علی نعمتی، مدیر مرکز فوق تخصصی آرمان شایان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص فعالیت های این مرکز گفت: توانبخشی پزشکی از وظایفی است که در حوزه معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی قرار دارد و این مرکز نیز یک نمونه جامع از این مراکز است که با هدف ارایه خدمات مناسب توانبخشی به معلولان و سالمندان راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه در این مرکز یک تیم کامل توانبخشی از پزشکان متخصص حضور دارند، افزود: در این مرکزها بخش ها و رشته هایی مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، ارتوپدی فنی، بینایی سنجحی و شنوایی سنجی داریم که بخش های مشاوره و مددکاری نیز در این مرکز فعال هستند.
نعمتی در خصوص خدماتی که در این مرکز ارایه می شود، خاطرنشان کرد: این مرکز دارای واحد آموزش و توانبخشی ویژه سالمندان، واحد تخصصی توانبخشی اوتیسم است و به تازگی و با توجه به نیاز سالمندان واحد تخصصی آلزایمر افتتاح شده است که این واحد آلزایمر دومین مرکز از این نوع در تهران است و با توجه به اینکه بحران سالمندی را پیش رو داریم نیاز به افتتاح واحدهایی از این است داریم تا بتوان برای بحران سالمندی آماده شد.
نعمتی در خصوص چگونگی مدیریت مرکز تخصصی آرمان شایان گفت: با دستور آقای محسنی بندپی رییس سازمان بهزیستی کشور شیوه نامه ای جهت اداره و نظارت چنین مراکزی تحت عنوان مراکز خیرساز تدوین شده است که از همین جا از ریاست سازمان تقدیر می نمایم.
مدیر مرکز فوق تخصصی آرمان شایان ادامه داد: این مرکز با نگاه خیر جمعی به دنبال هم افزایی مشارکت خیرین در بخش خصوصی با بخش دولتی است به شکلی که مرکز به شیوه هیئت امنایی اداره می شود و مردم و بخش خصوصی موتور محرک فعالیت های تخصصی ما می باشد.
وی با تاکید بر نگاه حمایتی سازمان بهزیستی که خود را ملزم به ارایه خدمات مطلوب و مناسب به جامعه معلولان و سالمندان است، افزود: اولویت ما در ارایه خدمات به افراد دارای معلولیت و سالمندان است که در مواردی به رغم گران بودن خدمات توانبخشی و فقدان حمایت های بیمه ای در این بخش مهم و گرانقیمت لیکن سازمان بهزیستی حتی تا رایگان بودن این خدمات به دنبال پشتیبانی و حمایت از جامعه هدف است.
عضو انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: به دلیل گرانی برخی از خدمات همچون ارتوپدی فنی، سمعک و خدمات دندانپزشکی نیاز مبرم به حمایت های نیکوکاران داریم.
پژوهشگر حوزه کاربرد آی تی در خدمات اجتماعی خاطرنشان کرد: مرکز تخصصی آرمان شایان با مشارکت موسسه خیریه فخرالملوک که دارای چندین مرکز حمایت از ایتام می باشد و با مدیریت آقای گیوه چیان فعالیت می کند احداث گردیده اشت که با توجه به نقش ارزنده ایشان که از اعضای اصلی هیئت امنا در پویایی مرکز از حمایت های ایشان تقدیر می نمایم.
وی در خصوص بحران سالمندی که پیش روی کشور قرار دارد، خاطرنشان کرد: 8.2 جامعه سالمند هستند که جامعه سالمندی در سال های آتی رو به افزایش است و با توجه به شتاب فزاینده جامعه که رو به سالمندی است با بر روی نیازهای این قشر و سازوکارهای حمایت از این قشر برنامه ریزی کرد.
نعمتی در خصوص فعالیت واحد آموزش و توانبخشی سالمندان گفت: این واحد با هدف استقلال و توانمندی سالمندان اقدام به آموزش مهارت های زندگی، شناخت و رفع اختلالات حرکتی با بهره گیری از کارشناسان مجرب نموده است و با توجه به اهمیت مشکلات شناختی و حافظه ارایه خدمات تخصصی روان شناختی از دیگر برنامه های این مرکز می باشد.
وی در خصوص برنامههای آتی این مرکز گفت: با توجه به مکان بسیار مناسب و برخورداری از فضا و نیروی برجسته و توانمند این مرکز آمادگی دارد تا در حوزه فعالیت های خود به درمان افراد نیازمند به خدمات تخصصی سایر کشورهای همسایه نیز بپردازد. همچنین توانبخشی از راه دور یکی از دیگر پروژه های در دست مطالعه ماست که این مرکز ارایه خدمات تخصصی در بستر فناوری اطلاعات را با توجه به مشکلات شهرنشینی و کمبود زمان و محدودیت کارشناسان و افراد متخصص از جمله راهبردهای موثر است که هم اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته در حال انجام است در دست بررسی می باشد که این امر مستلزم فراهم کردن تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری در زمینه فناوری اطلاعات است تا بتوان به گروه بیشتری از جامعه سالمندی و معلولان خدمات توانبخشی را ارایه کرد.
نظر شما