به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، تلفن همراه یکی از فناوری های نوین و از پدیده های عصر الکترونیک و دنیای دیجیتال به حساب می آید. استفاده از تلفن همراه هر روز بيش از پيش در جوامع رواج مي يابد و این وسیله در بین ابزارهای ارتباطی به دلیل دسترسی آسان ، حضوری فعال در بین اقشار مختلف جامعه دارد.
امروز تلفن همراه به عنوان یکی از مظاهر فناوری ارتباطی نوین در زندگی فردی و اجتماعی بشر جایگاهی قدرتمند دارد و جزو لاینفک مناسبات روزمره محسوب می شود به طوری که می توان ادعا کرد برای بسیاری از افراد زندگی بدون آن امکان پذیر نیست یا دست کم مطلوبیتی ندارد.
وجود سرگرمی های مختلف مانند انواع بازی ها، دسترسی به اینترنت، وجود نرم افزارهای چت و شبکه های اجتماعی تلفن همراه، فرهنگ اوقات فراغت جوانان را به سرعت تحت تاثیر قرار داده است. تاثیرات تلفن همراه بر مناسبات فردی و اجتماعی ، تا بدان پایه برجسته و قابل اعتناست که برای جامعه شناسان ، روانشناسان و اندیشمندان عرصه های پژوهشی تازه ای فراهم آورده است.
در کتاب حاضر نیز که موضوع «تلفن همراه» مورد مطالعه قرار گرفته، نویسنده در سه بخش به تحلیل و بررسی تاثیرات استفاده از تلفن همراه در زندگی افراد می پردازد. در نخستین بخش از کتاب ، کارکردها و فرصت های بهره گیری از این پدیده مورد بحث قرار گرفته است و در بخش دوم نیز نویسنده به بیان آسیبهای ناشی از استفده ی نادرست تلفن همراه می پردازد که این آسیب ها در چهار دسته ی ؛ آسیب های جسمی ، آسیب های روانی ، آسیبهای فرهنگی و اجتماعی و آسیب های اخلاقی طبقه بندی شده است.
در انتها نیز راهکارهایی به منظور پیشگیری از برخی از اثرات نامطلوب این وسیله ارائه شده است که عبارت اند از؛ فرهنگ سازی وجهت دهی ، نقش خانواده در کنترل و پیش گیری ، توجه به توصیه های مربوط به حوزه ی سلامت و...
گفتنی است کتاب حاضر را انتشارت موسسه فرهنگی هنری دین و معنویت آلیاسین در قطع پالتویی و جلد شومیز و شمارگان 2 هزار نسخه چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما