به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، علیرضا دبیر، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی و نهمین جلسه امروز دستور جلسه مبنی بر بررسی لایحه بودجه سال 1396 شهرداری تهران و شرکت های تابعه را مطرح کرد و در این باره اظهار داشت: باید در برنامه پنج ساله بودجه 22 هزار و 850 میلیارد تومانی را بررسی می کردیم و این در حالی است که بودجه سال 96 فقط 20 میلیارد تومان نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
دبیر خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 1600 میلیارد تومان از درآمدهای پایدار کاهش می یابد بنابراین مجبور شده ایم تا بودجه سال 96 را انقباضی ببندیم.
وی با ارایه گزارشی از بودجه سال 96 خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت های موجود و وضعیت تحقق منابع و درآمدهای بودجه سال 95 شورای شهر بودجه پیشنهادی شورای شهر تهران را از مبلغ 18.490 میلیارد تومان به 17.900 میلیارد تومان در سقف بودجه سال 96 کاهش داد.
وی با اشاره به بودجه های تخصیص یافته در 6 حوزه ماموریتی خدمات شهری، اجتماعی و فرهنگی، شهرسازی و معماری، مدیریت بحران، فنی و عمران، حمل و نقل و ترافیک خاطرنشان کرد: در بخش پسماند تفکیک حقوق پرسنل سازمان پسماند از مأموریت هایی با عنوان پردازش، دفن پسماند، کرایه ماشین آلات و ... ردیف اعتباری مستقلی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به ایجاد ردیف برای بازخرید و بازنشستگی انگیزشی کارکنان سازمان پسماند به مبلغ 25 میلیارد تومان را از دیگر مباحث مطرح شده در بودجه سال 96 عنوان کرد.
رییس کمیسیون بودجه و برنامه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اعتبار اختصاص یافته برای سازمان آتش نشانی گفت: 464 میلیارد تومان برای حقوق و مزایا و هزینه های جاری و 36 میلیارد تومان نیز به منظور ترمیم و جبران حقوق ماموران عملیاتی آتش نشانی از مرتبه 4 تا 14 اختصاص می یابد.
دبیر ادامه داد: واریز عوارض ایمنی ساختمان، پروانه های صادره مستقیم به حساب 125 آتش نشانی برای خرید امکانات و تجهیزات و ماشین آلات به مبلغ 135 میلیارد تومان، اختصاص 65 میلیارد تومان برای تامین تجهیزات و بهروزرسانی امکانات آتشنشانی که مجموع آن 200 میلیارد تومان خواهد شد از دیگر مواردی است که در بودجه سال 96 پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: همه اعتبارات در نظر گرفته شده به جز املاک واگذارشده برای احداث ایستگاه های آتشنشانی است.
دبیر در خصوص اعتبارات اختصاص یافته به انرژی های نو و پاک اظهار داشت: تبصرهای برای اختصاص 10 درصد از اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای با عنوان بازسازی تعمیرات اساسی ساختمان های اداری جهت توسعه انرژی های نو در ساختمان های شهرداری ایجاد شده است.
وی در خصوص تمهیدات در نظر گرفته شده برای بودجه های حوزه اجتماعی و فرهنگی گفت: سرانه کمک به مدارس دولتی شهر تهران در چهارچوب توافق نامه ای با سازمان نوسازی مدارس شهر تهران و با همکاری سازمان آموزش و پرورش شهر تهران بالغ بر 33 میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی مدارس اختصاص می یابد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران از تخصیص اعتباری بالغ بر 46 میلیارد تومان برای بهسازی مدارس، دسترس پذیری برای معلولان و ارایه سرویس های رایگان جهت عبور و مرور معلولان و جانبازان خبر داد.
وی در ادامه با اشاره به حوزه شهرسازی و معماری گفت: پرداخت مابه التفاوت تا سقف 300 میلیارد ریال تسهیلات اعطایی مسکن به ساکنان بافت فرسوده برای نوسازی با اولویت تجمیع پلاک های ریزدانه و بازگشایی معابر تا سقف 9 درصد سود تسهیلات اخذ شده، اختصاص 500 میلیارد تومان برای تملک املاک و اراضی در بافتهای فرسوده از جمله اقداماتی است که در حمایت از نوسازی بافت فرسوده در بودجه سال 96 منظور شده است.
دبیر با اشاره به اختصاص 200 میلیارد ریال برای تشویق و ترغیب مالکان پلاک های فرسوده برای نوسازی خاطرنشان کرد: در مجموع هزار میلیارد ریال برای بافت های فرسوده و نوسازی آنها در بودجه سال 96 لحاظ شده است.
وی در ادامه با اشاره به اعتبارات اختصاص یافته به حوزه مدیریت بحران گفت: سهم ماموریت ایمنی و مدیریت بحران معادل 2.9 درصد از کل بودجه سال 96 تعیین شده بود اما با توجه به اهمیت موضوع و حتی با کاهش 49 هزار و 600 میلیارد ریالی از سقف بودجه سال 96 در مقایسه با برنامه مذکور سهم ماموریت ایمنی و مدیریت بحران به 4.76 درصد از کل بودجه سال 96 افزایش یافته است.
