تلاش در جهت احیای فرهنگ زکات در گیلان

مسئول زکات استان گیلان با بیان اینکه باید در جهت احیای فرهنگ زکات در این استان تلاش کنیم، گفت: روحانیان و ائمه جماعات باید در این فرهنگ سازی مشارکت داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین حامد آزمایش، مسئول زکات کمیته امداد گیلان با بیان اینکه باید در جهت احیای فرهنگ زکات در این استان تلاش کنیم، به خبرنگار شبستان گفت: زکات یک واجب الهی است که خداوند در بیش از 32 آیه از قرآن به این مسئله اشاره کرده و 28 مورد آن در کنار نماز آمده است.

 

وی افزود: در گیلان محصولی که به آن زکات واجب تعلق بگیرد نداریم اما می توانیم از محصول برنج، و یا محصولاتی همچون گردو، زیتون و چیزی که در توان مردم باشد، زکات مستحبی پرداخت کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه ستاد احیا زکات در گیلان سعی دارد این واجب فراموش شده الهی را در استان زنده کند، از روحانیون و ائمه جماعات خواست در این فرهنگ سازی مشارکت داشته باشند و کمیته امداد را در تحقق این امر یاری کنند.

 

حجت الاسلام آزمایش با ابراز امیدواری از اینکه بتوانیم کلمه احیا را از این ستاد حذف کرده و با افتخار ببینیم که این فرهنگ در بین مردم جا افتاده است، تصریح کرد: زکات یکی از مهم ترین ارکان دین است که در کنار نماز آمده و خداوند به وسیله آن در مال انسان، حقی برای فقیرا قرار داده است.

 

وی با بیان اینکه روحانیان برای ترویج این مسئله و احیای این سنت پیامبر نباید از توانمندی خود غفلت کنند، افزود: باید یک سازماندهی و بسیج عمومی برای روحانیت در گیلان انجام بگیرد تا این امر مهم، اجرایی شود.

 

حجت الاسلام آزمایش به فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر پرداخت زکات مستحبی اشاره کرد و افزود: اگر چه به محصولات کشاورزان این استان بنا به شرع زکات واجب تعلق نمی گیرد اما دارای زکات مستحبی است.

 

وی اطلاع رسانی درست توسط روحانی و ائمه جماعات را در مکانی که نماز برگزار می شود از وظایف آنان دانست و خاطر نشان کرد: عموم مردم بحث فتوا و مسایل دینی را بیشتر از اهل آن می پذیرند و به آن احترام می گذارند.

 

حجت الاسلام آزمایش یاد آور شد: اگر ائمه جماعات و روحانیان تعامل خوبی با نمازگزاران داشته باشند و افراد فقیر محله و منطقه خود را شناسایی کنند می توانند زکات را در همان روز عید فطر و در همان مکان به دست افراد مستحق برسانند.

 

وی به انواع زکات همچون زکات مال واجب، زکات مستحبی، زکات فطریه و کفاره اشاره کرد و گفت: گاهی بر اثر غفلت و گاهی بر اثر فراموشی از امور مهم الهی غافل می شویم ولی اگر بتوانیم این فرهنگ را به ویژه برای نسل جوان در مساجد سازماندهی کنیم می توانیم بخشی از معیشت فقرا را با جمع آوری زکات، تامین کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 61020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha