کتابخوانی باید به فریضه ای دینی در اذهان جامعه بدل شود

معاون سازمان فرهنگی هنری شهرداری گفت: اگر بتوانیم کتابخوانی را مثل سایر فرایض دینی در جامعه جا بیاندازیم به گونه ای که اگر کسی این فریضه را ترک کرد احساس گناه کند، کتاب خود به خود وارد کالای سبد خانواده می شود.

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جعفرپور، معاون سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه کتاب در آموزه های دینی غذای روح نام برده شده است به خبرنگار شبستان، گفت: با تغییر نگاه جامعه وضعیت کتابخوانی نیز به سمت مطلوب پیش می رود. امام حسن (ع) می فرماید: «تعجب می کنم از کسانی که برای غذای جسم تلاش می کنند، اما از غذای روح غافلند»، بنابراین مهم ترین گام ما در کنار بهبود وضعیت توزیع، نشر و پخش، تغییر نگاه جامعه و به وجود آمدن احساس نیاز متناسب با روح بشر است که اگر این مهم تحقق یابد بیشتر مشکلات ما در زمینه کتابخوانی برطرف می شود.
 

وی تأکید کرد: اگر بتوانیم کتابخوانی را مثل سایر فرایض دینی در جامعه جا بیاندازیم به گونه ای که اگر کسی این فریضه را ترک کرد، احساس گناه کند، کتاب خود به خود وارد کالای سبد خانواده می شود.
 

 

وی با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: نیازسنجی درباره اینکه جامعه ما به چه کتابهایی بیشتر نیاز دارد یکی از نکاتی بود که مقام معظم رهبری به آن اشاره فرمودند همچنین دغدغه تولید کتاب خوب نیز از مسایلی بودند که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره داشتند بنابراین ما باید به تولید کتاب خوب به عنوان یک نیاز مهم توجه داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: همچنین در تولید کتاب نیز باید به سلیقه مخاطب احترام گذاشت. نمی توان محتوای خوب ارایه داد اما طرح جلد مناسب نداشت. از طرف دیگر کتاب باید به راحتی در دسترس علاقه مندان قرار گیرد، قیمت مناسب و توزیع سریع کتاب در کنار معرفی خوب از دیگر نکاتی است که باید به آن پرداخته شود.

 

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران یادآور شد: بخش فروش اینترنتی کتاب باید فعال شود، همچنین باید در پارک ها نیز محلی برای فروش و مطالعه کتاب وجود داشته تا مخاطب مجبور نشود برای تهیه آن تنها به چند نقطه مراجعه نماید، البته همه این ها باید در کنار یکدیگر و به دور از هرگونه شعارزدگی صورت گیرد.

 

وی درباره فعالیت های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در زمینه ترویج فرهنگ مطالعه نیز اظهار کرد: نمی توانم بگویم که این سازمان تاکنون کار شاخص و ویژه ای در این زمینه انجام داده است اما در حد توانمان تلاشهایی را در این زمینه ها داشته ایم که به طور نمونه می توان به تحت شبکه قرار دادن کتابخانه های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری اشاره کرد که در نتیجه آن، عضو این کتابخانه در  هر نقطه ای می تواند کتاب موردنظر خود را از کتابخانه های این سازمان دریافت نماید.

 

وی همچنین از انتشار 50 هزار جلد "کتاب اتوبوس" در هفته خبر داد و تصریح کرد: ما هر هفته یک عنوان کتاب را در تیراژ 50 هزار نسخه منتشر می کنیم و در اتوبوس و شبکه نقلیه عمومی به صورت رایگان در اختیار علاقه مندان قزارمی دهیم. برخی از این عناوین به شمارگان 150 هزار نسخه نیز رسیده است. مثلاً در همین ایام ماه رمضان شمارگان کتاب «سی تدبر سی تلنگر» تاکنون به بیش از صدهزار نسخه رسیده است.

 

جعفرپور در پایان درباره فعالیت نمایشگاه "یادیار مهربان" گفت: سطح نمایشگاه یاد یار مهربان در راستای ترویج فرهنگ مطالعه از مدارس به خوابگاههای دانشجویی و حوزه های علمیه گسترش داده شده است. همچنین ما در این راستا شعار محوری خود را با عنوان «کتاب سایبان شهر »برگزیده ایم که امیدواریم تا پایان سال نتیجه خوبی در این زمینه عاید جامعه مان شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 61047

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha