به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، فرانک موسوی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، امروز(3 اسفند) در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: همایش ملی زن در تاریخ محلی خوزستان، شنبه(7 اسفند) با حضور معاون رئیس جمهور در امور بانوان در اهواز برگزار می شود.
وی افزود: همایش ملی زن در تاریخ محلی خوزستان با همکاری امور بانوان دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می شود و استانداری به عنوان پشتیبان در جهت برگزاری این همایش یک روزه ورود کرده است.
وی هدف از برگزاری این همایش را معرفی و شناسایی نقش زنان در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، هنری، فرهنگی، اجتماعی، کارآفرینی و... در طول تاریخ دانست و تصریح کرد: از دیگر برنامه های این همایش دو پنل تخصصی پیرامون بیان چالش های حوزه زنان و جایگاه زنان در نظام مدیریتی استان است.
موسوی، با بیان اینکه سهم زنان در حوزه های مختلف دولتی و خصوصی، مردمی، سازمان های مردم نهاد و... باید مشخص شود، اضافه کرد: در این راستا باید با بررسی این حوزه ها نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه در این همایش نقش زنان در برنامه ریزی توسعه و سهم آنها از دستاوردهای توسعه بیان می شود، تصریح کرد: در خوزستان هفت بانوی پروفسور وجود دارد و این همایش ملی فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت زنان استان است.
وی ابراز کرد: سال گذشته چندین طرح و همایش را به ویژه در حوزه سلامت بانوان برگزار کردیم چرا که معتقدیم ارتقای سطح سواد سلامت زنان، توسعه پایدار را به دنبال دارد زیرا اگر خانواده سالمی داشته باشیم در بسیاری از هزینه ها به خصوص در بخش درمان صرفه جویی می شود.
سرپرست امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، برگزاری 15 کارگاه های آموزشی اقتصاد در خانواده به ویژه در بحث اصلاح الگوی مصرف انرژی، توانمندسازی زنان در موضوعات مختلف، سلامت و ورزش و... را از جمله فعالیت های این اداره کل دانست.
وی با بیان اینکه 50 درصد جامعه را بانوان تشکیل می دهند، گفت: با توجه به نقش تاثیرگذار زن در مدیریت عاطفی و تربیتی خانواده باید میزان تاثیرگذاری سهم زن در برنامه ریزی خوزستان دیده شود چرا که اگر به این 50 درصد جامعه توجه نشود لطمات جبران ناپذیری به وجود می آید.
وی با اشاره به اینکه جامعه ما به توانمندی بانوان نیازمند است، افزود: 23 کانون فرهنگی اجتماعی در شهرستان های استان وجود دارند و با توجه به تفاهم نامه ای که با آموزشگاه فنی و حرفه ای امضا شده آموزش های لازم در زمینه فعالیت های فرهنگی اجتماعی بانوان در کانون ها صورت می گیرد.
پروانه ولوی، مسئول امور بانوان دانشگاه شهید چمران اهواز، هم با بیان اینکه پیش از این دو همایش با موضوع نقش زن در تاریخ محلی در استان های دیگر برگزار شده و این سومین همایش است، عنوان کرد: یک سری مقالات به همایش ارسال شده که در از میان آنها 10 مقاله در روز همایش ارائه می شود.
وی اظهار کرد: این همایش در 6 محور مباحث نظری و روش شناسی مرتبط با تاريخ محلی و تاريخ زنان، زنان در تاريخ نگاری خوزستان، جايگاه و نقش سياسی زنان خوزستان، زن و اقتصاد در خوزستان، جايگاه و كاركرد های اجتماعی- فرهنگی زنان خوزستان و دين و اسطوره برگزار می شود.
وی آشنایی با رویکردهای نوین در حوزه تاریخ محلی و مسائل زنان، آشنایی با مطالعات زنان در حوزه تاریخ محلی منطقه خوزستان، فراهم آوردن عرصه ای برای هم اندیشی پژوهشگران در حوزه مسائل زنان در منطقه خوزستان، ارائه دستاوردهای نوین پژوهشی در موضوع مورد نظر و شناسایی اولویت پژوهشی در موضوع مورد بحث را از اهداف این همایش عنوان کرد.
ولوی، با بیان اینکه در این همایش سعی داریم بتوانیم یک نگرش و بینش اولیه راجع به توانمندی زنان خوزستان در همه ابعاد به جامعه ارائه دهیم، تاکید کرد: همچنین بنا داریم زنان شاخص و نمونه خوزستان را که تعداد آنها کم نیست را به ویژه در سطح کشور معرفی کنیم.
نظر شما