دکتر ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری با خبرنگاران با بیان مطلب فوق گفت: کشور ما در سال های متمادی هزینه مناسبی در زیرساختهای حوزه سلامت انجام نداده است و زیرساختهای ما در حوزه سلامت مناسب نیستند و کشور ما قطعا در 5 سال آینده باید در این خصوص سرمایهگذاری بیشتری نماید.
حریرچی افزود: در کشور ما پرداخت هزینههای درمان از جیب مردم در حال حاضر 40 درصد است در حالی که در قبل 50 تا 60 درصد بوده است و این در حالی است که متوسط پرداختی در سایر کشورها 18 تا 24 درصد می باشد و کاهش پرداخت از جیب مردم مستلزم افزایش پرداخت از سوی دولت و بیمه ها می باشد.
وی گفت: در حال حاضر 92 درصد هزینههای درمانی از طرف دولت و یا جیب مردم است و فقط 8 درصد توسط بیمه های تکمیلی و خیریه ها پرداخته می شود.
وی با تاکید بر اینکه 90 درصد مردم تحت پوشش مراقبین سلامت قرار می گیرند، گفت: تا الان بیشتر از 56 میلیون نفر پرونده الکترونیک سلامت تشکیل داده اند و 45 میلیون نفر نیز از خدمات ما استفاده کرده اند و 293 میلیون خدمت نیز صورت گرفته است.
حریرچی با بیان اینکه تمام حق بیمه های بیمه شدگان بیمه سلامت را دولت پرداخت می کند، گفت: هزینه هایی که تاکنون در حوزه سلامت داشتیم هزینه اثر بخش تلقی می شود و ارزیابی سازمان بهداشت جهانی از طرح تحول سلامت نیز بسیار مثبت بوده است البته این سازمان در طرح تحول سلامت پیشنهادهایی را نیز مطرح کرده است که تجمیع بیمه ها، تغییر نظام پرداخت به نظام پرداخت در ازای خدمت و علامت گذاری پول های حوزه سلامت از آن جمله است.
نظر شما