توسعه کشاورزی همراستا با سیاستهای اقتصاد مقاومتی/تولید سموم تحت برندهای جهانی

خبرگزاری شبستان:تلاش های بسیاری در کشورمان برای رونق بخش کشاورزی در حال انجام است و در آخرین تلاش ها در این عرصه شاهد هستیم سموم تحت برندهای جهانی تا سال ۲۰۱۷ در ایران تولید می شود.

خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی: ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز شده‌است. تقریباً یک سوم زمین‌های ایران قابلیت کشاورزی را دارند اما به دلیل خاک نامرغوب و نامناسب بودن توزیع آب در بیشتر نواحی، در اکثریت زمین‌های قابل کشت در ایران کشت و زرعی انجام نمی‌شود. فقط ۱۲ درصد از وسعت ایران تحت عملیات کشاورزی می‌باشند (شامل باغات، تاکستان‌ها و زمین‌های قابل کشتکاری) اما کمتر از یک سوم از زمین‌های قابل کشتکاری تحت آبیاری بوده و مابقی تحت کشاورزی خشک می‌باشند. شمال و شمال‌غرب ایران دارای خاک حاصلخیز هستند.

 

بنابراین گزارش، ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبه‌های بالایی است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم، بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم گیلاس سوم، انجیر مقام سوم، پسته مقام اول، طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم، خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم، هندوانه مقام پنجم می‌باشد. تلاش های بسیاری در کشورمان برای رونق بخش کشاورزی در حال انجام است و در آخرین تلاش ها در این عرصه شاهد هستیم سموم تحت برندهای جهانی تا سال ۲۰۱۷ در ایران تولید می شود.

 

این گزارش می افزاید: تسنیم در این زمینه به نقل از محمدعلی باغستانی، رئیس سازمان حفظ نباتات نوشته است: "در سال گذشته 45 قلم آفت‌کش جدید در کشور به ثبت رسیده است، اکنون برخی آفت‌کشها که مورد استفاده قرار می‌گیرد مربوط به دهه‌های 40 و 50 است که باید آنها از سبد مصرفی کشاورزان حذف شود. وقتی می‌توانیم این آفت‌کشها را از سبد مصرفی بخش کشاورزی حذف کنیم که شرایط لازم برای تولید و واردات این محصولات را فراهم کنیم و بخش خوصی باید در این باره فعالیت بیشتری انجام دهد. تا سال 2017 تولید برخی سموم در ایران تحت برند صورت می‌گیرد، بر اساس صحبتهای انجام شده با این تولیدکنندگان قرار است که تا سال 2017  برخی سمومی که به کشور وارد می‌شد اکنون با انتقال تکنولوژی در داخل تولید شود  که این امر در مجموع باعث افزایش کیفیت محصولات ما می‌شود."

 

یادآور می شود: ارزش تجارت محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۳۹۲-۱۳۹۱ بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۴۱۲ میلیون دلار بوده و از این مقدار ۵٫۲ میلیارد دلار مربوط به صادرات غذایی و کشاورزی و ۱۳ میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار نیز مربوط به واردات محصولات غذایی و کشاورزی کشور بوده است.  ۱۰ محصول عمده صادرات غذایی و کشاورزی کشور در سال ۱۳۹۲-۱۳۹۱ به شرح زیر بوده است: انواع پسته خندان (۷۰۶٫۳ میلیون دلار)، رب گوجه فرنگی (۱۶۹٫۹ میلیون دلار)، مغز پسته تازه یا خشک (۱۵۱٫۴ میلیون دلار)، ماست بجز فراورده‌های تعذیه کودکان شیرخوار (۱۴۴٫۷ میلیون دلار)، بستنی و سایر شربتهای یخ‌زده حتی دارای کاکائو (۱۴۰٫۹ میلیون دلار)، شیرینی همچنین شکلات سفید بدون کاکائو (۱۳۷٫۸ میلیون دلار)، تیزابی بی‌دانه انگور خشک کرده (۱۳۳٫۶ میلیون دلار)، هندوانه (۱۳۰٫۱ میلیون دلار)، بیسکویتهایی که به آنها مواد شیرین‌کننده افزوده‌اند (۱۲۷٫۲ میلیون دلار) و پنیر (۱۲۵٫۱ میلیون دلار). ۱۰ محصول عمده واردات غذایی و کشاورزی کشوردر سال ۱۳۹۲-۱۳۹۱ به شرح زیر بوده است: برنج (۲٫۳ میلیارد دلار)، کنجاله سویا (۱٫۸۲۷ میلیارد دلار)، دانه ذرت دامی (۱٫۵۲۶ میلیارد دلار)، دانه سخت گندم (۱٫۲۷۳ میلیارد دلار)، شکر تصفیه نشده (۸۳۲٫۲ میلیون دلار)، روغن خام سویا (۷۶۵٫۶ میلیون دلار)، پالم اولئین (۶۳۷٫۸ میلیون دلار)، قطعات گوشت بی استخوان یخ زده از نوع گاو (۳۷۸٫۶ میلیون دلار)، موز سبز تازه یا خشک کرده (۳۵۲٫۸ میلیون دلار) و کره بسته‌بندی شده به صورت بسته‌های بیش از ۵۰۰ گرم (۲۶۸٫۲ میلیون دلار).

کد خبر 609595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha