خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بنا به تعریف آئيننامه تشخيص شركتها و موسسات دانشبنيان؛ این نوع شرکت، موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور افزایش علم وثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در یک راستا(گسترش اختراع و نو آوری) و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات ) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان (به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط) تشکیل می شود.
ایجاد زمینه برای بکار گیری بنیه علمی دانشگاه و واحد های پژوهشی و اعضای هیئت علمی دانشگاهها در سطح جامعه، تجاری سازی یافته های علمی، ترغیب جامعه دانشگاهی و شخصیت های علمی برای شرکت در فعالیت در جهت رفع نیاز جامعه و امکان ایجاد و افزایش درآمد برای شخصیت های علمی و اعضای محترم هیات علمی دانشگاه ها، تحول در دست یافته های اجتماعی با حضور شخصیت های علمی در این عرصه از اهداف تشکیل شرکت های دانش بنیان است.
بنابراین گزارش، زمینه فعالیت شرکت های دانش بنیان شامل انجام پژوهش های کاربردی و توسعه ایی، ارائه خدمت تخصصی و مشاوره ایی، تولید محصولات با فن آوری نوین (توسعه فن آوری)، انجام خدمات توسعه فن آوری و انجام خدمات ورود کارها به بازار بین الملل و خدمات جهانی کردن آنها است. کشورمان تاکنون توانسته است با حمایت از شرکت های دانش بنیان زمینه افزایش فعالیت آنها و صادرات محصولاتشان به دیگر کشورها را فراهم آورد و به تازگی نیز زمینه تسهیل صادرات محصولات دانشبنیان کشور به حوزه آفریقا ایجاد شده است.
این گزارش می افزاید: روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه به نقل از مسعود حافظی، معاون دفتر توسعه کسب و کار بینالملل معاونت علمی ریاست جمهوری نوشته است: "با حمایت های مادی و معنوی معاونت علمی و فناوری و با راه اندازی پایگاه صادراتی منطقه آفریقا با محوریت کشور اوگاندا، صادرات محصولات دانش بنیان و همچنین حضور دو کارگزار تجاری برون مرزی در کشورهای کنیا و آفریقای جنوبی تسهیل می شود. حوزه آفریقا یکی از حوزه های با پتانسیل بالا برای ورود محصولات دانش بنیان ایران است، آفریقا مشتمل بر 54 کشور و بالغ بر 1.1 میلیارد نفر جمعیت دارد که همیشه مورد توجه کشورهای اروپائی و شرق آسیا بوده است. با توجه به تأکید معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری مبنی بر لزوم ورود محصولات دانش بنیان به منطقه آفریقا و افزایش حضور بنگاه های دانش بنیان در کشورهای آفریقایی، این دفتر با همکاری بخش خصوصی اقدام به راه اندازی پایگاه صادراتی در منطقه و با محوریت کشور اوگاندا کرده است. این پایگاه قرار است مسیر ورود محصولات دانش بنیان به ویژه در حوزه مواد پیشرفته و تجهیزات آزمایشگاهی را از طریق ارائه خدمات تحقیقات بازار و بازاریابی محصولات به منطقه تسهیل کند."
یادآور می شود: با توجه به رشد اقتصادی آفریقا و توسعه فعالیت های عمرانی در اغلب کشورهای آفریقایی، پتانسیل صادرات محصولات و فناوری های ساختمانی، تامین انرژی به خصوص برق، زیرساخت های فناوری اطلاعات در حوزه گردشگری و بانکداری از نیازهای اساسی این منطقه است که می تواند مورد توجه شرکت های دانش بنیان قرار گیرد.
نظر شما