همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی با توتال

خبرگزاری شبستان:شرکت ملی صنایع پتروشیمی دی ماه برای افزایش تولیدات اقدام به ساخت واحدهای جدید پتروشیمی کرده بود که در این بخش از لورگی آلمان کمک گرفته است و در حال حاضر نیز در حال مذاکره با توتال برای اجرای طرح پتروشیمی در عسلویه است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران زیرمجموعه‌ای از وزارت نفت است. این شرکت وظیفه مدیریت و گسترش عملیات صنایع شیمیایی و پتروشیمیایی کشور را برعهده دارد. شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بهره‌برداری از واحد تولید کود شیمیایی شیراز در سال ۱۳۴۲ آغاز به کار کرد. این شرکت با گسترش صنعت در قالب سه طرح عمرانی در فاصله سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۶۵ مرحله توسعه نخستین خود را، پشت سر گذاشت.

 

بنابراین گزارش، فعالیت این شرکت، در زمینه تولید کود شیمیایی و مواد اساسی پتروشیمیایی و شیمیایی باعث خودکفایی ایران از مواد نامبرده شد. راه‌اندازی مجتمع‌های پتروشیمی گوناگون مانند: فارابی، خارک، پاسارگاد، کربن اهواز، رازی (شاپور سابق) و طرح‌های توسعه پتروشیمی شیراز، از اقدامات این شرکت در مرحله گسترش آغازین خود بوده‌است. در سالهای متمادی این شرکت مسیر توسعه خود را طی کرده است و دی ماه سال جاری برای حرکت در مسیر افزایش تولیدات اقدام به ساخت واحدهای جدید پتروشیمی کرده که در این بخش از لورگی آلمان کمک گرفته است و در حال حاضر نیز در حال مذاکره با توتال برای اجرای طرح پتروشیمی در عسلویه است.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نوشته است: "مذاکره رسمی با توتال فرانسه برای ارزیابی اجرای یک طرح پتروشیمی در منطقه عسلویه آغاز شده است. چندی پیش تفاهمنامه ای با توتال برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی امضا شد و اکنون بررسی و ارزیابی فنی و اقتصادی طرح به طور رسمی آغاز شده است. این طرح هنوز به طور کامل تعریف نشده است و قرار است این طرح شامل اجرای یک مجموعه الفینی، پلیمری و واحدهای تکمیلی در عسلویه باشد. مبلغ سرمایه گذاری نیز نهایی نشده است و باید بررسی شود. برای تکمیل ارزیابی شاید هشت ماه و حتی یک سال زمان نیاز باشد که پس از آن درباره چگونگی اجرای طرح تصمیم گیری می شود."

 

یادآور می شود: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور اکنون نزدیک به 64 میلیون تن در سال است که تا پایان برنامه ششم توسعه به بیش از 120 میلیون تن افزایش می یابد. برای تحقق این هدف به 50 میلیارد تا 70 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است که بخش زیادی از آن باید از محل سرمایه گذاری خارجی جذب شود.

کد خبر 611600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha