به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مرکز اسناد آستان قدس رضوی به عنوان بزرگ ترین مرکز آرشیوی شرق کشور، برای نیل به اهداف اصلی خود که نگهداری صحیح و ارائه خدمات مناسب به کلیه موسسات، ارگانها، دانشگاهها و مراکز فرهنگی میباشد، اقدام به تشکیل مجموعه اسناد دیداری و شنیداری کرده است.
این مجموعه در برگیرنده 30 هزار قطعه عکس، سه هزار و 200 حلقه نوارکاست، 593 حلقه نوار ریلی صوتی، 2 هزارحلقه نوار ویدئویی، یک هزار و 250 حلقه لوح فشرده، 9 هزار و 400 قطعه نگاتیو، چهار هزارقطعه اسلاید، 11 هزار و 500صفحه گرامافون، 180حلقه کارتریج، پنج هزار قطعه کنتاکت و 325 حلقه فیلم پروژکتوری است.
در میان انبوه عکسهای موجود یک هزار و 546 عکس مربوط به اماکن متبرکه رضوی شامل ساخت و سازهای اطراف حرم، صحنها، رواقها، ساخت ضریح جدید(ضریح پنجم)، کاشیکاریهای صحنهای جدید (مثل صحنهای جامع رضوی، جمهوری اسلامی و هدایت)، مسجد جامع گوهرشاد و هنرمندان این عرصه موضوع غالب این مجموعه میباشد.
با توجه به نیاز خاصی که برای نمایهسازی عکسها به ویژه عکسهای حوزه اماکن متبرکه رضوی و اطلاعرسانی آن به محققان علاقهمند به پژوهش در این باب احساس میشد، نمایهسازی این مجموعه از سال1388 آغاز شد و در مردادماه 1390 به پایان رسید.
به گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، قدیمیترین عکس موجود در این مجموعه مربوط به سال1302شمسی است که در آن گنبد و گلدستههای حرم مطهر دیده میشود و ضمن اینکه از لحاظ تاریخی دارای اهمیت است، ساختار قدیمی شهر مشهد را نیز به تصویر کشیده است.
این مرکز با داشتن کارشناسان متخصص و امکانات مناسب علاوه بر همگامی با آخرین روشهای نگهداری اسناد، اقدام به ثبت، شناسایی، طبقهبندی و نمایهسازی این مدارک با هدف سهولتبخشی و بازیابی اطلاعات است.
پایان پیام/
نظر شما