به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سیدمحسن شفیعی، رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، امروز(26 بهمن) در نشست هم اندیشی اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با موضوع «صحیفه امام خمینی(ره)، راهی برای فردا» گفت: در حوزه و دانشگاه اساتید و اندیشمندان بسیاری داریم که هر کدام دارای تخصص و نام در حوزه های مختلف فلسفی، فقه، احکام و... هستند.
وی اضافه کرد: باید توجه داشت که گاهی ورود در یکی از این حوزه ها موجب ایجاد بازدارندگی در حوزه های دیگر می شود به این معنی که مثلا عرفا که در عرصه سیر و سلوک پیش می روند در حوزه علوم و و فعالیت های اجتماعی توانمند نیستند.
حجت الاسلام شفیعی، افزود: نکته ارزشمندی که در شخصیت امام(ره) وجود دارد این است که ایشان علاوه بر کارآمدی و سرآمدی در حوزه های مختلف، یک جامعیت در شخصیت شان وجود دارد و فقه، اصول و کلام و فلسفه امام(ره) در کنار هم یک منظومه از ایشان به نمایش گذاشته است.
وی امام خمینی(ره) را عارفی و فیلسوف به تمام معنا و در عین حال یک انسان حاضر در عرصه اجتماعی و آشنا به مسائل روز دانست و تصریح کرد: جامعیت شخصیت امام(ره) بسیار ارزشمند است و اگر بخواهیم جامعیت امام(ره) را دنبال کنیم، در مجموعه صحیفه می توان آن را یافت.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، ابراز کرد: حدود 52 اثر از امام(ره) در عرصه های مختلف فقه، اصول، فلسفه و حتی شعر چاپ شده و کسانی که بخواهند شخصیت امام(ره) را تک بعدی دنبال کنند با مراجعه به آثار ایشان می توانند این کار را انجام دهند.
وی به کتاب صحیفه نور امام خمینی(ره) اشاره کرد و اذعان داشت: این کتاب اولین بار در بهمن سال 61 توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ رسید و شامل مجموعه سخنرانی ها، مطالب، نامه ها، بیانیه ها و نوشته های امام(ره) است و در مجموع 22 جلد است.
وی اظهار کرد: این مجموعه مقدمه ای 9 صفحه ای به قلم رئیس جمهور وقت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم انقلاب دارد که در آن آمده است: «پیامهای امام سه ویژگی اساسی دارد؛ برانگیختن مردم، هدایت امت و ثبت دقیق مسائل» و در جای دیگر آمده که «این انقلاب بدون نام امام خمینی(ره) در هیچ کجای جهان شناخته شده نیست».
شفیعی، با اشاره به امتیازات صحیفه نور، بیان کرد: صحیفه نور اولین کاری است که چاپ شده و کار اول همیشه امتیاز دارد، مقدمه اول آن خوب و مفید است و هر جایی که جمع آورندگان کتاب از امام(ره) دست خطی پیدا کردند آن را نیز کار کردند و در پایان هم فهرست آیات و روایات آمده است.
وی از اشکالات این کتاب را شامل اشکالات تایپی متعدد، درج اشتباه تاریخ صدور پیام ها و سخنرانی های امام(ره)، خلط میان مطالب دیگران و سخنان امام(ره)، اشتباه در تاریخ های شمسی و قمری و همچنین شامل نبودن بر تمام اسناد باقی مانده از امام(ره) دانست.
وی ادامه داد: در سال 78 به مناسبت صدمین سال تولد امام(ره) مجموعه صحیفه امام توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام در 22 جلد چاپ شد؛ صفحات این کتاب آراسته و خطوط آن نسبت به صحیفه نور روشن است و تمام آنچه مربوط به امام(ره) است به ترتیب تاریخی در آن تنظیم شده است.
استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به اینکه از اشکالات صحیفه امام(ره) این است که دست خط امام(ره) در این مجموعه آورده نشده و این برای اهل تحقیق و علاقه یک محرومیت است، تاکید کرد: در صحیفه از تاریخ، فلسفه، حکمت، عرفان و ...، نکات و مطالب بسیاری وجود دارد.
وی با بیان اینکه اگر انسان یک دور صحیفه امام را مرور کند می تواند به ذائقه امام(ره) پی ببرد، خاطر نشان کرد: منظومه فکری امام(ره) در صحیفه است و از این طریق می توان پیش بینی کرد اگر امروز امام(ره) بود در این مسأله چه نظراتی را بیان می کردند.
وی با اشاره به اینکه مطالب قرآنی امام(ره) در صحیفه جمع آوری شده و به طور مستقل در مجموعه ای چاپ شده است، خاطر نشان کرد: صحیفه فرصت خوبی است که امام(ره) را به عنوان یک متفکر و اندیشمند در کنار دیگر آثار ایشان بشناسیم.
نظر شما