ایران در پله هجدهم اقتصاد دنیا

خبرگزاری شبستان:با تلاش هایی که برای لغو تحریم ها صورت گرفت فضا برای رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی فراهم شد تا جایی که امروز به گفته معاون برنامه ریزی رئیس جمهور ایران رتبه هجدهم اقتصاد جهان را دارد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اقتصاد ایران یک اقتصاد ترکیبی و در حال گذار، شامل یک بخش عمومی بزرگ است و حدود ۶۰ درصد آن به شیوه متمرکز اداره می‌شود. بخش عمده‌ای از صادرات در ایران بر پایه صادرات نفت و گاز است. در سال ۲۰۱۰ این صادرات ۶۰ درصد درآمد دولت را شامل شده‌است. ایران چهارمین تولید کننده نفت در جهان، دارای اولین ذخایر گازی جهان، حائز رتبه دهم در صنعت گردشگری و رتبه پنجم در اکوتوریسم، بزرگترین و بیشترین میزان صنایع در حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا، رتبه‌های چهارم تا دهم دنیا در تولید روی و کبالت، دارای رتبه برتر در ذخایر آلومینیوم، منگنز و مس در جهان، رتبه چهارم دنیا به لحاظ تنوع تولیدات محصولات کشاورزی است. ایران که در سال ۲۰۱۱ در رتبه ۲۱ بزرگترین اقتصادهای جهان قرار داشت در سال ۲۰۱۴ به جایگاه ۲۸ نزول داشته است. پیش از تشدید تحریم ها یعنی در سال ۲۰۱۱ تولید ناخالص داخلی ایران ۵۷۶ میلیارد دلار برآورد شده بود که با تشدید تحریم ها این رقم در سال بعد از آن به ۵۵۷ میلیارد دلار کاهش یافت. روند نزولی تولید ناخالص داخلی ایران در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ نیز ادامه یافت و رقم تولید ناخالص داخلی ایران در این سال ها به ترتیب به ۴۹۳ میلیارد دلار و ۴۱۵ میلیارد دلار رسید.

 

 بنابراین گزارش، پس از آن سالها و با تلاش هایی که برای لغو تحریم ها صورت گرفت فضا برای رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی فراهم شد تا جایی که امروز به گفته معاون برنامه ریزی رئیس جمهور ایران رتبه هجدهم اقتصاد جهان را دارد. ایرنا در این زمینه به نقل از محمدباقر نوبخت نوشته است: " با کمک صنعتگران کشور توانسته ایم رتبه هجدهم اقتصاد جهان را کسب کنیم. با تلاش صنعتگران کشور بویژه صنعتگران استان اصفهان موفق به کسب این رتبه شده ایم."

 

این گزارش می افزاید: چندی پیش هم بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود درباره رشد اقتصادی کشورمان پیش بینی رشد ۵.۲ درصدی در سال 2017 را داشته است و تسنیم در این زمینه خبر داده بود: "بانک جهانی در جدیدترین گزارش دوره ای خود، برآوردش از میزان رشد اقتصاد ایران در سال 2016 را 4.6 درصد اعلام و پیش بینی کرد، رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی به 5.2 درصد برسد. بانک جهانی در پیش بینی خود از رشد اقتصاد جهانی در سال 2017 را 2.7 درصد پیش بینی کرده است. پیش بینی شده که رشد در اقتصادهای پیشرفته جهان در سال جاری به 1.8 درصد افزایش یابد. این گزارش همچنین پیش بینی کرده که رشد اقتصادی ایران در سال های 2018 و 2019 به ترتیب 4.8 و 4.5 درصد باشد."

 

یادآور می شود: ایران بزرگترین تولیدکننده پسته، زعفران، خاویار، زرشک، فیروزه، میوه‌های شفتی (مثل زردآلو)و فرش دستباف در جهان است. این کشور همچنین بزرگترین ذخیره روی در جهان را دارد. ایران همچنین هشتمین تولیدکننده میوه، دومین تولیدکننده خیار، نهمین نیروی بزرگ نظامی، دهمین دارنده تانک نظامی، چهارمین تولیدکننده سیمان، نهمین تولیدکننده آهن، هشتمین تولیدکننده لیمو، دهمین تولیدکننده انگور، دومین تولیدکننده زردآلو، هشتمین تولیدکننده مرغ، سومین تولیدکننده گاز طبیعی، ششمین تولیدکننده نفت، سومین صادرکننده نفت، ششمین تولیدکننده پیاز، دومین تولیدکننده گردو، سومین تولیدکننده هندوانه، هفتمین تولیدکننده گوجه فرنگی، هفتمین تولیدکننده مرکبات، چهارمین تولیدکننده بادام و هفتمین تولیدکننده پشم سیزدهمین تولید کننده آهک دومین تولید کننده پرلیت پنجمین تولید کننده باریت در جهان است.

کد خبر 611943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha