عباسعلی رسولی، مدرس دانشگاه های همدان، به خبرنگار شبستان گفت: امر به معروف و نهی از منکر تعهدی همگانی و فردی در فرهنگ اسلامی است که به حفظ اخلاق و نگهبانی آن در برابر آفت های مختلفی که ممکن است ظهور کند، کمک می کند.
وی افزود: اخلاق، زاده زندگی اجتماعی است که برخاسته از تعالیم مذهبی است و بخشی از آن ناشی از تجربیات انسان ها و ضرورت هایی می باشد که در طول زندگی با یکدیگر آموخته اند.
رسولی ادامه داد: مذهب مادر اخلاق است، تعالیم و آیات الهی را اگر با تأمل بنگریم پر از توصیه های اخلاقی در مورد حقوق انسان های دیگر است، حق والدین، همسایگان، گرفتاران، مستضعفان و صدها گروه دیگری که کافی است، بیشتر تأمل کنیم.
مدرس دانشگاه های همدان تصریح کرد: آنچه به نام اخلاق مطرح می شود بیشتر همان ارزش های مورد احترام جامعه هستند که گاهی در شکل هنجارها و رفتارهای شناخته شده نمودار می شود.
وی خاطرنشان کرد: اخلاق بر خلاف تصور عامیانه فقط صرفاً یک سری نصایح خشک و رسمی نیست بلکه بعد عملی بسیار وسیعی دارد.
رسولی با بیان اینکه برخی افراد دانسته یا نادانسته به ارزش های اخلاقی جامعه ضربه می زنند و آن را آسیب پذیر می سازند، افزود: تمام افرادی که دروغ می گویند، تهمت می زنند، بدبینی و حسادت را دامن می زنند، از کار و تولید فرار می کنند، نابرابری و بی عدالتی را گسترش می دهند بر جنگ و نزاع بین انسانها تأکید می کنند.
وی گفت: این افراد در واقع اخلاق را در زندگی انسان ها پاک کرده و فساد و شیطنت و آلودگی را پراکنده می کنند.
رسولی اعلام کرد: هر زمان در جامعه ای اخلاق نیک حاکمیت پیدا کند عدالت، اخوت، برادری، شفقت، مهربانی، آداب اجتماعی و سیاسی رعایت می شود.
پایان پیام/
نظر شما