به گزارش خبرنگار شبستان، سید علی سرابی رییس هیئت مدیره اتحادیه تشکل های قرآنی کشور در نشست تخصصی بررسی و نقد راهکارهای تححقق بهینه بودجه های قرآنی کشور با بیان اینکه دستگاه های ذیربط بلافاصله پس از تصویب این بودجه مرحله برنامه ریزی را آغاز کرده اند، گفت: این برنامه ریزی ها در شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون های تخصصی آن صورت گرفته و حتی تاکید بود که باید از سال قبل برنامه ریزی برای جذب این بودجه انجام می شده است.
وی برخورداری از برنامه های موجه و قابل دفاع را گام نخست در جذب بودجه های قرآنی برشمرد و اظهار کرد: برنامه های پیشنهادی دستگاه هایی مختلف برای جذب بهینه این بودجه نیازمند مهندسی است تا در عرصه های مختلف پوشش دهی متوازنی داشته باشد.
سرابی عدم قطعیت در میزان بودجه مصوب را از دلایل ایجاد ابهام و عدم قطعیت در برنامه ها دانست و تصریح کرد: البته در سطح عالی نیز در نوع تخصیص این بودجه بعضا تشتت آراء وجو داراد و برخی صاحب نظران قائل به هزینه کرد آن در قالب طرح های کلان و ملی و برخی دیگر قائل به توزیع آن در عرصه های مختلف هستند.
قائم مقام شورای عالی قرآن با اعلام تصویب 8 کلان برنامه جامع در شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون های تخصصی آن برای تخصیص این بودجه ابراز کرد: اجرای طرح های کلان و ملی علاوه بر اعمال تحولات اساسی قابلیت جلب مشکارکت همه دستگاه ه ها را نیز دارد و زمینه شناسایی همه ظرفیت های موجود در این عرصه را فراهم می کند.
وی با بیان اینکه 8 کلان برنامه طراحی شده در شورای توسعه فرهنگ قرآنی بالغ بر 30 زیرمجموعه را شامل می شوند، عنوان کرد: یکی از این کلان برنامه ها طرح ملی حفظ و مفاهیم قرآن همسو با مطالبات اخیر رهبر معظم انقلاب و زمینه های ایجاد شده است.
سرابی با اشاره به وجود برخی اعتبارات دیگر برای فعالیت های قرآنی بیان کرد: این اعتبارات که در کل 50 میلیارد ریال را شامل می شود تا دو سال گذشته از مجرای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار موسسات و نهادهای دولتی و مردمی قرا می گرفت اما از دو سال قبل این بودجه نیز با رای و توافق معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری تخصیص می یابد.
وی با ابراز گلایه از نحوه تخصیص این بودجه توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری افزود: این بودجه در سال های قبل توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از طی مراحل کارشناسی و تصویب به صورت برنامه محور در اختیار مراکز و موسسات قرآنی قرار می گرفت همچون طرح ملی حفظ و مفاهمیم قرآن که از همین ردیف بودجه تامین می شده است.
سرابی عنوان کرد: اما از سال 89 این بودجه آن طور که جامعه قرآنی انتظار داشت تخصیص نیافته به عنوان مثال اتحادیه تشکل های قرآنی کشور طرح جامعی را برای بخروداری از این اعتبار به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ارائه کرد اما نه در سال گشذته و نه در سال جاری هنوز پاسخ مثبتی برای اجرای آن از طریق تامین بودجه موردنیاز دریافت نکرده است.
وی با ابراز امیدواری برای تخصیص منطقی و کارشناسانه این بودجه خاطرنشان کرد: متاسفانه شرایط آن طور که باید مطلوب نیست اما امید است جامعه قرآنی کشور با ارائه نظارت کارشناسانه بتواند هرچه زودتر این بودجه را به مسیر صحیح تخصیص هدایت کند.
شایان ذکر است، نشست نقد و بررسی راهکارهای تحقق بهینه بودجه های قرآنی یکشنبه، 30 مرداد در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما