خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط اقتصادى بين ايران و هلند، اندکى قبل از روابط سياسى بين دو کشور آغاز شد. گرچه هلنديان از نيمه دوم قرن ۱۶ ميلادى تجارت با شرق را آغاز کردند، اما تماسهاى مستقيم با ايران از اوايل قرن هفدهم ميلادى برقرار شد. در عصر حاضر نيز، علائق بازرگانى همچنان سير روابط ميان دو کشور حاکم بوده است. شرکت نفت شل (Shell) هلند از سال ۱۹۵۴ تا ۱۹۷۳ ميلادى (۱۳۳۳ تا ۱۳۵۲ ش) در کنسرسيومى که با همکارى شرکت ملى نفت ايران در زمينههاى اکتشاف و استخراج نفت فعاليت مىکرد، ۱۴درصد سهم داشت، دفاتر مرکزى کنسرسيوم نيز در شهر لاهه مستقر شده بودند. درخلال اين دوره، بسيارى از کارمندان و کارکنان هلندى گروه نفتى رويال داچ شل در ايران فعاليت داشتهاند و نفت ايران درميان نفت خامى که اين شرکت از سرزمينهاى مختلف استخراج مىکرد مقام سوم را دارا بود.
بنابراین گزارش، همکاری های نفتی ایران و هلند دامنه بسیاری دارد هرچند که به واسطه تحریم ها این روابط مدتی کمرنگ شده بود اما در فضای پسابرجام هلند برای نخستین بار پس از تحریم، در ماه فوریه (بهمن-اسفند) روزانه ٧٠ هزار بشکه نفت از ایران وارد می کند.
این گزارش می افزاید: وزارت نفت در این زمینه به نقل از خبرگزاری رویترز نوشته است: "با ارسال نخستین محموله نفت خام ایران به اندونزی پس از پایان تحریم، مجموع صادرات نفت تهران در ماه فوریه امسال افزایش می یابد. مجموع صادرات نفت و میعانات گازی ایران در ماه فوریه (بهمن-اسفند) به دو میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در روز میرسد که بیشتر از صادرات روزانه دو میلیون و ١٦٠ هزار بشکه در ماه پیش از آن است. پیش بینی می شود در ماه فوریه صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی به یک میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز برسد که بالاترین میزان در سه ماه گذشته است. در فوریه برای نخستین بار پس از تحریم، هلند روزانه ٧٠ هزار بشکه نفت از ایران وارد می کند. ایتالیا نیز ١١٠ هزار و اسپانیا ٧٠ هزار بشکه نفت در روز از ایران وارد می کنند."
یادآور می شود: مهمترین خریداران اروپایی نفت ایران شامل شرکتهای توتال فرانسه، ساراس ایتالیا، هلنیک پترولیوم یونان، لوک اویل روسیه، سپسای اسپانیا، انی ایتالیا و تاپراش ترکیه اند که قراردادهای بلندمدت را با شرکت ملی نفت ایران امضا کردهاند.
نظر شما