سهراب شهید ثالث تنها فیلمسازی است که به زبان و فرهنگ آلمانی فیلم ساخت

خبرگزاری شبستان: یک فیلمساز با بیان اینکه ثالث تنها فیلمسازی است که فیلم به زبان و فرهنگ آلمانی ساخت؛ گفت:سهراب شهید ثالث فیلم هایش درباره جامعه آلمان است. ثالث قدرتش را در تصویر نشان نمی دهد و در زبان آلمانی هم نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست مروری بر آثار آلمانی سهراب شهید ثالث با حضور امیر حسین سیادت مدیر سینما تک موزه هنرهای معاصر، رضا حائری، کیوریتر این رویداد هنری و یوس توس کمپر، رایزن فرهنگی آلمان در ایران پیش از ظهر امروز شنبه 30 بهمن در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.

 

رضا حائری، کیورتیو برنامه مروری بر آثار آلمانی سهراب شهیدثالث در این نشست گفت: یک پروژه شخصی بود، من فیلمساز هستم  و به دنبال این بودم که یک فیلمی از این فیلمساز بسازم از سال 2012 که به آلمان رفتم می خواستم ردی از شهید ثالث پیدا کنم وقتی دیدم در سینمای آلمان کمتر ردی  می شود از این فیلمساز پیدا کرد تلاش کردم به اسناد و فیلم های ثالث دست پیدا کنم، این اتفاق آن قدر سخت بود که دیدم 2 دهه ای که فیلمساز در آلمان با سختی فیلم ها را ساخته انگار پس از مرگ وی هم این سختی وجود دارد، به سختی می توانستیم آرشیوی از فیلم های ثالث پیدا کنم و به کلی از این قضیه منصرف شدم.

 

وی افزود:  یک روز برای انجام کاری به سینما تک آمدم و آقای سیادت را ببینم، پوسترهایی از فیلم های مختلف ایران را دیدم و درباره ثالث دوباره گفتم و با دشواری کار را شروع کردیم.

 

رضا حائری درباره مشکلات پیدا کردن آرشیو فیلم های سهراب شهید ثالث  در آلمان و موانع  آن اظهار داشت: پیدا کردن آرشیو در آلمان سخت بود، خوشبختانه تیم جدید بخش فرهنگی سفارت آلمان یک تیم خاصی هستند. این تیم وقتی فهمیدند ثالث چه جایگاهی در آلمان دارد با ما همکاری کردند، خانم کلودیا نجاتی خیلی کمک کردند، شبکه ZDF خیلی به ما کمک کردند و فیلم ها را در سریع ترین زمان به ما رساندند.

 

کیورتیو برنامه مروری بر آثار آلمانی سهراب شهیدثالث خاطر نشان کرد:  ایده اولیه این برنامه«نوستالوژی برای جای دیگری» در جایی  در گفتگو با دکتر نفیسی برای من شکل گرفت ،  در این برنامه آثار نسبتا جامعی از آقای ثالث به نمایش درمی آید.

 

وی افزود: در آلمان در جاهایی که فیلمهای ثالث بود خیلی سخت با ما همکاری کردند، نه اینکه نخواهند به دلیل اینکه فیلم ها مهجور مانده بودند، آرشیو مرده بودند و در آلمان آرشیو زنده دارند.

 

 

رضا حائری خاطرنشان کرد: ثالث پروژه های دیگری نیز همکاری دارد که اسمش را از آنها حذف کرده است، یک روز که در آرشیو موزه مونیخ بودم مسئول موزه مستند نامه ای از کابل را به من هدیه داد. امیدوارم بتوانیم این فیلم را در مستندهای ثالث به نمایش بگذاریم.

 

 

 

این فیلمساز همچنین گفت: هر فیلمسازی که از ایران برود نمی تواند به فرهنگ و زبان آن کشور کار کند، ثالث تنها فیلمسازی است که فیلم به زبان و فرهنگ آلمانی ساخت؛ سهراب شهید ثالث فیلم هایش درباره جامعه آلمان است. ثالث قدرتش را در تصویر نشان نمی دهد و در زبان آلمانی هم نشان می دهد، شنا کردن در فرهنگ کشور آلمان کار هر کسی نیست.

 

 

کد خبر 610937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha