به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، زهرا احمدیپور امروز (3 اسفند) در نشستی با تشکلهای مردمنهاد و فعالان صنعت گردشگری استان سمنان در سالن یادگار امام خمینی(ره) استانداری سمنان، بر همکاری سازمان های مردم نهاد،بخش خصوصی و دولت تاکید کرد و گفت: اصولا توفیق در اجرای برنامههای نوروزی بدون همراهی سمنها غیرممکن و سخت است.
احمدی پور با بیان اینکه اعتماد بین دولت مردم و بخش خصوصی باید به حتما اتفاق بیافتد اضافه کرد:شاه بیت این نظام، اعتماد مردم به دولت و نظام سیاسی است.
وی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم گفتمانی طراحی شده مبنی بر این است که دولت به تنهایی نمی تواند بار سنگین مسئولیت را به دوش بکشد اظهار داشت: سازمان های مردم نهاد و بخش خصوصی در کنار دولت اعضای یک مجموعه هستند و باید با یکدیگر همکاری داشته باشند.
سمنها سرمایه های ملی هستند
احمدی پور از آمادگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور، برای همکاری و حمایت از سمنها خبر داد و افزود: این سازمان اعتماد و اطمینان زیادی به توانمندی سمنها داشته و به بهرهگیری از این ظرفیت بهعنوان یک راهکار مستمر و همیشگی نگاه میکند.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور، سمنها را سرمایه های ملی دانست وافزود: ما سمنها و تشکلهای مردمنهاد را سرمایه دانسته و معتقدیم که باید از این سرمایه بزرگ در جای درست استفاده کنیم.
وی بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت سمنها در حوزههای سهگانه میراث، گردشگری و صنایعدستی تاکید کرد و گفت: نگاه دولت تدبیر و امید به سمنها نمایشی نیست.
این مسئول با بیان اینکه دولت یازدهم در همه بخشها بر استفاده از بخش خصوصی تاکید دارد افزود: یکی از دلایل موفقیت دولت با وجود مشکلات متعدد در چند سال اخیر نیز استفاده از همین ظرفیتها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تشکلهای مردمنهاد فعال در این حوزه اصرار داریم.
نحوه واگذاریها از طریق صندوق احیاء بزودی بازنگری میشود
احمدی پور در بخشی از سخنان خود به واگذاری برخی پروژههای گردشگری به سازمانهای مردمنهاد از سوی صندوق احیاء اشاره داشت وافزود: نحوه واگذاریها از طریق صندوق احیاء بزودی بازنگری میشود.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور،ضمن بیان این مطلب که ما از واگذاری پروژهها به سمنها حمایت میکنیم، بر لزوم توجه مسائل کارشناسانه تاکید داشت وافزود: انتظار ما این است که صندوق احیاء واگذاری پروژهها را در شرایط برابر به سمنها واگذار کند و تشکلهای مردمنهاد در شرایط کاملا برابر در اولویت قرار گیرند.
احمدی پور در ادامه به نقش برجام در تصویر سازی مناسب ایران در عرصه بین الملل اشاره داشت و گفت:برجام فرصتهای بسیاری را در اختیار کشور قرارداده که ارتقای گردشگری یکی از این فرصتها است.
برجام فضای باز مراودات گردشگری را در کشور ایجاد کرده است
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور، بابیان اینکه امروز برجام فضای باز مراودات گردشگری را در کشور ایجاد کرده است اضافه کرد: برجام کمک کرد تا در بخش سرمایهگذاری گردشگری با جهش مواجه شویم و این جهش امروز در ساختار گردشگری کشور و همچنین در تقاضای روزافزون ورود به ایران مشهود است.
احمدی پور با بیان اینکه بسیاری از افراد می خواستند بدانند کشور ایران با گسترده تمدنی دارای چه ویژگی ها و چه جاذبه های گردشگری است که افزایش ورود گردشگران به ایران یکی از عومل افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت های گردشگری کشور شده است ادامه داد: توسعه حوزه گردشگری و صنایع دستی موجب شده تا فرصت ایجاد اشتغال پایدار و متوازن به وجود بیاید و مردم با استفاده از این ظرفیت ها بدون این که تهدیدی برای محیط زیست به وجود بیاورند موجب اشتغال پایدار می شوند.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور تصریح کرد:در شرایط کنونی و در فضای پسابرجام، تقاضا برای ورود به ایران و استفاده از صنایعدستی منحصربهفرد این دیار به طرز روزافزونی در حال افزایش است که این نشان از داشتن ظرفیتهای خوب گردشگری در ایران اسلامی دارد که میتوان از این مزیت در راستای تقویت بنیانهای اقتصادی مردم بهره برد.
