به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سلسله نشست های آموزشی «زن و بازیابی هویت حقیقی» ویژه رابطین خواهران کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان در مجتمع فرهنگی صائب سه شنبه(26بهمن) برگزار شد.
حجت الاسلام سید محسن موسویان، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نگرش قرآن پیرامون ظهور و سقوط تمدن ها اظهار داشت: مطابق با دیدگاه قرآن تمدن ها در رفت و شد هستند که این موضوع دو نکته را متذکر می شود؛ در گردش بودن جریان های حق و باطل و ظهور و سقوط تدریجی تمدن ها از این موارد است.
وی با بیان اینکه عدم تفکر انسان به تمدن جایگزین در زمان انحطاط یک تمدن، بی تاریخی است، ادامه داد: سیر کمال انسان در رفت و شد تمدن هاست که این رفت و شد به صورت تدریجی اتفاق می افتد و اگر انسان در زمان انحطاط تمدنی به فکر تمدن جایگزین نباشد در بی تاریخی و بی ثمری به سر می برد.
وی همچنین اضافه کرد: اگر بخواهیم تمدن جدید را جایگزین تمدن فعلی و درحال انحاط قرار دهیم باید به شاخصه های آن توجه داشته باشیم که این خصوصیات در ادامه تمدن غرب نمی باشد و عقلانیت دینی یکی از این شاخصه هاست.
وی عقلانیت دینی را در مقابل عقلانیت مدرن مطرح و ادامه داد: عقل دینی عقلی کل نگر است که در مقابل عقل غربی که جزءنگر می باشد قرار دارد.
وی به بیان شاخصه های عقلانیت دینی اشاره ای داشت و گفت: نظر به تنگناهای تاریخی، برخورد صبورانه با مشکلات و معضلات اجتماعی و مدنظر قرار دادن فرهنگ در تغییر فرهنگ غلط غربی به جای اعمال قدرت از شاخصه های عقلانیت دینی است.
وی با بیان اینکه در مقوله زن و جایگاه اجتماعی دو تضاد به چشم می خورد خاطرنشان کرد: امروز در بیان جایگاه زن دو فضای متضاد وجود دارد؛ فضای تربیتی و حس مادربودن در محیط داخل خانه و دیگری فضای کارمندی خارج از محیط خانه می باشد که برخورد انسان با این دوموضوع باید متناسب با عقلانیت دینی باشد.
وی همچنین اضافه کرد: برخورد با این موضوع و سایر معضلات موجود در جامعه که نماد فرهنگ و نمدن غرب و مخالف با معیارهای دینی و اسلامی می باشد نیاز به یک برنامه و تفکر کل نگر دارد تا بحران به وجود آمده آسیب های اجتماعی کمتری را متحمل زندگی بشر سازد.
نظر شما