اتهام‌پراکنی عادل الجبیر علیه ایران ادامه دارد/ افزایش ۷۰ درصدی حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه

خبرگزاری شبستان:اتهام‌پراکنی عادل الجبیر علیه ایران ادامه دارد، افزایش ۷۰ درصدی حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه، تأکید موگرینی به «پنس» درباره لزوم حفظ و اجرای کامل برجام از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اتهام‌پراکنی عادل الجبیر علیه ایران ادامه دارد، افزایش ۷۰ درصدی حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه، تأکید موگرینی به «پنس» درباره لزوم حفظ و اجرای کامل برجام از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

اتهام‌پراکنی عادل الجبیر علیه ایران ادامه دارد

عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان روز دوشنبه بار دیگر به اتهام‌پراکنی علیه ایران پرداخت.

به گزارش خبرگزاری کویت، وزیر خارجه عربستان گفت: «ایران بایستی انتخاب کند، یا انقلابی باشد که مرزهای ملی را به رسمیت نمی‌شناسد یا دولت ملی‌ای باشد که ما با آن می‌توانیم گفت‌وگو کنیم.»

وزیر خارجه عربستان که در کنفرانس خبری مشترک با همتای ایتالیایی‌اش حضور داشت جنبش انصار‌الله یمن را به مانع‌تراشی در گفت‌وگوهای صلح یمن متهم کرد.

وی گفت امیدوار است که حوثی‌ها به «ناممکن بودن اشغال یمن» اذعان کنند و همانند سایر طرف‌ها به فرایند سیاسی روی بیاورند.

ایران خطرناک‌تر شده/رفتار ایران و کره شمالی با هم مرتبط است/سوریه، چالش اول ترامپ

«یوال اشتاینیتس» وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی مدعی شد که رفتار ایران بعد برجام خطرناک‌تر شده و شکست در مهار کره شمالی موجب حرکت بیشتر ایران می‌شود.

به نوشته روزنامه «جروزالم پست» «یوال اشتاینیتس» روز دوشنبه در نشست سازمان‌های یهودی آمریکا اظهار داشت، شکست «دونالد ترامپ» ریس جمهور آمریکا در بیرون راندن ایران از سوریه و جلوگیری از نفوذ این کشور، تاثیر بسیار منفی بر آمریکا، اسرائیل و جهان می‌گذارد.

وزیر انرژی اسرائیل که در نشست امنیتی مونیخ آلمان نیز حضور داشت ،گفت که جهان خطرناک‌تر از قبل شده و به نظم جهانی بعد از آغاز بهار عربی حمله شد.

وی در ادامه سخنان خود گفت: «فوری‌ترین موضوع و اولین چالش دولت ترامپ سوریه است. ماموریت ایران نیز این است که سوریه را مبدل به پایگاه خود کند و جمهوری اسلامی را توسعه دهد. آخرین مورد نیز مشاهده ایران در مرزهای شمالی اسرائیل است و این یک فرضیه احتمالی نیست.»

اشتاینیتس در ادامه افزود: «در واشنگتن امیدهایی به وجود آمد تا ایران بعد از توافق اتمی معتدل شود، اما این کشور خطرناک‌تر شد. ما امید داشتیم که ساختار اتمی ایران به طور کامل و برای همیشه برچیده شود. در عوض، آن ساختار تنها برای ده سال برچیده شد.»

وی ایران و کره شمالی را خطرناک‌ترین تهدید علیه نظم جهانی برشمرد.

وزیر صهیونیستی در این زمینه گفت: «در حالی که به نظر می‌رسد ما بسیار بیشتر از ناحیه ایران تا کره شمالی آشفته شده‌ایم اما در واقع ارتباط مستحکمی بین رفتار و امیال ایران و کره شمالی وجود دارد. اگر شما در مهار کره شمالی شکست بخورید، آنگاه مجبور می‌شوید با ایران تعامل کنید. اگر به کره شمالی امکان توسعه بیشتری بدهید، ایران نیز به دنبال خواهد آمد.»

مهر:

کاهش تنش میان تهران- ریاض؛ محور گفتگوهای امیر کویت و پادشاه عمان

کاستن از تنشها میان ایران و کشورهای عضو «شورای همکاری خلیج فارس» (GCC) محور گفتگوهای روز دوشنبه «شیخ صباح الاحمد جابر الصباح» امیر کویت و «سلطان قابوس» پادشاه عمان بود.

به دنبال دیدار «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران از دو کشور عمان و کویت در چهارشنبه گذشته، امیر کویت در رأس هیأتی و برای دیداری سه روزه وارد کشور عمان شد.

یکی از نمایندگان سیاسی که در این سفر امیر کویت را همراهی می کرد، به پایگاه خبری نشنال گفت که «پس از گفتگوی سلطان قابوس با رئیس جمهور ایران، [روند دستیابی به] یک راه حل صلح آمیز در منطقه بدون مشورت و رایزنی با امیر کویت کامل نخواهد بود».

