به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علیرضا حاجیانزاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز اول اسفند در آیین اختتامیه نوزدهمین جشنواره بینالمللی قصه گویی که در سالن شهید بهنام محمدی در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری برگزار شد، گفت: امروز گردهم میآییم تا اختتامیه مهمترین و تاثیرگذارترین رویداد برجسته ادبیات عامه به عنوان نوزدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی را برگزار کنیم. می دانیم این اقدام رخدادی است واجد اهمیت فراوان و نشاندهنده توجه به هنری است که از نخستین روزهای کودکی در زندگی وجود داشته است و بخشی از ساختار و زندگی و شخصیت افراد را شکل داده است.
دکتر حاجیانزاده اظهار داشت: در روزهای برپایی نوزدهمین جشنواره قصهگویی سخنهای بسیاری گفته شد و همچنین قصهگویی از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گرفت. جشنواره قصهگویی را باید به مثابه هنری در سطوح بالای افکار عمومی، جمع نخبگان هنر و ادبیات کودک و نوجوان دانست. به سهم خود از فرصت استفاده میکنم و 2 وجه مهم از ابعاد قصهگویی را که در دوام آن در جوامع نقش دارد را یادآوری می کنم. وجه نخست پیوند هنر قصهگویی و آموزش و پرورش است. در فرهنگ ملتها داستان قصهگویی همواره یکی از ابزارهای مهم برای انتقال دانش و مهارتهای زندگی به نسل جدید بوده است. جادوی قصه گویی می تواند بسیاری از گزارههای آموزشی را به جملات و عباراتی تبدیل کند که بر جان مخاطب بنشیند و افراد را به خلاقیت و اندیشه وا دارد.
وی با بیان اینکه هنر قصهگویی می تواند میان محیط آموزشی و بهتر زیستن برقرار کند، عنوان کرد: هنر قصهگویی هنری است که می تواند محیط یادگیری را با نشاط و لذتبخش کند. قصهگویی می تواند میزان یادگیری را افزایش دهد و تجربیات و مهارتهای زندگی را به نسل آینده منتقل کند. جشنوارههایی که به قصهگویی میپرازند چه بسا باید به دنبال پیوند بین هنر قصهگویی و فرآیندهای آموزشی باشند و این می تواند بسیاری از نارساییهای نظام آموزشی را جبران کند.
رییس نوزدهمین جشنواره بین المللی قصهگویی خاطرنشان کرد: شاید اگر پای قصه و قصهگویی دوباره به مدارس باز شود و همچون پیشینه فرهنگی و تمدنی بار دیگر این هنر به نظام آموزشی بیاید آموزش و پرورش کارآمدتر و منسجمتر می شود.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه بهترین قصهگوی عالم آفریننده عالم است، بیان کرد: نکته دوم که عزم ما را در اهتمام ویژه به هنر قصهگویی جذب کرد مبانی اعتقادی است. صراحتا در کلام وحی از قصهگویی یاد شده است. کلام وحی گویای آن است که قصهگویی مبنای اعتقادی دارد، حضرت حق خود را قصهگو دانسته است. این رویکرد اعتقادی قصهگویی و آن فرهنگ بین قصهگویی و آموزش و پرورش از سوی دیگر و مشاهده نیازها و الزامات جامعه ما را به این نقطه می رساند که نوزدهمین جشنواره بین المللی قصهگویی را امری مبارک و دلگرمکننده بدانیم. این امر می تواند انگیزه ای باشد که در سال های پیش رو با گامهای استوارتر کار ادامه یابد و جشنواره قصهگویی را به جایگاهی والاتر در جهان هدایت کنیم.
دکتر حاجیانزاده تصریح کرد: امیدوارم دوستان و همکاران در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور که با اجرای خوب نوزدهمین جشنواره قصهگویی بار دیگر ظرفیتهای قصهگویی را به نمایش گذاشتن سربلند و پایدار باشند. مهربانیهای قصهگویان نوزدهمین جشنواره قصهگویی را به همه کودکان جهان تقدیم میکنم.
نظر شما