حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی اکبرنژاد در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم با گرامیداشت سوم اسفند 1367 سالروز صدورمنشور روحانیت به بازخوانی این پیام تاریخی پرداخت و افزود:امام خمینی(ره) از زمانی که قیام را آغاز کردند همواره در خصوص حوزه تاکیداتی داشتند اما جامع ترین رویکرد ایشان به حوزه همین منشور روحانیت بود.
وی ادامه داد: اهمیت این منشور از آن جهت است که ثمره ی یک عمر مجاهدت امام بوده است و جا دارد به عنوان درس رسمی در حوزه تدریس شود و به شرح های سیاسی و تاریخی و..آن پرداخته شود.
وی تصریح کرد :این منشور محورهای مختلفی دارد از جمله بحث متحجرین که امام از آنها به عنوان مارهای خوش خط و خال یاد می کند.
رئیس موسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی ادامه داد: این افراد با ظاهری مقدس اما جریان فکری غلط به اسلام، نظام و حوزه ضربه می زنند.
وی با بیان اینکه این افراد تغییرات زمان را نمی بینند و دیرینه پرستی در آنها وجود دارد گفت:زندگی هر روز در حال تغییر است و اگر نگاهمان را به تغییرات ببندیم دین روز به روز به حاشیه رانده می شود و این خطری است که امام از آن یاد می کند و میفرماید ضربه ای که پدر پیر شما از این متحجران خورده است از هیچ کسی نخورده است.
حجت الاسلام والمسلمین اکبرنژاد به محوردوم پرداخت و افزود: محور دوم جدایی دین از سیاست است که در این خصوص دو نوع تفکر وجود دارد.تفکر اول که معتقد است ادیان خارج از معبد و کلیسا شان اجتماعی نداشته و چون کسی بهتر از پیامبران وجود نداشته اند پس ایشان در زمان های خود رهبر مردم بوده اند.
وی ادامه داد: تفکر دوم معتقد است وظیفه ی حکومت برای پیامبران و امامان وجود دارد اما در زمان غیبت از عهده ما خارج است و در واقع از حیث عملی سکولار هستند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی اکبرنژاد با بیان اینکه امام(ره) در صحبفه ی نور میفرمایند از 200سال قبل تلاش شد دین را از سیاست جدا جلوه دهند ادامه داد:متحجرین حوزه ما از نوع دوم هستند و اگر این تفکر حاکم شود و ما در عصر غیبت به دنبال حکومت نرویم، حوزه ای که قرار است عقبه ی فکری نظام باشد تنها رها خواهد شد.
وی محور سوم را فقه سنتی عنوان کرد و افزود:امام بر فقه سنتی در حوزه تاکید دارند چرا که نگران بودند حوزه در برابر جریان های روشن فکری منفعل شودچون این جریان ها در جاهایی عرف را مدنظر قرار می دهند و ازسویی نیز نگران هستند که تصور شود اسلام پویا نیست و سر از تحجر درآوریم.
وی محور چهارم را وحدت روحانیت عنوان کرد و گفت:چون روحانیت در راس هرم جامعه ی اسلامی قرار داردو رهبر جامعه اسلامی باید یکی از فقها باشداگر مردم اختلافی را بین علما ببینند، جریان هایی که به دنبال فرصت هستند بعد از اختلاف ورود پیدا کرده و باعث شکاف در جامعه می شود.
رئیس موسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی ادامه داد: به همین جهت امام (ره) تاکید دارند که تغییر و تحول باید بدون اختلاف پیش برود.
نظر شما