به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن زمانی، رئیس دفتر امور اجتماعی و سیاسی مرکز مدیریت حوزههای علمیه امروز (2 اسفند) در نشست خبری که در دبیرخانه همایش ملی حوزه انقلابی برگزار شد، عنوان کرد: انگیزه و ضرورت برگزاری همایش ملی «حوزه انقلابی»، پیگیری و اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظله) درباره انقلابی ماندن حوزههای علمیه بوده است.
برگزاری همایش ملی «حوزه انقلابی» با محوریت «انتظارات متقابل حوزه و نظام اسلامی»
مسئول ستاد برگزاری همایش حوزه انقلابی اظهار داشت: مقام معظم رهبری(مدظله) در اواخر سال گذشته در دیدار جمعی از مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم بر انقلابی ماندن حوزههای علمیه تأکید کردند و فلسفه برگزاری سلسله همایشهای «حوزه انقلابی» این است که سخنان و منویات رهبر معظم انقلاب (مدظله) به فراموشی سپرده نشود.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی یادآور شد: همایشهای متعددی درباره «حوزه انقلابی» برگزار شده است و برگزاری همایش ملی «حوزه انقلابی» با محوریت «انتظارات متقابل حوزه و نظام اسلامی» یکی از این سلسلههمایشها است.
حوزههای علمیه مسئول مدیریت معنوی انقلاب اسلامی هستند
وی به تجربههای تلخ گذشته تاریخ ملت ایران از جمله نهضت مشروطه، نهضت شهید نواب صفوی و نهضت آیت الله مدرس اشاره و تصریح کرد: اگرچه ملت ایران در طول چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وفاداری خود را نشان دادند، اما خطر انحراف انقلابها و نگرانی نسبت به آینده تاریخ همواره وجود دارد.
رئیس دفتر امور اجتماعی و سیاسی مرکز مدیریت حوزههای علمیه ادامه داد: ما از آنجا که آینده را نمی دانیم، همواره باید نگران باشیم تا تجربههای تلخ تکرار نشود.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی تصریح کرد: همچنان که الهامبخشان عصر انقلاب اسلامی، روحانیت و حوزههای علمیه بودند، بنابراین ادامهدهندگان الهام بخشی و هدایت گری نظام حکومتی را باید حوزههای علمیه و روحانیت به عهده بگیرند.
وی تأکید کرد: مدیریت معنوی انقلاب اسلامی و حکومت و همچنین مدیریت دینی دستگاههای حکومتی نظام جمهوری اسلامی ایران به عهده حوزههای علمیه و روحانیت است.
مشعل اندیشههای انقلابی باید در حوزههای علمیه و جامعه فروزان بماند
مسئول ستاد برگزاری همایش حوزه انقلابی بیان داشت: در صورتی روحانیت و حوزههای علمیه میتوانند مدیریت معنوی، اسلامی و انقلابی دستگاههای نظام را به عهده بگیرند که خود دارای بصیرت سیاسی کامل و آگاه به ارزشهای الهی و معتقد به ارزشها و فعال در نگهدای ارزشهای انقلابی باشند.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی یادآور شد: امروز حوزههای علمیه انقلابی، آگاه به ارزشهای انقلابی و معتقد به ارزشهای انقلابی هستند، اما این امر باید استمرار داشته باشد و فلسفه برگزاری همایشهای حوزه انقلابی همین است.
وی تصریح کرد: مفهوم برگزاری همایشهای حوزههای انقلابی این نیست که حوزههای علمیه انقلابی نیستند، بلکه سخن از استمرار ارزشهای انقلابی در حوزههای علمیه است تا مشعل اندیشههای انقلابی فروزان بماند ونسلهای آینده از آن بهره مند شوند.
برگزاری همایش ملی «حوزه انقلابی» در دو نوبت صبح و عصر
رئیس دفتر امور اجتماعی و سیاسی مرکز مدیریت حوزههای علمیه به برگزاری همایش ملی «حوزه انقلابی» در روز پنج شنبه (5 اسفند) اشاره کرد و افزود: این همایش در دو نوبت صبح و عصر برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی ادامه داد: همایش «حوزه انقلابی» در نوبت صبح از ساعت 9 الی 12 در سالن همایشهای مدرسه دارالشفا و در نوبت عصر از ساعت 15 الی 18 در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا(سلام الله علیها) برگزار میشود.
وی اضافه کرد: این همایش در نوبت صبح با حضور عمده برادران طلبه و در نوبت عصر با حضور گسترده بانوان طلبه حوزههای علمیه برگزار میشود.
مشارکت نهادهای مختلف حوزوی در برگزاری همایش «حوزه انقلابی»
مسئول ستاد برگزاری همایش حوزه انقلابی با اشاره به این که نهادهای حوزوی متعددی در برگزاری این همایش حضور مشارکت دارند، گفت: مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور، مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، موسسه آموزش و پژوهش امام خمینی(ره)، جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها)، جامعهالمصطفی، مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، موسسه آموزش اخلاق و تربیت حوزه، مدیریت پژوهش و تحقیقات کاربردی روحانیت و مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه مسجد سلیمان مقیم قم از جمله مراکزی هستند که در برگزاری این همایش همکاری دارند.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی اضافه کرد: مقام معظم رهبری(مدظله) در سخنان خود بیان کردند که حوزه انتظاراتی از دولت دارد که باید ارائه دهد تا مسئولین و دولتمردان به آن توجه کنند، متقابلا نظام هم انتظاراتی از حوزه دارد که بر اساس آن، حوزویان باید آموزههای دینی مرتبط با فعالیتهای دستگاههای نظام را استخراج و ارائه دهند.
وی عنوان کرد: این همایش با موضوع محوری «انتظارات متقابل حوزه و نظام اسلامی» برگزار میشود و علما و شخصیتهای برجسته حوزوی و مسئولین نظام که در این همایش حضور دارند، انتظارات خود از یکدیگر را بیان میکنند تا افقهای جدیدی به روی حوزویان و دولتمردان باز شود.
رئیس دفتر امور اجتماعی و سیاسی مرکز مدیریت حوزههای علمیه اظهار داشت: در این همایش مقالات برگزیده ارائه میشود و مقالات برگزیده این همایش تجلیل میشوند.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی گفت: آیت الله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور و آیت الله جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری از جمله سخنرانان این همایش هستند.
نظر شما