به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمان فر در بازدید از دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مسجد استان هرمزگان، ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته در این مجموعه، گفت: تمرکز بر فعالیت های مرتبط با معارف اهل بیت(ع) ازجمله کنگره بین المللی امام سجاد(ع) و همایش کریمه اهل بیت(س)، کاری بسیار ارزشمند و دارای برکات فراوان است.
وی با تاکید بر اینکه مساجد باید به طراز اسلامی نزدیک شوند، افزود: اگرچه نماز جماعت و امور عبادی از اصلی ترین کارکردهای مساجد است، اما فعالیت های مساجد نباید تنها به یکی از کارکردها محدود شود و از این رو کانون های فرهنگی هنری باید تلاش کنند تا مسجد کانون همه فعالیت ها باشد.
حجت الاسلام و المسلمین پژمان فر، تنوع خدمات مسجد را موجب جذب آحاد مردم به ویژه نوجوانان و جوانان دانست و اظهار داشت: کانون های فرهنگی هنری باید به نیاز آموزشی افراد به ویژه جوانان در مساجد توجه کند.
وی با بیان اینکه مساجد باید به صورت شبانه روزی فعال باشند، عنوان کرد: ارائه فعالیت های فرهنگی، هنری، آموزشی، خانوادگی، اردویی، مشاوره ای و ... مساجد را به طراز واقعی خود نزدیک می سازد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بر معرفی ظرفیت های مسجد تاکید کرد و گفت: در قالب برپایی نمایشگاه، ظرفیت ها و فعالیت های مساجد به اقشار مختلف مردم معرفی شود تا زمینه جذب حداکثری مردم فراهم گردد.
وی کمبود مسجد را یکی از مشکلات در برخی از شهرها به ویژه بندرعباس دانست و افزود: مجلس راه و شهرسازی و شهرداری ها را مکلف کرده است که در طرح های توسعه شهری زمینی با کاربردی مسجد جانمایی شود.
حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان نیز ضمن ارائه گزارش مبسوطی، خاطرنشان کرد: قریب به یکهزار کانون فرهنگی هنری در مساجد این استان راه اندازی شده که 80 درصد آن روستایی هستند.
وی تاسیس 150 کتابخانه مخزن دار، 130 کتابخانه باز، 12 کانون مصلی، پنج خانه فرهنگ دیجیتال را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: در قالب طرح اوقات فراغت هرساله بیش از یکهزار نفر از نوجوانان و جوانان عضو کانون ها به اردوی فرهنگی، زیارتی مشهد مقدس اعزام می شوند.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان کنگره بین المللی امام سجاد(ع) و اجرای برنامه های آن در 12 کشور جهان، 10 استان کشور و کانون هایی که به نام امام سجاد(ع) در سراسر کشور وجود دارند و شهرستان های مختلف هرمزگان را از شاخص ترین برنامه ها اعلام و بیان کرد: دریافت 9 پیام مراجع، بیش از 900 مقاله، بیش از 270 سخنرانی، چاپ هشت جلد کتاب، اعزام دوهزار نخبه جوان به همایش سفیران ولایت و شرکت آنها در 100 همایش و کارگاه آموزشی و راه اندازی مرکز تخصصی صحیفه بخشی از برکات این رخداد است.
وی میزبانی جشنواره مدهامّتان کشوری در سال 89، سه دوره میزبانی جشنواره ملی سرود رضوی روستاهای کشور، دو دوره جشنواره سراسری مدهامّتان ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد روستایی، اجرای طرح جامع حفظ که هم اکنون 160 نفر در مناطق روستایی شهرستان سیریک در حال حفظ می باشند، طرح حفظ شبانه روزی در روستای کشپیری، فعالیت بیش از 65 گروه سرود و تئاتر را از دیگر اقدامات نام برد.
نظر شما