به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، نشستهای علمی همایش ملی خیر ماندگار با محوریت مدیریت امور خیر، جامعه و امور خیر، فرهنگ و امور خیر، فقه و حقوق و امور خیر، اقتصاد و امور خیر، آموزش و امور خیر در ادامه این همایش یک روزه برگزار شد.
در بخش نشست علمی جامعه و امور خیر، مقالههای تحلیل تفسیری معنای ذهنی خیرین اصفهانی از عدم کمک به مراکز سلامت زنان، کنشگری در امور خیریه به مثابه سرمایه اجتماعی، تحولات نهادی و اجتماعی و چالش های فراروی خیریه ها، مطالعه موردی بنگاه خیریه آب لوله بیرجند توسط نویسندگان مقالات ارایه شد.
در ادامه این بخش، نظریه اجتماعی امر خیر و کنش داوطلبانه امر خیر و تجدد در ایران معاصر مورد بررسی شخصیت های علمی نظیر دکتر امین قانعی راد و دکتر نعمت الله فاضلی قرار گرفت.
در بخش نشست علمی آموزش و امور خیر، مقالههای تاثیرات متقابل ژنتیک و محیط بر بروز صفات و ویژگی های اخلاقی مرتبط با امور خیر از منظر علم و دین، گستره خیر در عرصه آموزش، فرهنگ اسلامی نیکوکاری و برنامه درسی ملی جمهوری اسلامی ایران، ارایه الگوی کارآمد تربیتی امور خیر و نیکوکاری در بستر نظام آموزش و پرورش و بررسی نقش خیریه در توسعه دانشگاه های برتر، ارایه چهارچوب عمل برای ایران، تحلیل محتوای کتاب های فارسی ابتدایی پایه اول تا سوم بر اساس اهداف آموزشی در حوزه خیر و نیکوکاری و همچنین بررسی تاثیر آموزش ابتدایی و متوسطه بر مخارج خیر و نیکوکارانه در چهارچوب یک الگوی پویای سیستمی در ایران ارایه شد.
در قسمت نشست علمی اقتصاد و امر خیر، مقالات مربوط به شاخص های ارزیابی عملکرد بخش وقف و خیریه با استفاده از کارت امتیاز متوازن، تامین مالی جمعی الگویی مناسب جهت جذب مشارکت خیرین، تحلیل کارکردهای بخش سوم (امور خیر و نیکوکاری) در توسعه اقتصادی و اشتغال، بررسی عوامل موثر بر تامین مالی جمعی به کمک موسسات خیریه، تحلیل و اولویت بندی الگوهای سرمایه گذاری در حوزه امور خیر و نیکوکاری و مقاله برآورد تمایل افراد جامعه جهت حمایت از تولید علم و فناوری در قالب وقف و خیریه، مطالعه موردی شهر رشت مورد بررسی قرار گرفت.
در بخش نشست علمی فرهنگ و امور خیریه، 5 مقاله با موضوعات اخلاق زیستی و ضرورت بازگشت به امر خیر در اندیشه و عمل، بررسی تاثیر عواطف بر عمل خیر، آسیب شناسی خیریه ها در بستر نظریه تکافل اجتماعی، مسئولیت ها در فرهنگ توسعه امر خیر و سیاست گذاری ضروری، از خیر قدسی تا خیر عرفی، بررسی مرزبندی ارادی بین انواع خیر در جامعه ایرانی ارایه شد.
در بخش نشست علمی فقه و حقوق و امور خیر نیز ۵ مقاله با عناوین ابعاد حقوقی جایگاه بازار سرمایه در ترویج فرهنگ خیرخواهی، وقف حقوق مادی ناشی از مالکیت معنوی در امور خیریه، بررسی مبانی فقهی وقف، پول و سهام، نقش وقف و امور خیریه و داوطلبگی بر فرآیندهای اجتماعی، مشکلات و آفات فراروی سنت حسنه وقف و مفهوم عین در وقف ارایه شد.
در نشست علمی مدیریت و امور خیر نیز شش مقاله با عناوین مدیریت تصویر و بازاریابی سازمان های خیریه، بازاریابی علمی، توسعه رفتار خیرخواهانه در زندگی مشتریان، بررسی چگونگی نظارت کارآمد بر نهادها و فعالیت های خیریه، پیشنهاداتی مبتنی بر رویکرد شفافیت، شناسایی و سنجش مولفههای موثر در مدیریت دانش، موسسات خیریه، مطالعه موردی بنیاد خیریه راهبردی آلا و مفهومسازی شبکه ملی موسسات خیریه ارایه شد.
در مجموع ۳۱ مقاله در قالب نشست های علمی توسط صاحبان آثار ارائه شد. همچنین در خصوص چالش های فراروی مدیریت خیریه حاضران در نشست علمی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در پایان همایش یک روزه میزگردی با موضوع فرصت ها و چالش های امر خیر و نیکوکاری در ایران برگزار شد.
نظر شما