به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان گلستان که امروز (27 بهمن) با حضور استاندار و دیگر مسئولان و دستگاه های مرتبط برگزار شد، بر روی مباحث و مسائل مختلفی تبادل نظر شد.
هرچند دستگاه های مرتبط و وظیفه مند در حوزه جوانان، در این جلسه فقط گزارش کار ارائه دادند و همین مسئله هم انتقاد استاندار را نیز در پی داشت، اما دیگر اعضا نیز پیشنهاداتی برای کاهش طلاق و آسیب های اجتماعی در قشر جوان ارائه کردند.
حجت الاسلام نوراله ولی نژاد، مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان نخستین فردی بود که نسبت به گزارش مدیرکل ثبت احوال استان و افزایش 10 درصدی طلاق در استان طی ده ماهه ابتدایی امسال واکنش نشان داد.
وی گفت: باید علل و زمینه های اصلی این طلاق ها شناسایی و برای رفع آنها اقدام شود.
حجت الاسلام ولی نژاد با تأکید بر مهارت آموزی به زوجین جوان افزود: برای انجام مناسک حج که چند ساعت طول می کشد، ده ها ساعت دوره آموزشی می گذاریم و یا اینکه برای گرفتن گواهینامه، افراد باید چندماه زیرنظر کارشناسان دوره و آموزش ببینند اما در مسئله ازدواج با این اهمیت و تأکیدات فراوانی که در اسلام نسبت به آن وجود دارد، توجهی نمی شود.
وی گفت: آموزش سبک و مدل زندگی و تعامل و تحمل در زندگی یک ضرورت در همه بخش ها است و اجرای برنامه های آموزشی برای زوجین می تواند تا حدود زیادی در کاهش طلاق ها موثر باشد.
داوود طبرسا، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان نیز به این مسئله از منظر اقتصادی نگاه کرد و ضمن تأکید براینکه باید به حقوق زنان احترام گذاشت، افزود: یکی از عمده ترین مشکلات و مسائل که منجر به طلاق می شود، بحث اشتغال است.
وی بیان کرد: در چند سال اخیر با برنامه هایی که در دستور کار دولت ها بوده و اشتغال زنان را افزایش داده، به همان میزان هم به کانون خانواده ها لطمه وارد کرده است. اگر مردان زودتر سرکار بروند پایداری و انسجام خانواده ها بیشتر خواهد بود.
حجت الاسلام سیف الله سهرابی، مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان نظر دیگری دارد و معتقد است نباید مقوله ازدواج، را خیلی اقتصادی کرد.
وی گفت: متأسفانه ازدواج را خیلی به سمت مسائل اقتصادی بردیم، از قدیم هم گفته اند عشق که باشد مسائل اقتصادی هم حل می شود البته این بدان معنا نیست که اصلا نقشی در طلاق ها ندارد.
حجت الاسلام سهرابی افزود: در کشور چین روش های زندگی، همسرداری و فرزندپروری را به زوجین آموزش می دهند ولی ما اصلا توجهی به این مسائل نداریم.
وی گفت: بسیاری از جوانانی که ازدواج می کنند نه تنها مسائل و مهارت های زندگی بلکه حتی مسائل شرعی را هم نمی دانند. با این حال آمادگی داریم هر شش ماه یکبار برای زوجین جوان دوره های آموزشی با اساتید مجرب و کارشناسان خبره برگزار کنیم.
یکی از اساتید دانشگاهی و معاون دانشگاه جامع گلستان هم گفت: اعتیاد، خیانت و بیکاری دلایل اصلی طلاق هستند، اگر کار ویژه ای انجام شود باید به دنبال کاهش اعتیاد و عوامل عینی و ذهنی طلاق باشیم. جوان تصمیم به ازدواج نمی گیرد زیرا معضلات و مشکلات زیادی وجود دارد. زمینه های ازدواج بیشتر اقتصادی است و چون جوانان شغل و مسکن و نان شب ندارند، ازدواج نمی کنند.
نظر شما