خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: همکاری عبری-عربی-آمریکایی برای عقب راندن ایران، ایران، موثرترین کشور منطقه، واشنگتن توان عقب راندن ایران را ندارد، بررسی تحریم های جدید به دلیل آزمایش دفاع موشکی ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ایران، موثرترین کشور منطقه با ترکیب ژئوپلتیک راهبردی و خاص
وبگاه «آسیا تایمز» چندی قبل در یادداشتی با اشاره به تصمیم نادرست «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا برای اعمال تحریم بر ایران به دنبال آزمایشهای موشکی اخیر نوشت: خنثی کردن تلاشهای ایران در خاورمیانه هدف آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این کشور از سال 79 میلادی به این سو بوده و در این مسیر اعراب و اسرائیل ترامپ را برای سختگیری علیه ایران تشویق میکنند. اما ایران چالشیترین کشوری است که آمریکا با آن مواجه شده و بهتر است ترامپ با دقت از هرگونه اقدام نادرست عجولانه علیه ایران اجتناب ورزد زیرا ممکن است مبدل به اشتباهی بزرگ شود.
در بخش دیگر این یادداشت آمده است: دولت ترامپ اگر میپندارد تشدید فشار، همراه با سیاست نزدیکتر شدن به اسرائیل و عربستان سعودی، ایران را در منطقه مجبور به عقب نشینی مینماید در کل اشتباه میکند. ایران حضور گستردهای در مناطق درگیر جنگ منطقه دارد و بنابراین، تقریبا بعید است که به سرعت عقبنشینی کند.
بر این اساس، این کشور میتواند در بدترین شرایط پایدار مانده و با وجود بروز بحران جدی در روابط خود با واشنگتن ایستادگی کند. ایران دشمن سرسختی است. و با وجود انزوای سیاسی این کشور باید اقدامهای زیادی صورت گیرد تا ایران را از صحنه خارج کرد. پس بهتر است که با این کشور تعامل شود.
نویسنده با اشاره با فراز و نشیبهای رخ داده در مسیر توافق اتمی عنوان میکند: نباید با شیوه کنونی ترامپ با ایران برخورد شود زیرا همه اقدامهای فعلی اثرات مخربی داشتهاند و در عوض باید در برهه کنونی اقدامهایی را چون تعامل دیپلماتیک با یافتن نواحی همکاری،حضور گسترده نظامی آمریکا در منطقه برای ارسال پیام به ایران نسبت به منافع واشنگتن در منطقه و تعهد به ثبات پایدار در آنجا و سرانجام مذاکره بابت برنامههای موشکی بالستیک این کشور بکار برد.
نویسنده یادداشت سپس اشاره میکند: هیچ کشوری در خاورمیانه ترکیب جغرافیایی، موقعیت راهبردی و وسعت و جمعیتی چنین فرهیخته چون ایران را ندارد. ایران موثرترین کشور در خاورمیانه است. این کشور این موضوع را با حمایتهای سیاسی،مالی و نظامی قابل توجه از متحدانش در عراق، سوریه، لبنان و جاهای دیگر نشان داده است.
بر این اساس، ایران اینک در راس نفوذ از تهران تا دریای مدیترانه و از مرزهای ناتو تا سرزمینهای اشغالی و در امتداد جنوب شبه جزیره عربستان قرار دارد. این کشور دهها هزار نیروی وفادار بین عوامل نیابتی و مبارزان خود را فرماندهی میکند. هزاران نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، معتبرترین شاخه نظامی ایران که تجربیات قابل قبولی را در میادین رزمی کسب کردهاند، نیز به آنها پیوستهاند.
در خاتمه این مطلب آمده است: تحت فشار گذاشتن ایران از طریق نظامی به نفع منافع هیچکس نیست و در عوض باید با این کشور در عرصههای مختلف تعامل داشت تا بتواند نقش سازنده خود را برای تحکیم ثبات در سراسر منطقه ایفا کند.
ایران در تمام منطقه دست برتر را دارد/واشنگتن توان عقب راندن ایران را ندارد
نشریه «نشنال اینترست» در یادداشتی به قلم «آرون داوید میلر» نایب رئیس مرکز بینالمللی «وودرو ویلسون» و «ریچارد سوکولسکی» عضو ارشد موسسه «کارنگی» نوشته است که واشنگتن در هیچ نقطهای از منطقه یارای رویارویی با ایران را ندارد.
