خبرگزاری شبستان /اراک
قرآن کلام وحی و کتاب هدایت و نجات انسان ها است که توسل و تمسک به آن راه سعادت و سلامت را به انسان نشان می دهد.
استان مرکزی مهد پروش علما، اندیشمندان، فرهیختگان و اصحاب قرآنی است که همواره در راستای ترویج فرهنگی دینی و معنوی و قرآنی تلاش کرده اند.
وجود مفاخر قرآنی و دینی در این استان و مردمانی که همواره در مسیر احکام دینی و قرآنی گام برداشته اند در استان همواره به چشم می خورد.
مرحوم کربلایی کاظم کریمی ساروقی کربلایی از مفاخر قرآنی استان مرکزی است که با عنایات پروردگار در جوار بارگاه امامزادگان ۷۲تن ساروق یکباره حافظ قرآن شد.
ایجاد فضای قرآنی و معنوی در جامعه سبب ترویج فرهنگ ناب دینی و عفاف و حجاب در جامعه می شد که باید این فضا بیش از پیش در جامعه ایجاد و شاهد گرایش گسترده افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان به احکام دینی و قرآنی باشیم.
بقاع متبرکه ، مصلا ها و مساجد استان میزبان حافظان قرآن
امروز در 14شهرستان استان مرکزی شاهد برپایی آزمون کتبی پنجمین دوره طرح تربیت حافظان قرآن کریم به عنوان بزرگترین رویداد حفظ قرآن کریم کشورهستیم که این دوره از مسابقات با حضور گسترده افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان روبرو است.
مصلای بیت المقدس شهر اراک 28 بهمن با حضور گسترده حافظان قرآن روبرو بود و نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، مدیر کل اوقاف و مسئولان دستگاه های اجرای، فرهنگی و قرآنی استان نیز در این مراسم حضور داشتند.
علاوه بر مصلای بیت المقدس اراک مسجد فاطمهالزهرا سلام الله در آشتیان، مرکز دارالقرآن و امامزاده بیبیستین علیه السلام شهرستان تفرش، مصلی امام خمینی رحمه الله شهرستان خمین، آستان امامزادگان محمدمسعود و یحیی علیه السلام شهر خنداب میزبان حافظان قرآن است.
پنجمین دوره طرح تربیت حافظان قرآن کریم در شهرستان دلیجان در دانشگاه پیام نور، زرندیه در حسینه علیابن ابیطالب علیه السلام، مأمونیه درمؤسسه قرآنی فاطمه الزهرا سلام الله این شهر، شهر زاویه نیز در زینبیه مسجد جامع، شهرستان ساوه در مصلی امام علی علیه السلام، شازند در سالن شهدای فرهنگی آموزشوپرورش و جامعةالقرآن شهر مهاجران،محلات در آستان امامزاده فضل یحیی علیه السلام و در شهرستان فراهان نیز در حسینه تکیه و میلاجرد نیز در امامزاده یحیی علیه لاسلام این شر در حال برگزاری است.
مسافران آسمان در بزرگترین رویداد حفظ قرآن کریم
پنجمین دوره مسابقات حفظ قرآن کریم در رده های سنی 7 تا 12 سال، 13 تا 18 سال و بالای 19 سال برگزار شد که گروه سنی زیر 18 سال به عنوان مسافران آسمان شرکت کردند.
آزمون طرح تربیت حافظان در رشتههای حفظ جزء سی، ۳۰ و ۱، ۳۰، ۱ و ۲، جزء ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، حفظ کل، حفظ ۱۵۰ موضوع، ۳۰۰ موضوع و ۱۲۰ موضوع ویژه نوجوانان برگزار شد که نوجوانان کمتر از ۱۸ سال در قالب طرح «مسافران آسمان» در رشته حفظ ۱۲۰ موضوع این آزمون شرکت کردند.
آزمون طرح تربیت حافظان در هیچ یک از رشتهها محدودیت سنی ندارد و تنها در رشته حفظ ۱۲۰ موضوع نوجوانان کمتر از ۱۸ سال حق شرکت داشتند که بیش از ۶۰ نوجوان کمتر از ۱۸ سال در آزمون امروز استان مرکزی حضور دارند.
رقابت ۵۰۰ مددجوی زندانهای استان مرکزی در آزمون حافظان قرآن
در پنجمین سال برگزاری آزمون طرح تربیت حافظان قرآن کریم شاهد حضور ۵۰۰ نفر از مددجویان زندانهای استان مرکزی در این رقابت ها هستیم که این نشان از ایجاد فضای فرهنگی و معنوی و گرایش همه افراد جامعه به فرهنگ و معارف قرآنی است.
طرح تربیت حافظان قرآن کریم در استان مرکزی از سال ۹۱ آغاز شده و امسال پنجمین سال برگزاری این دوره است که علاوه بر حضور و استقبال گسترده افراد قرآنی و اقشار مختلف جامعه، شاهد حضور مددجویان زندانهای استان نیز هستیم.
آزمون کتبی این دوره از مسابقات امروز شاهد حضور افراد بیسواد یا کم سواد نیز در کنار سایر داوطلبان بود که مشتاق به رقابت و سنجیدن معلومات خود بودند، در کنار این عزیزان یک نفر باسواد به عنوان همراه سؤالات را برای این افراد میخواند و شرکت کننده پاسخ سوال خود را می داد.
قرآن کتاب انسان سازی و هدایت انسان ها است و باید عطر و بوی قرآن همواره در جامعه پیچیده باشد.
انس با قرآن در آیینه کلام رهبری
قرآن کریم، نسخه شفابخش بشریت و نور هدایت در ظلمتکده دردآور و دهشتناک کنونی است. مصلحان و رهبران که سکان داران کشتی هدایت در این دریای پرتلاطم هستند، هرچه با این کتاب آسمانی آشناتر باشند، جامعه را بهتر به ساحل می رسانند.آنچه در ذیل آمده، بخشی از سخنان مقام معظم رهبری درباره این کتاب آسمانی است.
رهبر معظم انقلاب درباره انس با قرآن می فرماید:
در این فـضای آلوده مـادیات، شایسته است در دریای بی کـران معنویت قـرآن کریم شنا کرد، تا از پلیدی های دنیا پاک شد و این، جز با انس مدام با این کتاب آسمانی ممکن نیست.
تلاوت، مقدمه انس با قرآن
قرآن، کلام پروردگار مهربان است. خواندن و نگاه به آیات آن، زنگار را از دل می زداید و انسان با تلاوت هر آیه، پله ای از نردبان معنویت را طی می کند. این تـلاوت، خود زمینه انس را فراهم می آورد.مقام معظم رهبری مدّ ظله در این باره می فرماید:
من بارها گفته ام، باز هم می گویم: ما تلاوت برجسته قرآن را در این کشور دنبال می کنیم، برای این که اُنس با قرآن و تلاوت قرآن در بین مردم عمومیت پیدا کند. عزیزان من! باید با قرآن اُنس پیدا کنید.
در طول این 5 سال 32 هزار نفر در بزرگترین رویداد حفظ قرآن کریم کشور در استان مرکزی شرکت کرده اند که 14 هزار و 799 نفر از آنان را زنان و 17 هزار و 992 نفر آنان را مردان تشکیل داده اند.
نظر شما