حیدر رضایی، کارگردان نمایش «هشت» درباره ی شکل گیری این اثر نمایشی و حضور در جشنواره ی تئاتر بسیج، به خبرنگار تئاتر شبستان گفت: هشت، ابتدا یک نمایش محیطی بود که نخستین اجرای آن به دو سال قبل بر می گردد. داستان این نمایش بر اساس ماجرای واقعی شهید محمد حسن ترابیان است و من با کنکاش و جست و جوی بیشتر در ابعاد ماجرا ترقیب شدم تا شکل صحنه ای آن را هم اجرا کنم.
وی ادامه داد: نمایشنامه پس از ارائه ی طرح به جشنواره ی تئاتر بسیج، چندین بار بازنویسی شده و در جریان تمرینات مرتباً بازنگری شد تا به شکل نهایی رسیدیم. دوره ی اجرای عمومی هشت، به پیشنهاد کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از پانزدهم دی ماه تا پنجم بهمن در تماشاخانه ی ماه روی صحنه رفت و پس از آن آماده ی حضور در جشنواره شدیم.
رضایی ادامه داد: کامل ترین اجرای ما، بی شک اجرای جشنواره بود چرا که در مواجه با تماشاگران اجراهای عمومی، نقص های آن برطرف شد. شیوه ی اجرایی ما تغییراتی داشت که بویژه در نورپردازی، ارتباط گرفتن مخاطب با اثر را کمرنگ می کرد. فضای نمایش واقع گرایی مطلق نیست و لحظه های خیال پردازانه ای دارد که نمایش آن ها در شکل تازه ی نورپردازی ما عینی تر بود.
این کارگردان که از استان ایلام به جشنواره ی تئاتر بسیج آمده، درباره ی تغییر رویکرد جشنواره ی امسال گفت: بهترین اتفاق برای گروه های نمایشی، امکان اجرای عمومی است. برگزاری جشنواره ها به شکل رقابتی و بدون در نظر گرفتن فضایی برای اجراهای عمومی هیچ کمکی به تئاتر نمی کند. داوری جشنواره ها همیشه نسبی است و مهم مواجه با تماشاگران است تا عیار نمایش ها در اجرای عمومی مشخص شود.
بازیگر نمایش «راپورت های شبانه ی دکتر مصدق» درباره ی برگزاری جشنواره ی بسیج در بندرعباس گفت: استان هرمزگان، همه ی آنچه که داشته را در روزهای برگزاری جشنواره ارائه کرده و بهترین میزبانی ممکن داشته است. مسئله اما فقط میزبانی جشنواره در روزهای برگزاری نیست و باید مسئولان استانی توجه بیشتری به زیر ساخت ها و سخت افزاری تئاتر داشته باشند. کمبود امکانات و سالن های تخصصی تئاتر تنها مشکل بندرعباس نیست و بسیاری از استان های کشور با این مشکل مواجه اند که شاید برگزاری جشنواره های سراسری اینچنینی، توجه مسئولان را به این مهم جلب کند.
نمایش هشت با بازی مالک آبسالان، مرجان قاسمی و حیدر رضایی در جشنواره ی تئاتر بسیج روی صحنه رفت.
نظر شما