در این یادداشت آمده است: هنگامی که ماه گذشته «مایکل فلین» مشاور وقت امنیت ملی آمریکا در خصوص آزمایش یک موشک بالستیک توسط ایران به این کشور هشدار داد، این هشدار مورد استقبال «بنیامین نتانیاهو» قرار گرفت. گرچه به گفته «مارتین ایندیک» [با استعفای فلین]، نخستوزیر اسرائیل «همکار» خود در امور ایران را از دست داد، او باز هم به این امید به واشنگتن آمد تا از پشتیبانی دولت «دونالد ترامپ» از موضعی جنگطلبانه علیه ایران اطمینان یابد. وی با این اطمینان کاخسفید را ترک کرد که دولت ترامپ با رویکرد جدیتری سیاستهای منطقهای ایران را به چالش میکشاند.
اما پیش از آنکه کاخسفید شعارهایش را به واقعیت تبدیل کند، لازم است منطقی یا عملیبودن ایده به عقب راندن نفوذ منطقهای ایران را بررسی نماید؛ آنهم بر اساس شعار«اول آمریکاییها» نه فقط منابع اسرائیل. همچنین بادقت منافع سیاست مقابلهجویانه در قبال ایران و نیز هزینههای بالقوه، خطرات و عواقب آن را مدنظر قرار دهد. به احتمال فراوان سیاستی خصمانهتر علیه حضور ایران در منطقه فاقد کارایی خواهد بود. دلایل آن نیز در ذیل آورده شده است.
استخراج گزینهها
ایالاتمتحده باید ایران را به واسطه انجام آزمایش موشکهای بالستیک که نقض قطعنامههای شورای امنیت به شمار میآید، تحریم کند و تهران را نسبت به تعهداتش در توافق هستهای پاسخگو نگه دارد. واشنگتن همچنین باید تحریمهای ضدحزبالله اعمال و این گروه را به دلیل اقدامات تروریستیاش مجازات نماید. اما آیا ایالاتمتحده اراده، ظرفیت و متحدانی دارد که بتواند رفتار و نفوذ منطقهای ایران را به طور موثر به چالش بکشند؟
این اقدامات گرچه ممکن است احساس خوبی برای دولت ترامپ داشته باشد اما چنین گزینههایی موجب عقبگرد ایران نمیشود. برخورداری ایران از موقعیت برتر جغرافیایی، سیاسی و جمعیتی و همچنین حمایت متحدان منطقهای توانمند و متعهد، نفوذ این کشور را تقویت کرده است. در عراق، ایالاتمتحده نیازمند مشارکت ایران بوده تا بتواند داعش را شکست دهد.
واشنگتن همچنین نیازمند همکاری موثر با دولت عراق است؛ دولتی که تحت تأثیر ایران قرار دارد. اولویت شماره یک آمریکا و نیروهای نظامی عراق آزادسازی موصل از حضور داعش و جلوگیری از ورود آن به سایر مناطق این کشور است. جنگ نیابتی با ایران آخرین چیزی است که آمریکا در این عرصه لازم دارد؛ جنگی که نمیتواند پیروز آن باشد. جای تعجب نیست که برخی در وزارت دفاع آمریکا منتقد طرح تعیین کل سپاهپاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی هستند. این اقدام قطعا نیروهای آمریکایی مستقر در عراق (و سراسر منطقه) را در معرض خطر بیشتری قرار میدهد.
در سوریه، آمریکا تنها به اتکا به معارضینی آشفته و ضعیف تقلیل یافته و در مقابل ایرانی که سرمایه و متحدان بیشتری - از جمله نیروهای نیابتی و توانمند شیعی از سراسر منطقه و همچنین واحدهای حزبالله - روی زمین دارد، مسکوت مانده است. حضور نظامی روسیه نیز مزیت فوقالعادهای برای ایران محسوب میگردد. از همه مهمتر اینکه، منافع حیاتی ایران با حفظ حکومتی علوی در دمشق و بازماندن پنجرهای به لبنان تامین میگردد. تا زمانی که اولویت دولت ترامپ شکست داعش در سوریه، اطمینان از مشارکت روسیه در این جنگ و حفظ توافق هستهای با تهران باشد، تمایلی برای رویارویی با ایران در سوریه وجود نخواهد داشت.