وی در ادامه افزود که دامنه بحث و گفتگوها میان سلطان قابوس و شیخ صباح گسترده بود، «و نه تنها موضوع بهبود روابط، بلکه رفع اختلافات میان ایدئولوژیهای سیاسی حاکم بر تعارضات سوریه و یمن» را شامل می شد.

این نماینده کویت در ادامه افزود که رهبران دو کشور عمان و کویت در مورد راههای «رفع اختلافات میان ایران و عربستان سعودی» با یکدیگر بحث و گفتگو کردند تا از این رهگذر، تهران و ریاض بتوانند «زمینه ای مشترک برای همکاری در جهت دستیابی به یک راه حل عملی و پایدار را بیابند». 

شایان ذکر است که عمان به طور سنتی همواره نقش میانجی را در منطقه خاورمیانه ایفاء نموده و تلاشهای محتاطانه ای را برای حل تعارضات خاورمیانه رهبری کرده است.

عمان بر خلاف سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روابط خوب خود را با تهران همچنان حفظ کرده است و از حامیان مهم و کلیدی «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه به شمار می رود. عمان همچنین تنها پادشاهی عرب است که روابط خود را با دمشق قطع نکرده است.

این در حالی است که روز یکشنبه، «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی خطاب به نمایندگان حاضر در «کنفرانس امنیتی مونیخ» مدعی شد که کشور متبوع وی درخواست ایران برای گفتگو را نپذیرفته است و در ادامه اتهامات موهوم خود، تهران را حامی اصلی تروریسم در جهان [؟] و یک نیروی برهم زننده ثبات در خاورمیانه خواند که خواستار «نابودی آنها [عربستان سعودی] است!».

عربستان سعودی و برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ادعایی واهی ایران را به حمایت از شبه نظامیان نیابتی خود در کشورهایی همچون یمن و سوریه و دخالت در امور داخلی کشورهای حوزه خلیج فارس متهم می کنند.

این کشورها همچنین بیم آن دارند که توافق حاصله میان ایران و شش قدرت جهانی مبنی بر توقف برنامه هسته ای تهران در اِزای لغو تحریمها، جمهوری اسلامی ایران را برای آنچه که به ادعای آنان «اهداف تهاجمی» تهران در منطقه است، از قدرت فزونتری برخوردار سازد.

«احمد الفلاحی» یکی از مفسران سیاسی و دیپلمات پیشین عمانی به پایگاه خبری نشنال گفت که «عمان و کویت به تنهایی قادر به تحقق این هدف نیستند و به همراهی عربستان سعودی برای حصول پیشرفت در این تعارض نیازمندند». وی در ادامه افزود که سعودیها در پایان دادن به این بن بست نقش کلیدی ایفاء می کنند و درصورتی که ریاض تصمیم [به عبور از این بن بست] بگیرد، سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس پیروی خواهند کرد.

ماه گذشته، «یوسف بن علوی» وزیر امور خارجه عمان اظهار داشت که سلطان قابوس «در حال بررسی دقیق تمام اقدامات ممکن در عرصه دیپلماتیک برای یافتن راه حلی پایدار هم در یمن و هم در سوریه است».

افزایش ۷۰ درصدی حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه

وزیر انرژی روسیه از افزایش ۷۰ درصدی رشد مبادلات تجاری میان ایران و روسیه در سال ۲۰۱۶ خبر داد.

بر اساس این گزارش، «الکسنادر نواک» در دیدار با حمید چیت چیان وزیر نیروی کشورمان، حجم مبادلات تجاری انجام شده میان دو کشور ایران و روسیه طی سال گذشته میلادی را ۲.۲ میلیارد دلار اعلام کرد.

«نواک» گفت: حجم مبادلات تجاری در سال ۲۰۱۶، رقم ۲.۲ میلیارد دلار بود که حدود ۱ میلیارد دلار یعنی ۷۰ درصد رشد داشته است.

وی در ادامه تاکید کرد که علیرغم فضای مثبت موجود در روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه میان دو کشور، هنوز این میزان از حجم مبادلات ناکافی بوده و هر دو طرف تمام تلاش خود را برای افزایش میزان مبادلات تجاری دوجانبه به کار خواهند بست.

تأکید موگرینی به «پنس» درباره لزوم حفظ و اجرای کامل برجام

وبگاه اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه ای به انتشار محتوای رایزنی های امروز میان «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با «مایکل پنس» معاون رئیس جمهور آمریکا درباره توافق هسته ایِ ۱۴ جولای ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) میان ایران و کشورهای ۱+۵ موسوم به «برجام» پرداخت.

در بیانیه صارده توسط  دفتر «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره آمده است: موگرینی به عنوان رئیس کمیسیون مشترک (برجام) و پنس بر لزوم حفظ و اجرای کامل توافق هسته ای با ایران تأکید کردند.

لازم به ذکر است، «فدریکا موگرینی» روز جمعه گذشته دیدارهای دوجانبه ای را در حاشیه اجلاس وزرای خارجه گروه ۲۰ و نیز در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ داشت. وی در دیدار خود با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، درباره اجرای برجام تاکید کرد که همه طرف‌ ها باید پایبندی محکمی به تعهدات خود در توافق هسته ای داشته باشند.

وی تصریح کرده بود که برجام، عاملی‌ ثبات‌ بخش و  بخش کلیدی و مهمی از ساختار عدم اشاعه است که باید حفظ  و به طور کامل اجرا شود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

پاسخ سخنگوی گستاخ ترک به قاسمی

سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه مدعی شد، ایران به جای وارد آوردن اتهام به منتقدان خود بهتر است در سیاست های منطقه ای خود تجدید نظر کند.

حسین مفتی اوغلو در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به اظهارات بهرام قاسمی همتای ایرانی خود، در اظهاراتی گستاخانه ادعا کرد؛ «ایران که در بحران های منطقه ای حتی از به کارگیری پناهندگان به کشورش در جنگ نیز ابایی ندارد، قابل قبول نیست که بخواهد کشورها دیگر را عامل بی ثباتی و تشنج در منطقه بداند».

مفتی اوغلو با اشاره به اظهارات قاسمی که سیاست های ایران در منطقه را شایان تقدیر و عادلانه دانسته بود، گفت: «این اظهارات با شکایات و نگرانی های سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل و سازمان همکاری های اسلامی که سیاست های ایران در منطقه را نگران کننده می دانند، کاملا منافات دارد».

وی در ادامه صحبت های خود افزود: انتظار می رود ایران به جای متهم کردن دیگران، سیاست های منطقه ای خود را مورد تجدید نظر قرار دهد.

گزافه گویی وزیر انرژی رژیم صهیونیستی: ایران بعد از برجام خطرناک ‌تر شده است

«یووال اشتاینیتز» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در سخنانی مدعی شد رفتار ایران بعد برجام خطرناک‌ تر شده و شکست در مهار کره شمالی موجب حرکت بیشتر ایران می ‌شود.

وی امروز در نشست سازمان‌های یهودی آمریکا اظهار داشت: شکست دونالد ترامپ در بیرون راندن ایران از سوریه و جلوگیری از نفوذ این کشور، تاثیر بسیار منفی بر آمریکا، اسرائیل و جهان می ‌گذارد.

وزیر انرژی اسرائیل که در نشست امنیتی مونیخ آلمان نیز حضور داشت ،گفت: جهان خطرناک ‌تر از قبل شده و به نظم جهانی بعد از آغاز بهار عربی حمله شد.

وی در ادامه سخنان خود گفت: فوری ‌ترین موضوع و اولین چالش دولت ترامپ، سوریه است. ماموریت ایران نیز این است که سوریه را مبدل به پایگاه خود کند و جمهوری اسلامی را توسعه دهد. آخرین مورد نیز مشاهده ایران در مرزهای شمالی اسرائیل است و این یک فرضیه احتمالی نیست.

اشتاینیتز در ادامه مدعی شد در واشنگتن امیدهایی به وجود آمد تا ایران بعد از توافق اتمی معتدل شود، اما این کشور خطرناک‌ تر شد. ما امید داشتیم که ساختار اتمی ایران به طور کامل و برای همیشه برچیده شود. در عوض، آن ساختار تنها برای ده سال برچیده شد.

وی در اظهاراتی سخیف ایران و کره شمالی را خطرناک‌ ترین تهدید علیه نظم جهانی برشمرد.

این وزیر صهیونیستی در این زمینه گفت: در حالی که به نظر می ‌رسد ما بسیار بیشتر از ناحیه ایران تا کره شمالی آشفته شده‌ایم اما در واقع ارتباط مستحکمی بین رفتار و امیال ایران و کره شمالی وجود دارد. اگر شما در مهار کره شمالی شکست بخورید، آنگاه مجبور می‌شوید با ایران تعامل کنید. اگر به کره شمالی امکان توسعه بیشتری بدهید ، ایران نیز به دنبال خواهد آمد.

ایرنا:

سفارت فرانسه: برجام میوه داده است

حساب توئیتری سفارت فرانسه در تهران با تاکید بر اینکه مبادلات بازرگانی بین ایران و فرانسه در سال 2016 میلادی افزایشی 235 درصدی داشته است، نوشت: برجام میوه داده است.

پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام تحولی در روابط تجاری و اقتصادی ایران و دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی به وجود آمده که گوشه ای از آن را می توان در افزایش گسترده مبادلات تجاری دو جانبه ایران و فرانسه مشاهده کرد.

دولت یازدهم در شرایط دشوار اقتصاد جهانی با کنترل تورم بالای 42 درصد و رشد نزدیک به منفی 7 درصد موفق شد به تورمی تک رقمی و رشد اقتصادی نزدیک به 7.4 درصد برسد که این مهم از دیدگاه سرمایه گذاران خارجی نوید بخش چشم اندازی روشن برای اقتصاد ایران بوده است.

ایران هم اکنون با رسیدن به بیش از یک میلیارد و 700 میلیون یورو مبادلات تجاری با فرانسه، اولین قدم ها برای تولید با هدف صادرات به بازارهای خارج را برداشته و در آینده نزدیک، اولین تولیدات مشترک ایران و فرانسه با هدف مصرف داخلی و صادرات به بازارهای مورد توافق دو طرف به بازار عرضه خواهد شد.

کد خبر 611592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha