به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حمیدرضا صرامی، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، شب گذشته (1 اسفند) در جمع خبرنگاران گفت: مواد مخدر به عنوان یک تهدید چند وجهی و استراتژیک در کشور مطرح است.
وی با اشاره به اینکه مواد مخدر به عنوان اولین الویت ودغدغه اجتماعی مقام معظم رهبری است، افزود: این تهدید استراتژیکی امروز موضوع خانواده، مدارس، دانشگاهها، محیط های صنعتی، محل های روستایی و شهری را تحت تاثیر خود قرار داده و هیچ شبکه اجتماعی از این تهدید اجتماعی مصون نیست.
صرامی با اشاره به اینکه 58 درصد از معتادان ما کمتر از 34 سال سن دارند، اظهارداشت: این به این معنی است که نشانه روی سیستم هوشمند اعتیاد به سمت سوی نوجوانان و جوانان کشور است و به دنبال یک قتل عام برای نسل نوجوان و جوان کشور است.
وی با بیان اینکه37 درصد از معتادان دارای تحصیلاتی همچون لیسانس، فوقلیسانس، دیپلم و دکترا هستند و این بیانگر این موضوع است که اعتیاد تنها مختص بیسوادها نیست، تصریح کرد: نوجوانی که دارای پدر و مادر معتاد هستند گرایش آنان نسبت به مواد چندین برابر بیشتر است و 5 درصد والدین از دانشآموزان ما معتاد می باشند.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: با توجه به اینکه 21 درصد از معتادان ما در محیط صنعتی مشغول به کار هستند نشان می دهد که حوزه اعتیاد مربوط به افراد بیکار نیست.
وی افزود: 64 درصد از معتادان ما را افراد متاهل تشکیل میدهند و ایران تنها کشوری است که در جهان میزان معتادان متاهل نسبت به مجردهای آن بیشتر است و این شامل سه واقعیت تلخ، عدم رضایت عاطفی، جنسی و اقتصادی در روابط زناشویی است.
صرامی با بیان اینکه حدود 7 میلیون نفر از اعضای خانواده معتادان به صورت شبانه روزی دغدغه اعتیاد را دارند، اظهارداشت: یکی از اقدامات جدی که ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل انجام داد بحث طرح توانمندسازی و روشهای پیشگیری اولیه از اعتیاد در مدارس برای دورههای دوم متوسطه است که بر اساس این طرح در 12 استان اقداماتی صورت گرفت.
وی تصریح کرد: این طرح در 12 استان کشور شامل استانهای قم، قزوین، مرکزی، لرستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، هرمزگان، تهران، خوزستان و گلستان اجرا میشود.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: در این طرح برای این 12 استان یکهزار و 650 نفر مربیان آموزش و پرورش برای 3 دسته از افراد دانشآموزان دوره متوسطه، والدین و مربیان و مشاوران دانشآموزان آموزش دیدند.
وی افزود: حدود یک میلیون نفر والدین، دانشآموزان و مربیان درزیر چتر برنامه توانمندسازی و پیشگیری اولیه اعتیاد در مدارس قرار میگیرند.
صرامی با اشاره به اهداف اساسی این طرح، اظهارداشت: کاهش تمایل و خود داری از مصرف مواد در دانشآموزان، افزایش دانش و تغییر نگرش نسبت به مواد، ارتقاء سطح توانمندیهای روانی و اجتماعی دانشآموزان در عرصه خود کنترلی و مراقبت در برابر اعتیاد و ارتقاع دانش مدیران و مربیان در مدارس متوسطه دوم، یکپارچهسازی اقدامات برای ریشهکنی اعتیاد، تقویت عوامل محافظت و تضعیف عوامل خطر، کتمان، انکار و سکوت را در مدارس نسبت به پدیده اعتیاد از اهداف این طرح است.
وی تصریح کرد: در طی 37 سال اخیر پس از انقلاب اسلامی بیش از 9 هزار تن انواع مواد مخدر توسط پلیس کشف و ضبط شده است.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری در خصوص طرح کاج، افزود: طرح کاج کار بست مداخلات اقدامات پیشگیرانه بر مبنای شیوع شناسی ایجاد شد که این طرح با همکاری وزارت تعاون در کارخانههای صنعتی اجرا خواهد شد و تعدادی افراد تحت عنوان همیاری کارکنان تحت آموزش قرار گرفتند و آموزشهای مختلفی در زمینه سلامت اجتماعی و فرزندپروری را ارائه میکنند.
وی افزود: 53 درصد معتادان تریاک، 12 درصد از معتادان حشیش، علف، گرس و ماریجوانا، 8 درصد معتادان شیشه و 7 درصد معتادان هروئین مصرف میکنند.
صرامی اظهارداشت: با بررسی های انجام شده در استان گلستان طی 15 ساله اخیر شاهد چند واقعیت بودیم که نیروی انتظامی ما بالغ بر 125 هزار و 240 نفر را د در راستای جرائم دستگیر کرده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 21 درصد ازکارگران کشور وابسته به موادمخدر هستند، در این راستا سهم استان گلستان نسبت به میانگین کشور بیشتر است که می طلبد تا همه مراکزی که با کارگران ارتباط دارند با جدیت بیشتری مسائل را پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه در سطح ملی 27.93 درصد از جمعیت جامعه ما نسبت به مواد نگرش مثبت داشتند، یادآور شد: این موضوع در گلستان حدود 36 درصد است.
صرامی گفت: در حوزه دانشجویی تحقیقات ما نشان داد 2.6 درصد از دانشجویان در دانشگاه دولتی تجربه مصرف مواد داشتند که ضرورت دارد با جدیت بیشتر برای ایمنسازی دانشجویان گام برداشته شود.
وی افزود: حدود 14 درصد از معتادین کشور را گروه های سنی بین 15 تا 19 سال تشکیل می دهند که آنان میتوانند نیروهای سالم و توانمندی برای کشور واقع شوند که این موضوع می طلبد تا گام های اساسی در این راستا صورت گیرد.
نظر شما