وی افزود: ایجاد 15 سوله ورزشی با اسم سوله ورزشی الزهرا به مبلغ 200 میلیارد ریال برای تخلیه سوله های مدیریت بحران و تحویل آن به سازمان مذکور در مناطق 1، 2، 3، 5، 6، 7، 8، 9، 11، 12، 13، 16، 17، 21 و 22
دبیر در خصوص حوزه ماموریتی فنی و عمران نیز اظهار داشت: ردیف های اعتباری نگهداشتی برای جداول، سنگدال، روکش، بازپیرایی، کانال های فرعی، پیاده راهسازی، نگهداری ساختمان های اداری که عموما به دلیل عدم برآورد صحیح و مبنای محاسباتی قیمت تمام شده در لایحه بودجه پیشنهادی سال 96 نبوده است، گفت کمیسیون برنامه و بودجه بر اساس سامانه مدیریت روسازی معابر (TRMS) این اعتبارات را واقعی کرد و با کاهش حدود 30 درصد از جمع موارد فوق در بودجه سال 96 اعمال کرد.
دبیر در خصوص حوزه حمل و نقل و ترافیک اظهار داشت: در بخش مترو شهرداری در لایحه بودجه سال 96 بابت خطوط مترو 3،6 و 7 مبلغ 2 هزار و 100 میلیارد تومان پیشنهاد داده است که در کمیسیون تلفیق این میزان به 2 هزار و 190 میلیارد تومان افزایش یافته است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران افزود: مبلغ 480 میلیارد تومان برای بازپرداخت سود اوراق مشارکت و وام های مربوط به مترو با لحاظ بازپرداخت وام ها و سود اوراق مشارکت بودجه شرکت مترو به 2 هزار و 670 میلیارد تومان اعلام شد.
دبیر در خصوص بهره برداری از خطوط مترو نیز گفت: اختصاص 700 میلیارد تومان برای هزینه های جاری، حقوق و دستمزد شرکت بهره برداری مترو، اختصاص 32 میلیارد تومان برای نگهداری و بهسازی خطوط متروی تهران، اختصاص 200 میلیارد تومان برای خرید قطعات یدکی و اورهال و اختصاص 10 میلیارد تومان برای تعمیر و نگهداری تجهیزات ثابت، ایستگاه ها و مراکز فرمان در بودجه سال 96 لحاظ شده است.
دبیر با بیان اینکه 942 میلیارد تومان برای بخش بهره برداری مترو در بودجه 96 اختصاص یافته است، اظهار داشت: در بخش اتوبوسرانی نیز 615 میلیارد تومان برای مابه التفاوت قیمت بلیت اتوبوس، 300 میلیارد تومان برای پی کیلومتر (خرید خدمت از بخش خصوصی)، 40 میلیارد تومان کمک به بازخرید انگیزشی کارکنان شرکت واحد، 2 میلیارد تومان برای جابجایی کودکان استثنایی، 5 میلیارد تومان برای خرید اتوبوس های برقی، 5 میلیارد تومان برای نوسازی ناوگان مینی بوس رانی و 7 میلیارد تومان برای تهی و نصب فیلتر جذب دوده های اتوبوس های دیزلی در بودجه سال 96 اختصاص یافته است.
دبیر با بیان اینکه 974 میلیارد تومان در مجموع به شرکت واحد اتوبوسرانی در بودجه سال 96 اختصاص یافته است، گفت: در بخش تاکسی رانی نیز 71 میلیارد تومان برای جایگزینی ناوگان تاکسیرانی، جابجایی کودکان استثنایی، نوسازی ناوگان تاکسیرانی، خدمات بیمه ای رانندگان و هزینه های راهبری سازمان تاکسیرانی اختصاص یافته است.
دبیر خاطرنشان کرد: 130 میلیارد تومان نیز برای کمک به راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ اختصاص یافته که 100 میلیارد تومان مربوط به هزینه های جاری و 30 میلیارد تومان نیز برای هزینه های عمرانی در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با اشاره به حذف پروژه های جدید و فاقد اولویت گفت: در سال 95 دو هزار و 420 پروژه داشتیم که بر اساس تبصره 27 اصلاحی بودجه سال 95 شهرداری را موظف نموده بود برخی از خودپروژه ها را حذف کند.
وی ادامه داد: بر این اساس در لایحه بودجه پیشنهادی سال 96 توسط شهرداری ارایه شد، این خودپروژه ها به 2 هزار و 338 عدد کاهش یافت و کمیسیون برنامه و بودجه با بررسی های کارشناسی 79 پروژه جدید و فاقد اولویت را حذف کرد که تعداد پروژه ها پس از تصویب به 2 هزار و 259 ردیف خواهد رسید.
دبیر با اشاره به ساماندهی ماهیت اعتبارات ردیف های بودجه گفت: با توجه به اینکه پرداخت حقوق و مزایای برخی پرسنل شهرداری که ماهیت هزینه ای داشتند در سنوات گذشته در سرفصل تملک دارایی حدود 5 تا 15 کد تملک دارایی صرف می شد که این باعث عدم شفافیت نسبت بودجه هزینه ای به بودجه تملک دارایی و مالی می شد بنابراین در بودجه سال 96، 348 میلیارد تومان از اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای به اعتبارات هزینه ای انتقال یافته است.
نظر شما