به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، حجت الاسلام علی ملانوری، قائم مقام مدیرعامل بنیاد آلا در حوزه خیر ماندگار در نشست اولین همایش ملی خیر ماندگار اظهار داشت: یکی از جدی ترین چالش های جدی امر خیر این است که یک نظام دوقطبی در میان مردم با شکاف وسیعی وجود دارد که یک جمع اندک خیر و یک جمع کثیر که شامل نیازمندان و یا تماشاگران به کمک کنندگان امر خیر قرار دارند.
دبیر اجرایی همایش ملی خیر ماندگار تصریح کرد: فارغ از مشاغل و قشربندی های اجتماعی و پایگاه اقتصادی هر فردی با انتخاب شعار هر ایرانی یک خیر در بنیاد آلا تلاش می کنیم امر خیر را گسترش دهیم.
وی با اشاره به جایگاه رسانه ها در ترویج امر خیر و کارهای نیکو خاطرنشان کرد: اولین همایش ملی خیر ماندگار یکم و دوم اسفندماه سال جاری در مرکز همایش های علوم پزشکی تهران برگزار می شود.
حجت الاسلام ملانوری با اشاره به برگزاری 8 کارگاه با هدف توان افزایی مدیران و شاغلان مراکز خیریه در اولین روز برگزاری همایش اظهار داشت: همایش عمومی خیر ماندگار صبح دوشنبه دوم اسفند برگزار می شود و بعدازظهر نیز پنل های ششگانه تشکیل خواهد شد.
دبیر اجرایی همایش ملی خیر ماندگار با بیان اینکه اولین همایش ملی خیر ماندگار در شش محور اقتصاد، مدیریت، آموزش، جامعه، فرهنگ، فقه و حقوق فراخوان داده است، افزود: در پایان همایش دوروزه میزگردی با موضوع چالش ها و فرصت های امر خیر با حضور اساتید و چهره های علمی برگزار می شود.
حجت الاسلام ملانوری با بیان اینکه بنیاد خیریه آلا صرفا یک طراح و به میان آورنده ایده برگزاری همایش ملی خیر ماندگار است، تصریح کرد: نهادهای علمی مانند دانشگاه تهران، دانشگاه اصفهان، تربیت مدرس، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه امام صادق و دانشگاه علم و فرهنگ و انجمن جامعه شناسی ایران در برگزاری همایش خیر ماندگار مشارکت دارند.
وی از مشارکت وزارتخانه های بهداشت و درمان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش خیر ماندگار خبر داد و گفت: شبکه ملی موسسات نیکوکاری، شبکه سماوات الغدیر و جمع زیادی از موسسات خیریه در برگزاری همایش ملی خیر ماندگار مشارکت داشته اند.
حجت الاسلام ملانوری تصریح کرد: ضرورت هم افزایی برای مطالعه علمی در امر خیر و اندیشیدن راهکارهایی برای مدیریتی بهرهورتر در امر خیر هدف اصلی برگزاری همایش ملی خیر ماندگار است.
دبیر اجرایی همایش ملی خیر ماندگار با اشاره به بزرگترین چالش موسسات خیریه در حوزه مدیریت گفت: عدم وجود مدیریت کلان و واحد در حوزه امر خیر بزرگترین چالش موسسات خیریه محسوب می شود.
وی افزود: وزارتخانه ها و سازمان های مختلفی نظیر وزارت کشور، سازمان محیط زیست، استانداری ها، فرمانداری ها، سازمان بهزیستی، وزارت ورزش و جوانان، معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری های شهرهای بزرگ مجوزهای تاسیس خیریه صادر می کنند.
حجت الاسلام ملانوری با بیان اینکه از هم گسیختگی و پراکندگی در صدور مجوز باعث از هم گسیختگی در نظارت می شود، تصریح کرد: مدل واحد تاسیس، نظارت و انحلال موسسات خیریه وجود ندارد.
قائم مقام مدیرعامل بنیاد آلا در حوزه خیر ماندگار با بیان اینکه موسسات خیریه دانش بنیان نیستند، اظهار داشت: در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی رشته ای به نام امور خیریه نداریم.
حجت الاسلام ملانوری دو واحد درسی مبنی بر «ضرورت نیکوکاری و شیوه های نیکوکاری» به مقطع آموزشی در دانشگاه فرهنگیان اضافه شده است.
وی افزود: نقش دولت در آموزش و پرورش و آموزش عالی می تواند اینگونه باشد که رشته های مستقیم متناسب با موسسات خیریه به آموزش عالی اضافه کنیم.
نظر شما