در یمن، ایران همراستا با نیروهای حوثی است. بمبارانهای غیرمسئولانه و بیاثر سعودیها در یمن تنها موجب افزایش محبوبیت آنها (ایران و حوثیها) شده است. ایالات متحده برای مهار ایران دقیقا چه تصمیمی دارد؟ حمایت فزاینده واشنگتن از ائتلاف سعودی تصویر مخدوش آمریکا را لکهدارتر کرده است. چنین حمایتی بدون هرگونه تاثیر بر روی زمین، ایالاتمتحده را در دام این جنگ گرفتار نموده و حتی خطر رویارویی جدی با ایران را افزایش داده است. تنها منفعت حیاتی امریکا در یمن نابودی القاعده (شاخه شبهجزیره عربستان) است؛ منفعتی مشترک با ایران. هنوز زود است که دولت ترامپ این واقعیت را درک کند.
نویسندگان این مطلب نوشتهاند که هرچند دولت ترامپ اظهارات تندی در مورد ایران مطرح کرده، اما در عمل نه در یمن، نه در سوریه و نه در مسئله توافق هستهای اقدامی علیه تهران انجام نداده است.
چه باید کرد؟
البته این محرکه میتواند با تحریکی از سوی ایران تغییر کند؛ مثلا با به چالش کشاندن کشتیهای آمریکایی توسط قایقهای تندروی ایرانی. موضعگیری سخت علیه ایران بدون فکر به عواقب آن و اینکه آیا چنین سیاستی منافع و اولویتهای مهم آمریکا را تامین میکند یا خیر، امر خطیری به شمار میآید. روشنساختن آتش جنگی بدون پیروزی، اعتبار و رهبریت آمریکا را تضعیف کرده و شایستگی دولت ترامپ برای رقابت را زیرسوال میبرد. گرچه تشکیل محوری ضدایرانی در کنار اعراب ممکن است جاه طلبی بزرگ اسرائیل باشد اما ایران قدرتی بزرگ در منطقه است که مهار آن هم کار دشواری است، چه برسد به اینکه بتوان آن را به عقب راند.
یک سیاست عاقلانه و واقعگرایانه فارغ از حمایت محض از منافع اسرائیل، مانع ماجراجویی و تمرکز بر مهار ایران خواهد بود. در چنین شرایطی منافع آمریکا _ و مشترک با ایران _ مانند مبارزه با گروههای تروریستی سنی، احیای ثبات در عراق و حفظ توافق هستهای نیز تامین میگردد. بنابراین روش موثر آمریکا در برخورد با ایران شامل دفاع از شرکا و متحدان علیه حملات ایران، استفاده از نیروهای لازم برای حمایت از آزادی کشتیرانی در خلیجفارس، پیشگیری و پاسخ به حملات تروریستی از سوی ایران یا مورد حمایت این کشور علیه تاسیسات یا نیروهای آمریکایی و استفاده از زور برای جلوگیری ایران از نقض توافق هستهای با عدم پایبندی به تعهداتش خواهد بود.
شاید مهمتر از همه، دولت ترامپ نیازمند تفکر عمیق درباره اهداف خود در منطقه و سیاست سختگیرانه خود در قبال ایران میباشد. آیا تحریک ایران برای آغاز جنگی گستردهتر (در منطقه) میتواند رویکردی مناسب باشد؟ آیا تعدیل رفتار ایران در منطقه جدا از چارچوب توافق هستهای موثر خواهد بود؟ شاید چنین کاری اهرم آمریکایی برای کسب گزینههایی بهتر در مذاکره مجدد توافق هستهای را تقویت نماید. در غیر این صورت، رویارویی با ایران تنها وضعیت را وخیمتر میسازد.
گری سیک: آزمایشهای موشکی ایران تحریکآمیز نیست
«گری سیک» مشاور ارشد رییس جمهور آمریکا در سالهای دور و استاد دانشگاه کلمبیای آمریکا اخیرا در گفتوگویی با رادیوی فارسی زبان «فردا» شرکت کرد.
گری سیک در بخشی از سخنان خود درباره آزمایشهای موشکی ایران گفت، ایران این کار را پیشتر و حتی زمانی که تحت تحریم مستقیم شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار داشت انجام داده بود. شاید بتوان گفت ایران اقدامی تحریکآمیز انجام داده اما من واقعا این برداشت را ندارم.
وی در ادامه گفت، ایران مصمم به داشتن این موشکها برای امر بازدارندگی است و آزمایش آن باید انجام میشده است. آنها پس از دستیابی به برجام هم این آزمایشها را انجام دادند.
