به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: نشست خبری دومین هفته علمی تمدن نوین اسلامی صبح روز سه شنبه، 26 بهمن ماه در محل سالن جلسات مرکز پژوهش های علوم انسانی صدرا برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام دکتر ناصر سقای بی ریا، رئیس شورای علمی دومین هفته تمدن نوین اسلامی طی سخنانی اظهار کرد: برای آنکه روشن شود فعالیتی که انجام می دهیم مسبوق به سابقه در تاریخ انبیای الهی است، مقدمه ای را بیان می کنم.
وی ادامه داد: یک ظرفیت حقیقی و واقعی در آموزه های انبیای عظام وجود دارد، آنان همه آموزه های کامل ترین نسخه واحد دین که همه انبیا از آن تبعیت و ترویج می کردند یعنی نسخه پیامبر گرامی اسلام(ص) را پیگیری کردند و در ادامه ائمه(ع) و پیروان شان همان را ه را ادامه دادند.
رئیس شورای علمی دومین هفته تمدن نوین اسلامی تصریح کرد: اگرچه مخالفان این کار ما را باور نداشته باشند و استهزا کنند و بگویند که اینان توانایی ندارند اما این ظرفیت ها واقعی است. ما تمدن اسلامی را به عنوان رقیب تمدن غربی می دانیم. اگر دو داعیه برای تمدن در جهان باشد یکی تمدنی است که به آن اشاره شد و دیگری مجموعه تمدن غربی است که از نظر هژمون، آمریکایی و ظرفیت های پشت آن لیبرالیسم است.
حجت الاسلام سقای بی ریا با بیان اینکه شواهدی از قرآن می گوید کاری که ما شروع کرده ایم بسیار شبیه به کار موسی و هارون در برابر فرعون است، ابراز کرد: من به دو دسته از آیات اشاره می کنم، سوره مبارکه طه آیات 63-62 و سوره مبارکه زخرف آیات 51 تا 56 که اشاره به ماموریت حضرت موسی(ع) دارد که با برادرش نزد فرعون می روند و آن زمان داعیه دار تمدن بودند.
وی گفت: وقتی حضرت موسی و هارون نزد فرعون رفتند حضرت موسی عصای خود را همراه داشت و وارد بارگاه فرعون شد و معجزات حضرت را دیدند گفتند این سحر است و در نتیجه ساحران را جمع کردند و وزرای فرعون نیز شور کردند و به این نتیجه رسیدن دکه آنها(موسی و هارون) ساحر هستند و می خواهند سرزمین شما تصاحب و تمدن تان را از میان ببرند. حضرت موسی با ظاهر ساده پوش خود وارد بارگاه پر زرق و برق فرعون شد ولی کلام او چنانچه خداوند خواست اثر کرد.
این استاد حوزه در ادامه بیان کرد: اتفاقا مشابه این مساله در مسلط کردن یک تمدن در روزگار کنونی نیز دیده می شود. در تاریخ اخیر آمریکا به تدریج بر نیمکره غربی مسلط شد و از راه هژمون سرزمین بود که چنین اتفاقی افتاد و در زمان جنگ های جهانی اول و دوم کشورهای درگیر تلفات داشتند و بخشی از مستعمرات را از دست دادند ولی آمریکا به علت تسلط سرزمینی که داشت دست نیافتی بود. مقصود آنکه اگر فکر در یک سرزمین به صورت درازمدت تسلط داشته باشد می تواند تمدنی را پایه گذاری کند.
سقای بی ریا ادامه داد: در سوره مبارکه زخرف نیز فرعون در مواجهه با موسی و هارون از ویژگی های خود و تمدن اش می گوید با این حال و با وجود اینکه قوم فرعون با او همراه شدند اما به اذن خداوند حضرت موسی تمدنی دیگر را پایه نهاد. این آیات در مورد مقابله ما با رقیبان مان یعنی تمدن غربی پندآموز است. باید بدون اینکه سست شویم از این ظرفیت ها استفاده و کار را پیگیری کنیم.
وی تاکید کرد: وقتی این نکات را در مورد مواجهه تمدن غربی و تمدن اسلامی بررسی می کنیم می بینیم که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بدون تکلف در جلسات مختلفی در حسینیه های جماران و امام خمینی(ره) سخنرانی کردند بدون اینکه در کنگره های مجلل صحبت هایشان را ارایه کنند ولی سخنان شان با فطرت انسان ها سازگار بود.
رئیس شورای علمی دومین هفته تمدن نوین اسلامی تصریح کرد: خداوند وعده داده است که روزی کل دنیا زیر پرچم اسلام می رود. انقلاب اسلامی نیز در همین مسیر کلید خورد و طبیعی است که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) این مساله را مطالبه کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما در این راستا سال گذشته اولین هفته تمدن نوین اسلامی را برگزار کردیم و با کمترین هزینه در طول یک هفته در مورد تمدن نوین اسلامی حرف زدیم. سال گذشته مقالات زیادی را دریافت کردیم که امسال منتشر می شود.
نظر شما