مصطفی محدثی خراسانی، شاعر و نویسنده در پاسخ به این سوال که ادبیات چه کارکردی در فضای خشونت آمیز کنونی دارد؟ به خبرنگار شبستان گفت: فلسفه وجودی ادبیات تلطیف روابط انسانی و جاری کردن اخلاقیات است. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم ادبیات و به خصوص شعر در طول تاریخ این کارکرد را داشته است و خواهد داشت.
محدثی خراسان معتقد است که داعیه شعر و ادبیات فارسی انسان سازی، پالایش روحی فرد و جامعه، تلفیق احساسات، ایجاد رقت قلب و روشن دلی و دادن سعه صدر به انسانها به منظور تحمل بیشتر مسایل و جا دادن مهر همنوعان در جان و زدودن زنگارهای کدورت و کینه از درون انسان است.
وی با بیان اینکه شعر کماکان کارکرد خود را در بازخوانی آموزه های اخلاقی داراست، عنوان کرد: در روزگار کنونی به دلیل وجود رقبای دیگری در عرصه فرهنگ و هنر همچون سینما و تلویزیون به نظر می رسد که نقش شعر کمرنگ شده است. این ظاهر قضیه است اما در باطن شعر کماکان مهمترین عنصر فرهنگ ساز و انتقال دهنده فرهنگ در جامعه ما محسوب می شود.
دبیر علمی بیستمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس با تاکید بر لزوم توجه لازم و کافی به شعر در سیاستگزاری فرهنگی کشور اظهار داشت: با توجه به جایگاه شعر در تاریخ ادبیات، شان شعر باید در نظام فرهنگی شناخته شود و متناسب با آن شان، به شعر پرداخته شود.
نویسنده "طنین کوه" با اشاره به اهمیت شعر و ادبیات در نزد حضرت آیت الله خامنه ای بیان کرد: مقام معظم رهبری تنها دیداری که خیلی خاص و مرتب هر سال برگزار می کنند و بیشترین وقت را به آن اختصاص می دهند، دیدار با شاعران انقلاب است.
محدثی خراسانی ادامه داد: قطعاً دیدار حضرت آیت الله خامنه ای با شاعران بیانگر این است که شعر چه مقام رفیعی در دید مقام معظم رهبری دارد و این امر گوشزدی به متولیان فرهنگی کشور است که توجه بیشتری به مقوله شعر داشته باشند.
این شاعر پیشکسوت تصریح کرد: تعابیر بلندی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد شعر به کار بردند در مقایسه با تعابیر ایشان در مورد سایر مسایل بی سابقه است. امام (ره) معتقد بودند لسان شعر بالاترین شعر است. آیت الله خامنه ای نیز در مورد شعر فرمودند" شعر هنر ملی ماست" و در جایی دیگر فرمودند "شعر ثروت ملی ماست و باید تلاش کنیم که روز به روز به این ثروت افزوده شود".
نزدیکی دلها به هم یکی از مهمترین کارکردهای شعر فارسی است که نویسنده "انتظار "به آن اشاره کرد و افزود: شعر انسانها را به سمت مدار تعادل سوق می دهد و در نهایت موجب پاکیزگی روح و پالایش جامعه از خشونت و کینه ها می شود.
پایان پیام/
نظر شما