گری سیک افزود، برنامه موشکی «نقطه ثقل دفاع ملی ایران» است اما ما آنرا تحریک و تهدید مینامیم. باید برای رفع این مشکل ارتباطات بیشتری بین ایران و آمریکا برقرار باشد تا هردو از اقدامهای طرف مقابل اطلاع داشته باشند، مثل یک «تلفن قرمز». اما تا جاییکه من میدانم چنین مسیری وجود ندارد.
گری سیک در بخشی دیگر از این گفتوگو در زمینه امکان تماس بین «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران و «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا گفت، رابطه «جان کری» وزیر خارجه سابق با ظریف در طول سالها مذاکره و مجادله شکل گرفته بود و آنها در ارتباط مداوم بودند. اینک چنین ارتباطی وجود ندارد. تیلرسون نمیتواند به سرعت چنین رابطهای را از سرگیرد. البته این امر امکانپذیر است.
وی در خاتمه حوزه افغانستان، نبرد با داعش، سوریه و حتی مباحث موشکی را عرصههای مناسب همکاری احتمالی تهران_ واشنگتن دانست و افزود، این که این دو کشور تمایل به انجام این کار داشته باشند برای من مشخص نیست.
ساندیتایمز: انگلیس از مواضع دولت جدید آمریکا در قبال ایران نگران است
در حالی که دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید آمریکا هنوز یک ماهه نشده، لفاظیهای وی و مقامات دولتش علیه جمهوری اسلامی ایران، واکنش مقامات غربی را برانگیخته است.
آنطور که نشریه انگلیسی «ساندی تایمز» گزارش داده، مقامات انگلیسی نسبت به لفاظیهای آمریکاییهای آمریکا هشدار دادهند؛ لفاظیهایی که گفته شده «روز به روز تهاجمیتر» میشود و بیم آن میرود که سرچشمه بحرانی جدید در خاورمیانه شود.
مقامات انگلیسی گفتهاند که از زمان حضور «ترزا می» نخستوزیر کشورشان در کاخسفید به عنوان اولین مقام خارجی میهمان دولت ترامپ، تلاش کردهاند که مسئولان مرتبط با سیاست خارجی آمریکا را از امور «مطلع» سازند و آنها را «هدایت» کنند.
آنگونه که ساندیتایمز نوشته، مقامات لندن از انتقاد مستمر ترامپ از توافق هستهای منعقده میان ایران و 1+5 هم نگراناند.
رویترز: مقامات سعودی و اسرائیلی مواضع یکسانی در قبال ایران دارند
کنفرانس امنیتی مونیخ امسال هم شاهد حضور سران کشورهای مختلف با زمینهها و رویکردهای سیاسی مختلف و البته مخالف بود ولی آن چیزی که نظر بسیاری از رسانهها را جلب کرده، اتخاذ موضع یکسان از سوی وزیر خارجه عربستان و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در خصوص ایران است.
آنطور که رویترز گزارش داده، «آویگدور لیبرمن» وزیر اسرائیلی و «عادل الجبیر» وزیر سعودی، هر دو در مونیخ خواستار «تنبیه» ایران به دلیل ساخت موشکهای بالستیک شدهاند.
وزیر اسرائیلی حتی برای توجیه تبلیغات ضدایرانی خود برای مخاطبان خاورمیانهای، ادعای دفاع از منافع عربستان را مطرح کرده و از جایگاه یک دلسوز سعودیها گفته که ایران در پی تضعیف ریاض است.
رویترز سخنرانیهای این دو فرد را «نشانه نزدیکتر شدن منافع» ریاض و تلآویو ارزیابی کرده است.
در ادامه این گزارش میخوانیم:
همزمان با رد شدن پیشنهاد همکاری «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران برای کاهش تنشها از سوی عربستان و اسرائیل، ترکیه هم به جبهه متحدی که در برابر ایران تشکیل شده، پیوسته است.
عادل الجبیر، تهران را حامی اصلی تروریسم و قدرتی ثباتزدا در خاورمیانه خواند. در حالی که روز به روز، گمانهزنیها در خصوص عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل - یعنی همان کاری که ترکیه قبلا کرده - تقویت میشود، از او در خصوص درخواست اسرائیل برای اقدام عملی در همراهی با دولتهای عرب سنی سوالی پرسیده شد که وزیر خارجه عربستان از پاسخ طفره رفت.
آویگدور لیبرمن هم گفت که هدف غایی ایران، تضعیف ریاض است و گفتوگوی تلآویو و اعراب سنی برای شکست عناصر رادیکال منطقه را خواستار شد.
«مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه هم از آنچه سیاست قومگرایانه ایران خواند، انتقاد کرد و هدف آن را تضعیف عربستان و بحرین دانست.
وی گفت: «ترکیه بسیار مخالف هرگونه انشقاق دینی یا قومیتی است. خوب است که حالا داریم روابطمان را با اسرائیل عادیسازی میکنیم.»
مهر:
همکاری عبری-عربی-آمریکایی برای عقب راندن ایران و عادی سازی روابط
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم کودک کُش صهیونیستی امروز اعلام کرد که آمریکا و این رژیم درک مشترکی درباره عادی سازی روابط میان تل آویو و همسایگان عرب آن به دلیل تهدیدات منطقه ایِ موجود دارند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه با «تاریخی» توصیف کردن مذاکراتش در دیدار با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا گفت: ما امکان تلاش برای شکل گیری پایه و اساسی برای ارتقای منافع منطقه ای مان با آمریکا و کشورهای منطقه را در راستای عقب راندن ایران، گسترش دیگر فرصت ها و عادی سازی روابط مقدور می دانیم.
«بنیامین نتانیاهو» با «تهدید» خواندن برنامه صلح آمیز هسته ای ایران، مطرح کرد که آمریکا و رژیم اسرائیل نگاه مشابهی به آنچه که وی تهدیدات روزافزون ایران و لزوم مقابله علیه تخاصمات ایران در زمینه های مختلف خواند، دارند.
بررسی تحریم های جدید به دلیل آزمایش دفاع موشکی ایران
«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه آمریکا امروز و در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ از بررسی تحریم هائی علیه ایران به دلیل آزمایش دفاع موشکی این کشور خبر داد.
این سناتور جمهوریخواه با تکرار مواضع خصمانه و نخ نمای جنگ طلبان کشورش علیه ایران در این خصوص گفت: فکر می کنم وقت آن رسیده است تا کنگره آمریکا، ایران را به صورت مستقیم به خاطر آن چه برخلاف برنامه هسته ای این کشور به انجام رسانده است، پاسخگو بداند.
«لیندسی گراهام» عضو کمیته نیروهای مسلح سنا در ادامه بدون اشاره به جنایت های آمریکا در اقسانقاط جهان از عراق و افغانستان تا لیبی و سرزمین های اشغالی ادعا کرد: ایران بازیگر بدی در منطقه است!
وی در اظهاراتی که در ادبیات سیاسی از آن به عنوان فرار رو به جلو یاد می شود، چنین مدعی شد: اگر می خواهد تا با شما (ایران) به گونه ای متفاوت رفتار کنیم، موشک سازی تان را متوقف کنید؛ موشک هایتان را در حالی که بر آن مرگ بر اسرائیل نوشته شده است، آزمایش نکنید!
لازم به ذکر است، تلاش های محور غرب به منظور اعمال فشارهای جدید بر ایران به بهانه آزمایش موشکی بالستیک در حالی با فضاسازی رسانه ای آن ها مواجه شده است که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در واکنش به اتهامات واهی برخی کشورهای معاند ایران در این خصوص اعلام کرده بود: موشک های آزمایش شده ایران برای حمل کلاهک هسته ای طراحی نشده و لذا ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیست.
گفتنی است چند هفته گذشته رسانه های خارجی اعلام کردند که ایران یک موشک بالستیک میان بُرد را در نزدیکی شهر سمنان واقع در ۲۲۵ کیلومتری تهران، مورد آزمایش قرار داده است.
مطابق با قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید، تحریم های سازمان ملل علیه ایران در راستای عمل به توافق هسته ای (برجام) لغو شد، حال آنکه آمریکا با طرح ادعاهایی نظیر نقض حقوق بشر و آزمایش های موشکی، در صدد کارشکنی هستند.
اهمیت مذاکرات صلح ژنو/اهمیت همکاری ایران، روسیه و ترکیه در سوریه
مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه طی سخنان امروز خود در جمع نمایندگان کشورهای حاضر در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که مذاکرات ژنو تنها جای مناسب برای انجام مذاکرات صلح سوریه تحت رهبری سازمان ملل به منظور دستیابی به یک راه حل سیاسی خواهد بود.
وزیر خارجه ترکیه با اشاره به مذاکرات انجام شده در آستانه قزاقستان که به تازگی میان سران ایران، ترکیه، روسیه و نماینده آمریکا در قزاقستان برگزار شد گفت: (مذاکرات) آستانه هیچگاه جایگزینی برای ژنو نبوده است.
وی همچنین در ادامه سخنان خود افزود: (مذاکرات آستانه) به خوبی منجر به ایجاد اعتمادسازی شد و برای حفظ آتش بس بسیار مفید بود. (آستانه) قدمی رو به جلو بود. اما اکنون ما به ادامه مذاکرات ژنو نیازمندیم که پایه اصلی راه حل سیاسی و انتقال (قدرت) به حساب می آید.
وی همچنین با انجام حملات لفظی علیه ایران ادعا کرد که ایران به دنبال شیعه سازی تمامی عراق بوده و حرکات تهران عامل ایجاد بی ثباتی در منطقه است.
اظهارات وی بر ضد ایران در حالی صورت می گیرد که حمایت های ترکیه و متحدان منطقه ای این کشور از گروه های تروریستی در سوریه و عراق و سیاست های فرقه گرایانه آنها عامل اصلی درد و رنج های مردم این کشورها است.
وزیر خارجه ترکیه در این نشست در عین حال همکاری ترکیه با ایران و روسیه در سوریه را برای حل و فصل درگیری ها در این کشور در راستای تثبیت آتش بس در این کشور را مهم توصیف کرد و از آن به عنوان موفقیت های بیشمار نام برد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
یورونیوز: ایران موضوع محوری روز آخر نشست امنیتی مونیخ بود
در سومین و آخرین روز نشست امنیتی مونیخ صحبت ها درباره مناقشات و چالش های سیاسی در خاورمیانه بود.
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل از این فرصت برای انتقاد از توافقنامه هسته ای قدرت های جهانی با ایران استفاده کرد. او در این باره گفت: توافقنامه هسته ای ایران با ایران رونوشت قراردادی است که ما با کره شمالی داشتیم و اکنون می بینیم که نتیجه آن در مورد کره شمالی چه بوده است.
در این خصوص هیچ شکی وجود ندارد. اگر شما از هرکسی، از هر زن و مردی در خاورمیانه بپرسید به شما می گوید که ایران نمونه دیگر از توافقنامه هسته ای کره شمالی خواهد بود.
عربستان سعودی نیز از زبان وزیر خارجه عربستان سعودی خود اعلام کرد که ایران نه بخشی از راه حل بلکه بخشی از مشکل در خاورمیانه است.
وزیر امور خارجه عربستان هر گونه گفتگو با ایران را در شرایط کنونی رد کرد. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ به طور مستقیم به این اتهام وزیر امور خارجه عربستان پاسخ داد وگفت ایران تحت تاثیر تهدیدات قرار نخواهد گرفت.
ایران به احترام پاسخ خیلی خوبی خواهد داد اما به تهدیدات خوب پاسخ نخواهد داد. تنها نکته امیداواری که در نشست امروز وجود داشت سخنان استفان دومیستورا نماینده سازمان ملل در سوریه بود. استفان دی میستورا اعلام کرد مذاکرات صلح سوری -سوری هفته آینده در ژنو از سرگرفته می شود.
وی افزود اگر شما خواهان شکست داعش هستید باید در سوریه به یک راه حل سیاسی فراگیر و معتبر دست یابید.این چالشی است که در چند هفته آینده با آن روبرو خواهیم شد.
ابراز خشم وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از راهپیمایی 22 بهمن
«اویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در اظهارات خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، با اشاره به راهپیمایی باشکوه 22 بهمن و ابراز انزجار ملت ایران از سردمداران آمریکا و رژیم صهیونیستی، گفت: چند روز قبل ما شاهد بودیم که جمعیتی عظیم و افسار گسیخته در مرکز تهران، ناله مرگ بر آمریکا و اسرائیل سر داده بودند و پرچم های آمریکا و اسرائیل را آتش می زدند.
این اظهارات اوج ناراحتی و خشم مقامات رژیم غاصب صهیونیستی از حضور باشکوه مردم ایران در راهپیمایی 22 بهمن را نشان می دهد.
نظر شما