حاکم شدن امنیت در جامعه را با دعا تجربه کنیم

دعا ناشی از توانمندی آدمی است، نیایش فارغ از بیان نیاز، احساس نیاز به ارتباط با خدا را رفع می کند. همچنین حاکم شدن امنیت در جامعه را می توان با دعا تجربه کرد، از جمله امنیت فردی، جمعی و به ویژه خانواده.

توران جمشیدیان، کارشناس حوزه در گفت و گو با خبرگزاری شبستان پیرامون آثار اجتماعی دعا گفت: در بحث دعا با دو نوع دعا رو به رو هستیم. اول دعایی که از طرف ائمه اطهار (ع) وارد شده که در کل شامل تمام ادعیه مفاتیح است. نوع دوم، دعا برای دیگران است. در نوع اول قرائت دعا وسیله ای برای توسل و نزدیکی انسان به خداوند است. دعا زمان دست درازی به سوی اوست؛ دعا خواهش انسان برای رفع حاجات و آلام آدمی است. خداوند در قرآن به انسان قول داده که «ادعونی استجب لکم» یعنی «بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را».

 

وی با اشاره به نوع دوم دعا گفت: زمانی که برای دیگران دعا می کنیم، اهمیت آن چنان است که خداوند در ابتدا سهم دعا کننده را مورد توجه قرار می دهد. جمشیدیان با اشاره به سخن پیامبر(ص) پیرامون دعا افزود: رسول اکرم(ص) می فرمایند: «تواناترین مردم کسی است که بیشتر برای مردم دعا می کند.» به گفته وی، در واقع این نشان از توانمدی انسان دارد. 
 

عیب کار از جعبه تقسیم نیست / سیم سیار دل ما سیم نیست

این کارشناس حوزوی با اشاره به قطع ارتباط انسان با خداوند تصریح کرد: باید توجه داشت که بنده، خود قطع کننده ارتباط خود با ایزد یکتا است؛ با وجود این خداوند هیچ گاه بنده خود را فراموش نکرده و نعمت های خود را قطع نمی کند و تمام بندگان خود را دوست دارد. به گفته وی، در مقام مقایسه احساس مسئولیت خداوند به بندگانش به مراتب بیشتر از احساس مسئولیت والدین به فرزندانشان است.


جمشیدیان در ادامه با بحث آسیب شناسی قطع ارتباط بنده با خدا گفت: اولین آسیبی که فرد بی خدا به آن مبتلا می شود، از بین رفتن اعتماد به نفس است. این فرد در زمان استیصال نمی داند به کجا و به چه کسی پناه ببرد. انسان نیازمند بازگشت به خدا است، همچنان که در قرآن هم آمده «انا الله و انا الیه راجعون». در واقع این بازگشت یکی در دنیا و دیگری در آخرت رخ می دهد. بازگشت به خدا در دنیا به وسیله دعا امکان پذیر است.

 

وی با تأکید بر نقش خانواده و نهادهای آموزشی در تربیت فرزندان با خدا تصریح کرد: مادران در ترغیب فرزندان به سوی خدا نقش اساسی ایفا می کنند. اینکه آن ها در زمان تنگنا تنها به سوی او روی آورند و نیازهای خود را از او بطلبند خود به خداشناسی منجر می شود. به گفته جمشیدیان، با توجه به مشغله امروزه مادران اثر بخشی پدر بزرگ ها ومادر بزرگ ها نیز قابل توجه است.

 


دعا داروی اثربخش آسیب های روحی

وی با بیان اثر بخشی دعا در روح و روان انسان گفت: اتکا به خدا و دعا در حقیقت زمینه افزایش ظرفیت روحی انسان را ایجاد می کند. بر همین اساس، انسان مصیبت زده توانایی تحمل بیشتری پیدا می کند و کمتر دچار آسیب روانی می شود. به گفته وی، دعا بهترین راه درمان آسیب های روحی است.
 

رواج فحشا محصول بی توجهی به دعا

جمشیدی با اشاره به آسیب های اجتماعی ناشی از بی توجهی به دعا افزود: بی توسلی، ازعدم شناخت خدا می آید. این جامعه به انواع آسیب های اجتماعی مانند فحشا، دروغ، نشانختن مرزها، بی بندو باری و تقویت این نگاه که انجام هر کاری بلامانع است. درکلیت امنیت جامعه مورد خدشه واقع می شود، از جمله امنیت فردی و جمعی به ویژه خانواده. 
 


وی در ادامه با بیان نشانه های جامعه بی خدا خاطر نشان کرد: در چنین جامعه ای دروغ به عنوان یک معضل بین اعضا خانواده جریان دارد. ارتکاب به انواع گناه ها عادی تلقی می شود و حریم ها در پی انجام گناه از بین می رود.

 

 جمشیدیان ضمن اشاره به وجود جوانان مؤمن در جامعه خاطر نشان کرد: خوشبختانه امروزه شاهد حضور جوانانی هستیم که با اعتقادات قوی دینی با شور و شعور درمناسبت های مختلف شرکت می کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 61094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha