ارتقای شاخص کسب و کار ایران

خبرگزاری شبستان:شاخص کسب و کار از شاخص های رشد اقتصادی در کشورهاست و در حال حاضر کشورمان با ایجاد ۶۹ ناحیه صنعتی و ۳۸ هزار بنگاه در دولت یازدهم به رشدی در ضاخص کسب و کار دست یافته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نويسندگان مختلف، تعاريف متفاوتي از کسب و کار دارند. به زبان ساده، کسب و کار عبارت است از حالتي از مشغوليت و به طور عام، شامل فعاليت‌هايي است که توليد و خريد کالاها و خدمات با هدف فروش آنها را به منظور کسب سود، در بر مي‌گيرد بنابراين مي توان دريافت که کسب و کار با خريد و فروش کالاها، توليد کالاها يا عرضه خدمات، به منظور به دست آوردن سود، سر و کار دارد.

 

بنابراین گزارش، فروش يا انتقال کالاها و خدمات براي کسب ارزش، معامله‌ کالاها و خدمات، تکرار معاملات، انگيزه‌ سود (مهم‌ترين و قدرتمندترين محرک اداره‌ امور کسب و کار) و فعاليت توأم با ريسک به عنوان ویژگی های کسب و کار در نظر گرفته شده است که اهداف اجتماعی و اقتصادی کسب و کار را تامین می کنند. بر همین اساس کشورهای مختلف را دسته بندی کرده تا میزان موفقیت آنها در شاخص کسب و کار به عنوان یکی از ملاک های رشد اقتصادی مشخص شود. ایرنا آذر ماه سال جاری به نقل از گزارش انجام کسب و کار سال 2017 بانک جهانی در این باره خبر داده بود: "ایران در میان 190 کشور جهان، رتبه 120 را به دست آورد. ایران در مولفه های شروع یک کسب و کار رتبه 102، اخذ مجوز رتبه 27، دسترسی به برق رتبه 94، ثبت مالکیت رتبه 86، اخذ اعتبار رتبه 101، حمایت از سرمایه گذاران خرد رتبه 165، سهولت پرداخت مالیات رتبه 100، تجارت فرامرزی رتبه 170، اجرای قراردادها رتبه 70، ورشکستگی و پرداخت دیون رتبه 156 به دست آورد."

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس شرکت شهرک های صنعتی کشور نوشته است: "رتبه بین المللی ایران در ایجاد فضای کسب و کار از 152 به 120 رسید. در سه سال و نیم گذشته دولت تدبیر و امید در بهبود فضای کسب و کار گام های موثری برای رفع موانع تولید برداشته که یکی از آنها تسهیل در صدور مجوزها بوده است. بیش از 69 شهرک و ناحیه صنعتی در دولت یازدهم افتتاح شده و بیش از 38 هزار بنگاه اقتصادی نیز به بهره برداری رسیده است. همچنین 7 هزار و 500واحد تولیدی تعطیل و نیمه راکد در کشور فعال شد و بیش از 159 طرح صنعتی و معدنی با 8 میلیارد دلار سرمایه در سازمان برای جذب سرمایه گذاری به تصویب رسیده است. تا پایان دی ماه سال جاری هشت هزار میلیارد تومان از طریق سامانه بهین یاب به بنگاههای کوچک و بزرگ تسهیلات پرداخت شده است."

 

یادآور می شود: رتبه سال گذشته ایران بر اساس شاخص سهولت کسب و کار بانک جهانی 117 بود و در مولفه های شروع یک کسب و کار رتبه 97، اخذ مجوز رتبه 27، دسترسی به برق رتبه 90، ثبت مالکیت رتبه 85، اخذ اعتبار رتبه 97، حمایت از سرمایه گذاران خرد رتبه 166، سهولت پرداخت مالیات رتبه 99، تجارت فرامرزی رتبه 171، اجرای قراردادها رتبه 69 و ورشکستگی و پرداخت دیون رتبه 155 را به دست آورده بود. کشورمان به لحاظ تجارت فرامرزی با تسهیل صادرات و واردات رتبه جهانی خود را یک پله ارتقا داده است. کشورهای صدرنشین این فهرست به ترتیب نیوزیلند، سنگاپور، دانمارک، هنگ کنگ، کره جنوبی، نروژ، انگلستان، آمریکا، سوئد و مقدونیه هستند. 10 کشوری که در سه مولفه یا بیشتر، بیشترین پیشرفت را داشته اند، به ترتیب کشورهای برونئی، قزاقستان، کنیا، بلاروس، اندونزی، صربستان، گرجستان، پاکستان، امارات متحده عربی و بحرین هستند.

کد خبر 611011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha