به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، سیدمحمدهادی ایازی، معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاحیه اولین همایش ملی خیر ماندگار که در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال برگزاری است، گفت: همایش های علمی، چاپ مقاله و کار علمی می تواند کار خیر را در جامعه نهادینه کند.
وی با اشاره به مشارکت مردم ایران در پیش از ورود اسلام به ایران و پس از آن اظهار داشت: مردم ایران همواره در امر خیر مشارکت داشته اند و موقوفات یکی از آثار امر خیر است که در سطح کشور مشاهده می شود.
ایازی خاطرنشان کرد: در تولید دانش، موضوعات پژوهشی کار خیر و ایجاد زمینه برای مشارکت مردم در امر خیر نتوانسته ایم نقش جدی ایفا کنیم و در آن حد مورد انتظار اقداماتی انجام نشده است اما این به مفهوم آن نیست که در این حوزه کاری انجام نداده ایم.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد زمینه های مشارکت مردم در عرصه های مختلف خیر اظهار داشت: نظم فرهنگی، اقدامات پژوهشی و مطالعاتی درباره خیر، ارایه کارهای علمی می تواند در توسعه و گسترش امور خیرخواهانه و افزایش مشارکت مردم در این بخش ها موثر باشد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دامنه این نوع فعالیت ها باید توسعه یابد و شرط آن عمق بخشی و افزایش زمینه مشارکت مردم در عرصه خیر است که در این همایش باید نحوه آن تبیین شود.
وی با بیان اینکه تولید دانش در عرصه خیر ضروری است، افزود: باید این ذهنیت را در جامعه ایجاد کنیم که با حداقل کمک های مردمی می توان کارهای ارزشمند و بزرگی انجام داد.
ایازی با بیان اینکه باید به خیران و بهره برداران امر خیر آموزش های لازم را بدهیم، ادامه داد: در وزارت بهداشت با 850 موسسه خیریه در حوزه سلامت و بهداشت در تعامل هستیم و نتایج خوبی از این تعامل و مشارکت خیران در این بخش داشته ایم.
وی با بیان اینکه اقدامات آموزشی برای خیران و بهره گیران از امور خیر ضروری است، ادامه داد: جای برنامه های آموزشی و ارتقای توانمندسازی آنها باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ضرورت انجام فعالیت های پژوهشی در حوزه مشارکت های خیران گفت: انجام مطالعات تطبیقی در امر خیر یکی از راهکارها برای معرفی بیشتر امور خیر است.
وی با بیان اینکه 60 درصد مراکز درمانی در بعضی کشورهای غربی از طریق مراکز خیریه حمایت می شوند، افزود: پژوهش های جامع در عرصه خیر و مطالعات تطبیقی در حوزه مشارکت مردم در عرصه های خیر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه باید در حوزه کار خیر بازتعریف جدیدی از کارهای خیر داشته باشیم، ادامه داد: عمده خیران به سمت ساخت درمانگاه و مراکز درمانی رفته اند و این در حالی است که اقدامات و کارهای خیریه را به حوزه های پیشگیرانه و بهداشت سوق دهیم.
ایازی با اشاره به ضرورت شبکه سازی در حوزه فعالیت های خیرخواهانه خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه شبکه ملی سرطان را در کشور تشکیل داده ایم و در قالب آن 64 نهاد و مرکز خیریه را گردهم آورده ایم.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در قالب شبکهسازی در حوزه فعالیت های خیرخواهانه می توان کارهای خیر را بر مبنای اولویت های موجود در جامعه انجام داد و از موازی کاری در امور خیر جلوگیری کرد. در این حالت نیازهای جامعه شناسایی می شود و با اولویت های موجود می توان کارهای خیر را به صورت هدفمند، برنامه ریزی شده و در راستای رفع نیازهای جامعه اجرا کرد.
ایازی با بیان اینکه تعیین اولویت بر اساس نیاز مردم شناسایی می شود، تصریح کرد: مشارکت مردم و شبکه سازی به صورت همزمان به نهادینه کردن فعالیت های خیر کمک می کند.
وی یادآور شد: نهادینه کردن فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی در توسعه مشارکت های مردمی و سازماندهی تشکل های مردم نهاد در امر خیر بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
نظر شما