سه حوزه کاری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور مکملهای یکدیگرهستند
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از سه حوزه کاری این سازمان(میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری)به عنوان مکملهای یکدیگر نام برد وبیان کرد: اگر در استانی رویکرد به یکی از این سهگانه باشد، مزیتی خلق نخواهد شد و بیتردید در این شرایط موفقیت چندانی بهدست نخواهد آمد چرا که این سه مکمل یکدیگرند و هر کدام میتواند به موفقیت بخش دیگر کمک کند
وی بر لزوم برنامههای ترکیبی با استانهای دیگر تاکید داشت و افزود: برنامههای ترکیبی با استانهای همجوار، برگزاری تورهای گردشگری مشترک بین استانهای معبر و استانهای مقصد و برنامههایی از این دست زمینه استفاده از نقاط قوت هر کدام از طرفین را فراهم میکند.
احمدی پور راهاندازی بازارچههای مشترک صنایعدستی را مهم عنوان کردو گفت: برگزاری هفتههای فرهنگی در استانهای مجاور یکی از برنامههایی است که میتواند به رونق بخشهای سهگانه میراث، گردشگری و صنایعدستی در استانها کمک کند.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور در ادامه استان سمنان را استانی دارای ظرفیت های فراوانی دانست وافزود: این استان نام آشنایی برای مردم کشور است.
نام سمنان را در مسیرهای گردشگری تثبیت کنیم
وی با بیان اینکه هر ایرانی دست کم یک بار از سمنان، شاهرود و یا گرمسار عبور کرده است اظهارداشت: استان سمنان دارای موقعیت جغرافیایی بسیار خوبی بوده که بزرگان زیادی در این استان زندگی می کردند، این ویژگی ها موجب مشهور بودن این استان شده است.
احمدی پور با تاکید بر اینکه باید این نام آشنا را در مسیرهای گردشگری تثبیت کنیم ادامه داد: این موضوع به تقویت زیربناهای استان سمنان نیازمند است تا این استان سمنان به مقصد گردشگری تبدیل شود.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور شرایط زیربنایی استان سمنان را نسبت به گذشته مطلوب تر عنوان کردوافزود: شرایط سرمایه گذاری در استان سمنان فراهم است زیرا برای سرمایه گذاران تسهیلات در نظر گرفته می شود و این مهم اکنون موجب اعتماد سرمایه گذاران شده است.
وی تکمیل زیرساختهای گردشگری را در استان سمنان خواستار شد و گفت: در گزارش اداره کل میراث فرهنگی این استان زیرساخت بومگردی طی دو سال اخیر در استان سمنان بیش از ۲۵ افزایش داشته که این میتواند خبر خوشی برای مردم این دیار باشد.
احمدی پور به سرمایهگذاریهای انجام شده در حوزه گردشگری استان سمنان اشاره داشت و افزود: برجام فرصت کمنظیری برای افرایش سرمایهگذاریها در این بخش فراهم کرد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور با بیان اینکه سرمایهگذاریها از بخش هتلینگ بیش از دیگر بخشها بوده تصریح کرد: خوشبختانه بعد از توافق برجام تصویرسازی خوبی از ایران و ایرانی در عرصههای بینالمللی شد و همین سبب شد که فرصتهای خوبی برای کشور در بخشهای مختلف بوجود آید.
وی با بیان این مطلب که بخش صنایع دستی عنصر هویتی فرهنگی هر استان است و باید در معرض دید ساکنین و افرادی که وارد استان می شوند قرار بگیرد تا وارد چرخه زندگی مردم شود خاطرنشان کرد: علاوه بر اعتماد سازی برای جذب سرمایه گذار، معرفی استان سمنان و تصویرسازی مناسب از استان نیز امری بسیار مهمی است تا آورده بیشتری داشته باشیم.
نظر شما