آداب و رسوم اهل سنت کردستان در شب های قدر

شب های مبارک قدر از جایگاه ویژه ای در بین مسلمانان برخودار بوده و مردم مسلمان ایران اسلامی آداب و رسوم مختلفی در این لیالی مبارک انجام می دهند که کردستانی های اهل سنت نیز از این مهم مستثنی نیستند.

خبرگزاری شبستان: مردم مسلمان کردستان با غنای فرهنگی و تمدنی خویش همواره حافظان آداب، فرهنگ و آیین‌های سنتی ایران اسلامی بوده ‌اند و در این راستا نیز در ایام مبارک ماه رمضان آداب و رسوم منحصربه فردی برای ابراز ارادت به ساحت الهی و لبیک به سیره و سنت رسول الله(ص) و اهل بیت گرامی ایشان دارند.

 

برپایی مراسم اعتکاف است در دهه آخر ماه رمضان و مصادف با لیالی قدر در مساجد ، حفظ چهل حدیث از احادیث نبوی درماه رمضان حفظ و دادن هدیه به عمل کنندگان به این سنت حسنه و جشن نزول قرآن کریم و مولودی خوانی و قصیده بردیه خوانی از دیگر آدابی است که کردهای اهل سنت در ایام ماه مبارک رمضان به جای می ‌آورند.


در کردستان و مناطق اهل سنت لیالی قدر را نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم و بیست وهفتم می دانند و تمام این شب ها را تا صبح بیدارند و به تلاوت قرآن و شب زنده‌ داری و برگزاری مراسم مذهبی می‌ پردازند و به طور کلی می ‌توان گفت مراسم شب قدر در مناطق اهل سنت در ده شب آخر ماه رمضان آغاز شده و مردم متدین این خطه از میهن اسلامی تمام سعی خود را برای با شکوه برگزارشدن آن به کار می ‌گیرند.


اقامه نماز جماعت 20 رکعتی تراویح پس از نماز مغرب و عشاء از دیگر آداب عقیدتی مردم کردستان در این ماه مبارک است که تراویح جمع" ترویح" بوده و به معنی یک استراحت کوتاه است یعنی بعد از هر چهار رکعت یک استراحت کوتاهی کرده و انجام می‌دهند و بعد از آنکه بلند می‌ شوند با ذکر نام یکی ازعشره مبشره صلوات می ‌فرستند و برای اقامه نماز بعدی مهیا می‌ شوند.

 

بعد از نماز تراویح و تا قبل از شروع نماز 3 رکعتی وتر مراسم دعا خوانی، مولودی، پرسش و پاسخ مذهبی برگزار شده و نماز وتر که یک نماز 3رکعتی است به جماعت خوانده می ‌شود با این تفاوت که به جای ذکر عشره مبشره، نام سبطین رسول الله(ص) یعنی بر امام حسن و امام حسین(ع) را گفته و بر آنان صلوات می ‌فرستند.

 

به طور کلی می‌توان گفت که مراسم شب های قدر در ماه رمضان در مناطق اهل سنت شامل مراسم اعتکاف، جشن نزول قرآن، رعایت مراسم مذهبی، نذر و نذورات و پرداخت فطریه است و یکی از باورهای عمیق مردم اهل سنت شافعی مذهب کردستان ارادت ویژه آنان به اهل بیت‌ رسول الله(ص) و بزرگان دینی است که در این ماه مبارک نیز همزمان با ایام ضربت و شهادت امیرالمؤمنین علی(ع) به اوج خود می‌ رسد.


در مناطق مختلف کردستان مردم با پخش نذورات و برپایی مراسم ویژه ادعیه خوانی و برگزاری مراسم ختم قرآن کریم ارادت خویش را به مولای متقیان اعلام کرده و زنان خانه‌ دار با پختن انواع نان‌ های سنتی در روز 27رمضان برای مراسم شب هفتم شهادت حضرت علی(ع) نذورات خود را به جای می‌ آورند و این مهم هم اکنون نیز در جای جای کردستان انجام می‌ شود.
 

می توان گفت شب های قدر و مراسم احیا این شب ها در مساجد کردستان به عنوان عاملی وحدت ساز زمینه های لازم را برای نزدیک شدن دل مسلمانان از مذاهب مختلف فراهم کرده و این مهم به عینه در روزهای رمضان به ویژه عید فطر و دید و بازدید مسلمانان اهل سنت و اهل تشیع و عیادت آنان از یکدیگر قابل مشاهده است.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 61138

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha