مهارت آموزی، شاهراهی برای مبارزه با معضل بیکاری

خبرگزاری شبستان: مهارت آموزی به دانش آموزان و دانشجویان شاهراهی در مبارزه با معضل بیکاری و حلقه مفقوده اقتصاد و صنعت است.

خبرگزاری شبستان- اصفهان:

یکی از معضلات امروز کشور که در استان اصفهان نیز وجود دارد، معضل بیکاری است که بخش عمده ای از این معضل ریشه در عدم مهارت فارغ التحصیلان مراکز علمی و آموزشی است که آن ها علیرغم آموزش هایی که فراگرفته اند اما توانایی ایجاد شغل و کارآفرینی ندارد و این موضوع موجب شده بیکاری افزایش یابد و نیروها ماهر نیز وجود نداشته باشد.

استان اصفهان با وجود ظرفیت های علمی، صنعتی و تولیدی اما رتبه سوم بیکاری کشور را دارد که عدم مهارت فارغ التحصیلان مراکز علمی و آموزشی در کسب این این رتبه اثر گذار بوده زیرا اگر مهارت داشته باشند در برخی از این واحدهای تولیدی مشغول به کار می شوند و یا خود توانایی ایجاد یک فرصت شغلی را خواهند داشت.

 

جهت دهی دانش آموزان به رشته های فنی

رحیم محمدی،معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به نقش آموزش و پرورش در تربیت دانش آموزان با مهارت، گفت: تربیت دانش آموز کارآفرین سیاست جدی آموزش و پرورش است که با طرح درس های کلاسی و معرفی ظرفیت های اشتغال و کارآفرینی این کار انجام می شود.

وی افزود: جهت دهی دانش آموزان به رشته های فنی  در راستای مهارت آموزی موثر بوده است و دانش آموزان در مدارس فنی و هنرستان ها علاوه بر آموزش مفاهیم علمی و آموزشی مهارت نیز می آموزند.

محمدی، خاطرنشان کرد: بیش از 33 درصد از دانش آموزان کل استان اصفهان در مدارس فنی و هنرستان ها در حال حاضر مشغول به تحصیل هستند که مهارت های علمی و کاری را می آموزند.

 

مراکز فنی و حرفه ای فرصتی برای مهارت آموزی

عباس مهدیان معاون امور مراکز اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان گفت: مراکز فنی و حرفه ای فرصتی برای مهارت آموزی هستند که کلیه افراد می توانند با مراجعه به مراکز دولتی و خصوصی فنی و حرفه ای از این آموزش ها استفاده کنند.

وی افزود: مدرک معتبر فنی و حرفه علاوه بر مهارت هایی که فراگرفته اند در دریافت تسهیلات بانکی و ایجاد شغل و کار نیز موثر است که مهارت آموزان پس از دوره آموزشی  و مهارتی مشغول به کار نیز می شوند و خود کارآفرین هم می توانند باشند.

مهدیان ادامه داد: امسال افزون بر سه هزار دوره آموزشی در مراکز فنی و حرفه ای استان اصفهان تعریف و برگزار شده که جمعیت زیادی از جوانان در این دوره ها مفاهیم علمی و عملی در رشته های مختلف را فرا گرفت اند.

 

اشتغال بیش از 19 درصد هنرجویان فنی و حرفه ای استان اصفهان

عباس مهدیان معاون امور مراکز اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان با اشاره به اشتغال مهارت آموزان فنی و حرفه ای، گفت: بیش از 19 درصد هنرجویان فنی و حرفه ای استان اصفهان امسال توانسته اند وارد عرصه شغل و کار شوند.

وی ادامه داد: هر ساله علاوه بر استقبال جوانان برای مهارت آموزی میزان اشتغال آن ها نیز افزایش می یابد که شش ماهه  نخست امسال میزان اشتغال هنرجویان مراکز فنی و حرفه ای نسبت به سال گذشته 7 درصد رشد داشته است.

 

کارآفرینی و اشتغال عزمی همگانی نیازدارد

اگر آموزش و پرورش جهت دهی خوبی برای کارآفرینی و اشتغال داشته باشد، مراکز فنی و حرفه ای نیز فعال باشند و دانشگاه ها به مهارت آموزی بپردازند و انتخاب رشته و تحصیل بر اساس علاقه و توانایی های فردی صورت بگیرد بازار کارآفرینی و اشتغال رشد پیدا می کند.

در این راستای دستگاه های فرهنگی استان اصفهان نیز بی تفاوت نبوده اند و برای اشتغال و کارآفرینی سهمی ایفا کرده اند که باید ای کارها نیز افزایش یابد در این راستا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه فرهنگ کارآفرینی و ایجاد کارآفرینی فرهنگ نقش آفرینی داشته است.

کانون های مساجد نیز در راستای کارآفرینی گامی هایی را برداشته اند که فرهنگ سازی و معرفی ظرفیت های اشتغال از جمله اقدامات این مراکز بوده است.

 

کد خبر 609681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha