دارویی و صنایع غذایی؛ محور توافقات تازه ایران و دانمارک

خبرگزاری شبستان:ایران و دانمارک به تازگی نیز در حوزه کشتی رانی و انرژی های تجدید پذیر با یکدیگر توافقات تجاری انجام داده اند و حال در ادامه مراودات تجاری دو کشور تصمیم دارند در بخش دارویی و صنایع غذایی با یکدیگر همکاری کنند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: از نظر شاخص فساد اقتصادی، دانمارک (به همراه کشورهای دیگری همچون فنلاند و نیوزیلند) سال‌های زیادی به عنوان کشور نمونه که کمترین فساد اقتصادی را داشته‌است، معرفی شده‌است. دانمارک به عنوان یکی از کشورهای اتحادیه اروپا که از واحد پول یورو استفاده نمی‌کند با رکود اقتصادی شدیدی روبه‌روست. این کشور از جنگ جهانی دوم تاکنون با چنین رکودی مواجه نبوده‌است. بحران اقتصادی سبب شده که مازاد مالی به کسری بودجه تبدیل شود و تصور می‌شود که این کسری در سال ۲۰۱۲ معادل ۴٫۶ درصد تولید ناخالص داخلی باشد.

 

بنابراین گزارش، در سال ۱۹۳۳، کنسولگری دانمارک در تهران تاسیس شد که بعدها به سفارت ارتقا یافت. در سال ۱۹۵۸ نیز ایران سفارت خود را در کپنهاگ تاسیس کرد. در پی قضیه کشیده شدن کارتون محمد در سال ۲۰۰۶ در کپنهاگ، سفارت این کشور در ایران توسط معترضان مورد حمله قرار گرفت و سفیر ایران در دانمارک به تهران فراخوانده شد. در ۷ فوریه ۲۰۰۶، ۲۰ معترض به سفارت پادشاهی دانمارک حمله کردند که توسط پلیس ضدشورش ایران از آن خارج شدند. در سال ۲۰۱۰، نماینده وزارت امور خارجه ایران در شمال اروپا، بهنام بهروز و نماینده وزارت امور خوارجه دانمارک، آن استفنسن برای گسترش روابط تجاری دو کشور با هم دیدار کردند. استفنسن گفت که "کمپانی های دانمارکی تشویق خواهند شد تا فعالیت های خود را در بازار ایران افزایش دهند و امیدوار است با حل شدن چالش هسته ای ایران، راه برای افزایش روابط در همه زمینه ها باز شود."

 

این گزارش می افزاید: از ان تاریخ به بعد ایران و دانمارک مراودات تجاری بسیاری با یکدیگر داشته اند و به تازگی نیز در حوزه کشتی رانی و انرژی های تجدید پذیر با یکدیگر توافقات تجاری انجام داده اند و حال در ادامه مراودات تجاری دو کشور تصمیم دارند در بخش دارویی و صنایع غذایی با یکدیگر همکاری کنند. ایرنا در این زمینه خبر داده است: "فعالان اقتصادی ایران و دانمارک در حاشیه نشست تجاری دو کشور در محل کنفدراسیون صنایع دانمارک، درباره همکاری در زمینه های مختلف به ویژه «دارویی و تجهیزات پزشکی» و «صنایع غذایی و لبنی» گفت وگو کردند."

 

یادآور می شود: دانمارک تولید کننده جو، گندم، سیب زمینی، چغندر قند، لبنیات و ماهی است و در صنایع آهن، فولاد، تولید توبینهای بادی و صفحات خورشیدی، صنایع شیمیایی، فرآورده های غذایی، تجهیزات حمل و نقلی و ماشینی، منسوجات و لباس، لوازم الکتریکی، تولیدات چوبی، کشتیرانی، دارو و تجهیزات پزشکی نیز فعالیت دارد. صادرات دانمارک به ایران در سال 2015 حدود 168 میلیون یورو بوده که این رقم در 10 ماه نخست سال 2016 افزایش یافته و به 222.5 میلیون یورو رسیده است. صادرات ایران به دانمارک نیز در سال 2015 معادل 6.5 میلیون یورو بوده که این رقم در 10 ماه نخست سال 2016 افزایش یافته و به 10 میلیون یورو رسیده است.

کد خبر 611597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha