حجت الاسلام ابراهیم اکبری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرج در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص مقام معنوی حضرت زهرا سلام الله علیها گفت: افرادی در حوزه دین داریم که مقامات بزرگ علمی و دینی دارند؛ در راس آنان انبیاء و اهل بیت (ع) و در رأس آن ها حضرت پیامبر (ع)، امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا سلام الله علیها است.
به گفته این استاد دانشگاه، حضرت زهرا سلام الله علیها سه خصیصه بزرگ دارد؛ نخست اینکه دارای عصمت کبری هستند؛ به صراحت آیات و روایات، خداوند رجس و پلیدی را از اهل بیت (ع) دور کرده است.
وی با تأمل بر خصلت های وجودی اهل بیت (ع) افزود: دومین صفت وجودی آن حضرت «علم لدّنی» است؛ به عنوان علمی از نزد خداوند که در اختیار انسان قرار می گیرد.
معاون نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی کرج تصریح کرد: دست نوشته ای منتسب به حضرت زهرا سلام الله علیها است که دارای احکام و رموزاتی از خلقت است که نزد حضرت مهدی (عج) است و با ظهور ایشان جهانیان از این دست نوشته آگاه می شوند.
حجت الاسلام اکبری توضیح داد: خصیصه برجسته حضرت زهرا سلام الله علیها؛ مدافع ولایت و خلافت است، آنچنان که رنج علی (ع) رنج ایشان و رنج آن حضرت، رنج امیرالمومنین(ع) است.
وی با بیان این مطلب که غم حضرت زهرا سلام الله علیها، تنهایی امیرالمومنین (ع) بود، گفت: بانوی عشق و ایثار تا اندازه ای بزرگ است که الگویی برای تمام بشریت محسوب می شود و از حیث معنوی تابعین و دوستداران آن حضرت به ایشان توسل می کنند و از آن مقام عظیم امداد می جویند.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چگونه آن حضرت را الگو خود قرار دهیم، توضیح داد: برای بزرگ شدن یکی از راهکارها الگوبرداری از بزرگان است.
وی ادامه داد: همچنین کاربردی کردن واکنش های حضرت زهرا سلام الله علیها در زندگی، یکی از راهکارهای رسیدن به درک عظمت آن حضرت است.
این مسئول با نظر به این نکته که ما باید تمرین گذشت داشته باشیم، مطرح کرد: حضرت زهرا سلام الله علیها تمام دارایی خود را برای خدا بخشید و از آن گذشت.
حجت الاسلام اکبری در پاسخ به این پرسش که چگونه تأسی از حضرت زهرا سلام الله علیها بگیریم، توضیح داد: نخست اینکه ارتباط علمی داشته باشیم و در قالب مطالعه و تحقیق از ویژگی های آن حضرت اطلاع داشته باشیم و دیگر اینکه ارتباط رفتاری با آن مقام والا داشته باشیم، به عنوان مثال ایشان دروغ نمی گفتند، غم کسی را افزایش نمی دادند، به شعور کسی توهین نمی کرد، او به خوبی خوب بود، چون خوبی همه را می خواست.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرج در خصوص سومین راهکاری که می توانیم خود را به مقام آن حضرت نزدیک کنیم، توضیح داد: ما با ارتباط تبلیغی و فرهنگی ؛ به عنوان سومین راهکار می توانیم به آن حضرت نزدیک شویم، یعنی بیائیم از خوب بگوییم تا خوب شویم، آنچنان که دایره نماد احساس است و آن حضرت نقطه محوری و مرکزی عشق و محبت است.
نظر شما