن در کنار آنها لذت ببریم. ساخت این فیلم حدود 4-5 روز طول کشید زیرا ما باید از مردم می خواستیم که دیالوگ هایی که آماده کرده بودیم، بخوانند. برخی افراد قبول نمی کردند و عده ای هم که قبول می کردند باید تلاش می کردیم بیانشان درست باشد.
این فیلمساز با بیان اینکه امسال دومین سالی است که در جشنواره فیلم های صدثانیه ای شرکت می کنم، تصریح کرد: پارسال با فیلم " گذشته " در جشنواره شرکت کردم. یکی از اتفاقات خوب جشنواره فیلم های صدثانیه ای این است که هر سال برگزار می شود. قبلا هر دوسال یکبار برگزار می شد اما از پارسال روال تغییر یافت و هر سال شاهد برگزاری این جشنواره هستیم. این جشنواره صدثانیه ای است اما جزو جشنواره های خوب کشور محسوب می شود. من امسال 5 اثر برای جشنواره ارسال کردم و فقط دو اثر قبول شد. به نظر من این جشنواره، جشنواره خوب و قوی است.
طاهری نوری خاطرنشان کرد: جشنواره فیلم های صدثانیه ای می تواند به بچه هایی که می خواهند از طریق اصولی وارد سینما شوند، کمک موثری کند. یکی از مزیت های این جشنواره این است که حوزه هنری این جشنواره را برگزار می کند. گاهی بانک ها جشنواره ای برگزار می کنند که برای من واقعا ناآشنا و غریب است اما یکی از خوبی های جشنواره فیلم های صدثانیه ای این است که حوزه هنری آن را برگزار می کند و حداقل نگاه فیلمی دارد.
وی با بیان اینکه جشنواره فیلم های صدثانیه باید ورک شاپ داشته باشد، عنوان کرد: اگر در طول برگزاری جشنواره و یا بعد از آن ورک شاپی برگزار شود که در آن شرکتکنندگان با هیئت داوران آشنا شوند و صحبت کنند بسیار موثر است. این مسئله می تواند نگاه شرکت کنندگان را تغییر دهد و آنها را از راهنمایی ها و نظرات داوران بهره مند سازد. به نظر من جشنواره فیلم های صدثانیه ای یک کلاس آمادگی برای فیلمسازان جوانی است که می خواهند بعدها در جشنواره فیلم های کوتاه و بلند شرکت کنند.
گفتگو از مریم داوری
نظر شما