به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، علی نجفی نژاد، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، امروز (27 بهمن) در همایش بین المللی گردشگری پایدار مبتنی بر ظرفیت های فرهنگی اقوام گفت: امروزه اهمیت گردشگری به عنوان یک صنعت با گردش مالی و حجم سرمایه گذاری چشمگیر و نیز به عنوان یک پدیده فرهنگی و اجتماعی که در مسیر جهانی شدن، مرزهای کشورها و قارهها را درنوردیده است.
وی با اشاره به نامگذاری مجمع عمومی سازمان ملل سال ۲۰۱۷ میلادی را بهعنوان سال جهانی "گردشگری پایدار ابزاری برای توسعه"، افزود: اهمیت نمادین این نامگذاری از یک سو بر اجماع جهانی برای توسعه گردشگری برای نفعبری متقابل همه مردم جهان و از سوی دیگر، درک استلزامات "پایداری" در این مسیر تاکید دارد.
نجفی نژاد اظهارداشت: این رویکرد با میثاق جهانی مصوب برای سال ۲۰۳۰ در قالب اهداف توسعه پایدار (SDGs) هم راستا است و به موجب آن، گردشگری در سه گروه از اهداف توسعه پایدار شامل "رشد اقتصادی مداوم، پایدار و همه جانبه اشتغالزایی کامل و کارآمد و ایجاد مشاغل معقول جهت همگان"، "تولید و مصرف پایدار" و "حفظ و استفاده پایدار از اقیانوسها، دریاها و منابع دریایی جهت توسعه پایدار" استلزام یافته است.
وی با اشاره به اینکه بر همه دستاندرکاران و ذینفعان واجب است که با رویکرد سیستمی به همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و زیستمحیطی این پدیده جهانگستر بپردازند، تصریح کرد: منافع و مزیتهای کوتاه مدت و بلندمدت را در کنار عوارض و پیامدهای نابسود احتمالی آن برآورد کنند و با رویکردی راهبردی و آینده نگر بکوشند ضمن بهره برداری از قوتها و فرصتهای موجود و آتی در عرصه گردشگری، ضعفها و تهدیدهای حال و آینده را کاهش یا مرتفع سازند.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه این مهم، نیازمند ظرفیت سازی در بلند مدت است، گفت: گردشگری پایدار ضمن بهره مند شدن نسل کنونی از مزایا و منافع چندگانه گردشگری، پتانسیل نفع بری نسلهای آتی را برای بهره مندی از موهبتها و منابع به خطر نمیاندازد، پاسدار فرهنگ و ارزشهای جوامع است، با محیط زیست سازگار است.
وی افزود: با نفعرسانی متوازن از طریق کارآفرینی و تحریک اقتصاد محلی به مدد رونقبخشی به کسب و کارهای سنتی و موجود و زایش کسب و کارهای جدید به آحاد جامعه به شیوه مستقیم یا غیرمستقیم، توسعه اجتماعی عادلانه را تسهیل میکند.
نجفی نژاد اظهارداشت: همایش بینالمللی "توسعه گردشگری پایدار مبتنی بر ظرفیت فرهنگی اقوام" که با محوریت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، با همکاری موسسات و سازمانهای متعددی طرح ریزی و اجرایی شده است نمونهای از اقدام مشترک برای تحقق گردشگری پایدار در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی به شمار میرود.
وی تصریح کرد: این همایش تاکید ویژهای را به ظرفیتهای فرهنگی اقوام و جوامع محلی به عنوان مقتضیات و ملزومات توسعه پایدار و نیز، بسان ظرفیت و جاذبه ارزشمند در حوزه گردشگری مبذول داشته است.
نظر شما