به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم با حضور حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه و حجت الاسلام موسوی متقی در سازمان اوقاف و امور خیریه صبح امروز در این سازمان برگزار شد.
حجت الاسلام شرفخانی در ابتدای این نشست گفت: مقام معظم رهبری در جمع قاریان و حافظان فرمودند در کشور ما 10 میلیون حافظ قرآن نیاز است بر این اساس سازمان اوقاف متعهد شد از سال 91 در برنامه 4 ساله ای تربیت یک میلیون حافظ قرآن را در ابعاد مختلف حفظ موضوعی و ترتیبی تا حفظ کل قرآن در دستور کار خود قرار دهد.
وی اظهار کرد: بنابراین طرح ملی حفظ قرآن کریم در آستان مبارک امامزادگان و بقاع متبرکه، مساجد، حسینیه ها و موسسات قرآنی با ثبت نام یک میلیون نفر شکل گرفت.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به تعداد ثبت نام کنندگان در این 4 سال خاطرنشان کرد: در سال 91 تعداد 250 هزار حافظ قرآن، 92 تعداد 297 هزار حافظ، سال 93 تعداد 317 هزار نفر و سال 94 تعداد 359 هزار نفر در این طرح ثبت نام کردند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در آزمون هایی که این طرح برگزار کرد شاهد حضور گسترده حافظان در رشته های حفظ بودیم، اظهار کرد: برای رسیدن به تدبیر رهبری ضرورت داشت سازمان اقدام جهادی داشته باشد.
وی با بیان اینکه سازمان اوقاف جهت اجرای این طرح از هیچ بودجه ای از منابع دولتی استفاده نکرده است، تصریح کرد: فقط در یک سال از منشور توسعه قرآنی نزدیک 2 میلیارد تومان جهت اجرای این طرح دریافت کردیم.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به نگاه تکلیف مدارانه در مجموعه سازمان اوقاف در اجرای طرح های ملی ادامه داد: در اجرای این طرح از ظرفیت درون سازمانی نیز استفاده کردیم به طوری که علاوه بر برگزاری کلاس هایی در کل کشور از فضای مجازی و آموزش غیر حضوری در اجرای این طرح استفاده کردیم.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در این راستا مرکز حفظ مجازی قران کریم در قم راه اندازی شد، افزود: امروز 15 شعبه با پوشش 38 هزار نفر در این آزمون از 23 تا 28 بهمن ماه به صورت آنلاین شرکت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دومین اقدام تکلیف مدارانه سازمان بحث تربیت مربی حفظ قرآن کریم بود، اظهار کرد: اگر تربیت مربی حفظ قرآن در اولویت سازمان ها باشد تدبیر مقام معظم رهبری محقق می شود چرا که حفظ قرآن مربی محور است.
حجت الاسلام شرفخانی ادامه داد: بر این اساس مرکز ملی تربیت مربی قرآن کریم راه اندازی شد به طوری که تاکنون 202 دوره آموزشی تربیت حفظ برگزار کرده که 183 دوره آن دوره مقدماتی و 19 دوره آن دوره تکمیلی بوده است و بیش از 7 هزار نفر در این دوره ها حایز رتبه شده و مدرک تربیت مربی را دریافت کردند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به استفاده از ظرفیت های موسسات فعال و پویا در اجرای این طرح خاطرنشان کرد: یکی از موسسات فعال قرآنی که خروجی های بسیار خوبی داشته است موسسه بیت الاحزان می باشد که مدارس شبانه روزی جهت تربیت حافظان کل قرآن در یک سال را راه اندازی کرده است.
وی اظهار کرد: سازمان اوقاف از ظرفیت این موسسه استفاده کرد و طرح تابستانی رحله را آغاز کرد به طوری که در این طرح قرآن آموزان در عرض 2 ماه حافظ 4 جزء قرآن خواهند شد.
حجت الاسلام شرفخانی ادامه داد: به طوری که در سال گذشته 1200 نفر در حفظ 2 تا 4 جزء قرآن شرکت کرده و امسال نیز دو هزار و 800 نفر از این دوره ها فارغ التحصیل شدند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه برگزیدگان این طرح مجوز ورود به دوره های یک ساله حفظ کل قرآن کریم را دریافت خواهند کرد، ادامه داد: تفاوت این موسسه با موسسات دیگر این است که علاوه بر حفظ واژگان قرآن مفاهیم و تفسیر قرآن را آموزش می بینند.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت زندان ها در حفظ قرآن کریم تصریح کرد: بر این اساس تفاهم نامه ای با سازمان امور زندان ها به امضا رسید و مربیانی از سوی سازمان اوقاف جهت برگزاری کلاس های حفظ اعزام شدند.
حجت الاسلام شرفخانی با بیان اینکه امسال در آزمون سراسری طرح ملی تربیت حافظان 30 هزار نفر از زندان ها شرکت خواهند کرد، گفت: سوالات زندانیان عزیز همزمان و یکسان در کل کشور برگزار می شود. سازمان امور زندان ها مشوق های را برای حفظ قرآن جهت زندانیان در نظر گرفته است.
حجت الاسلام شرفخانی افزود: همچنین از ظرفیت دانشگاه هایی چون دانشگاه پیام نور و دانشکده علوم و قرآن جهت حفظ قرآن کریم و طرح تربیت ملی حفظ استفاده کردیم.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برنامه ای 5 ساله جهت تربیت یک میلیون و 500 هزار حافظ قرآن از سال جاری گفت: در این راستا 398 هزار نفر در عرصه حفظ ثبت نام کردند این در حالی است که کسی سال گذشته ثبت نام کرده نمی تواند دوباره ثبت نام کند.
وی با بیان اینکه در برنامه پنج سال گذشته از سال 91 تا 95 در کل کشور یک میلیون و 658 هزار نفر حافظ قرآن تربیت شده است، گفت: آزمون سراسری تربیت حافظان قرآن کریم در دو مرحله شفاهی و کتبی برگزار می شود.
حجت الاسلام شرفخانی ادامه داد: آزمون شفاهی شانزدهم تا بیست و هفتم بهمن ماه در کلاس های حفظ قرآن و آزمون کتبی 28 بهمن ماه در سراسر کشور برگزار می شود و 2 نمره حاصل از این آزمون جمع شده و اگر کسی امتیاز 70 به بالا کسب کند گواهینامه حفظ قرآن را دریافت خواهد کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه 400 هزار نفر در آزمون پنجشنبه شرکت کرده اند، گفت: این آزمون یک مانور عظیم قرآنی در راستای تحقق امر رهبری می باشد که در 8 رشته حفظ ترتیلی و 3 رشته حفظ موضوعی قرآن کریم برگزار می شود.
وی ادامه داد: حفظ جزء سی ام قرآن یک، 2، 5، 10، 20 و حفظ کل در بخش حفظ ترتیلی و 150، 300 و 120 موضوع در بخش حفظ موضوعی برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه این آزمون در 360 شهرستان و 580 حوزه آزمونی برگزار خواهد شد، تصریح کرد: سوالات جداگانه ای طراحی شده و 40 سوال به صورت تخصصی برای هر رشته در نظر گرفته شده است.
نظر شما